Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΧΑΡ.ΦΛΩΡΑΚΗΣ/ "Αμ΄ έπος αμ΄ έργον" : Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΩΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ!!!


Χ.ΦΛΩΡΑΚΗΣ (Με αυτό το "ψάρο" άλογο ήλθε στο Αγιονόρι Κορινθίας το 1947;)
--------

«Συ μου είπες ότι τα βιολογικά μας όρια είναι περιορισμένα. Θέλω να εξομολογηθώ». Και τονίζει ο Αγιορείτης ιερομόναχος: «Εξομολογήθηκε, ξεσκέπασε τον εαυτό του, αδελφοί μου. Έχω κάνει χιλιάδες εξομολογήσεις, τέτοια εξομολόγηση δεν έχω κάνει».((Εννοεί τέτοια εγκλήματα δεν έχω ξανακούσει; Εξιστόρηση του Αγιορείτη "ιερο"μόναχου  Αθανάσιου  Σιμωνοπετρίτη περί του Χ. Φλωράκη!!!* (*ΚΟΙΝΟ ΧΡΙΣΤΙAΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ=ΣΦΑΓΗ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!))
 ΑΠΟ ΠΗΓΗ: https://www.youtube.com/watch?v=yk-BwXKAyj0
=====================================================

(Από τις «δίκες για κατασκοπία του 1960»
Από την απολογία του Χαρίλαου Φλωράκη)

«δεν θέλουν αγράμματους, γιατί με αγράμματους δεν μπορεί να οικοδομηθή ο κομμουνισμός. Η Σοβιετική Ενωσις και οι Λαϊκές Δημοκρατίες δεν χρειάζονται κατασκοπεία, γιατί δεν έχουν σκοπό να κάνουν πόλεμο». (Χ.Φλωράκης)
¨Ανέπτυξε ακολούθως το ασυμβίβαστο της κομματικής δουλειάς με την κατασκοπεία και χαρακτήρισε σα σοφιστεία τον ισχυρισμό του Κροντήρη ότι η 4η Ολομέλεια του ΚΚΕ «έδωσε γραμμή για κατασκοπεία» μιλώντας για ξεσκέπασμα των πολεμικών προπαρασκευών και τυχοδιωκτισμού.¨ ( Από Ηλ/κό Ριζοσπάστη!)

---------------------------------------
«Το ΚΚΕ αποκρούει την κατασκοπεία σα μέθοδο και μέσον πάλης, τη θεωρεί εχθρική. Μόνο την πάλη των μαζών θεωρεί μέθοδο αλλαγής. Τίποτα δεν κάνει πίσω από τις πλάτες του λαού. Τον κατάσκοπο τον θεωρεί σαν έναν άνθρωπο διπλοπρόσωπο που ανήκει και υπηρετεί εκείνον που τον πληρώνει και που αποκλείεται να έχη ιδανικά» ». (Χ.Φλωράκης)

----------------------------------------
(Από Ηλ/κό Ριζοσπάστη!).Σε ερώτηση του προέδρου εάν λειτουργούν στις ανατολικές χώρες σχολές στις οποίες διδάσκονται μαθήματα σαμποτάζ, ασυρμάτου κλπ. ο Φλωράκης απαντά:
-- Σας είπα τι σπουδάζουν οι Ελληνες. Πάνε σε σχολείο. Πανεπιστήμιο κλπ. και παίρνουν και επίδομα. *(*Εκτός του Φλωράκη που βάση της βιογραφικής του έκθεσης του 1951 σπούδαζε "Ενθελληνικότητα" και προδοσία!!!) Πώς να το κάνουμε; Αυτό είναι το σοσιαλιστικό σύστημα. (!!!)
------------------------------------------
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εσύ εφοίτησες στη Στρατιωτική Ακαδημία της Μόσχας; Γιατί έτσι έχει κατατεθή.
ΦΛΩΡΑΚΗΣ: Όχι. Πολλά έχουν κατατεθή.*

*(Στη αυτοβιογραφία δέχεται τις ¨ αριστούχες πρακτοροσπουδές¨ του!!! Γιατί είπε ψέματα στη δίκη του; Για να μην κατηγορήσει τον εαυτό του και τους ομοίους του; Ή να κατηγορήσει τους ανόμοιους του ;;; )
(Χαρίλαος Φλωράκης-Γιώτης με στολή Ρώσικη στην στρατιωτική ακαδημία Φρούζα της Μόσχας) 

-------------------------------------------------
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιατί ήρθες εδώ;
ΦΛΩΡΑΚΗΣ: Για να εφαρμόσω τη γραμμή του κόμματος. Το πρόβλημα, όμως, βρίσκεται αλλού. Πιστεύετε κ' εσείς ότι το κόμμα κάνει κατασκοπεία; Γιατί εγώ είμαι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής κι αν κάνη κατασκοπεία το κόμμα μου κάνω κι εγώ. * (* Σύ είπας!!!)

=======================================================================

 (Χ.Φλωράκης !)
«...Tου μέτρησαν φυσικά και εκείνο το παλιό του '40. Oταν δηλαδή ο Πλουμπίδης είχε καταγγείλει το πρώτο γράμμα του Zαχαριάδη που έστειλε από την φυλακή γιατί ερχόταν σε αντίθεση με τη γραμμή της Kομμουνιστικής Διεθνούς. Για τον Σιάντο δεν είχαν δημιουργηθεί τόσα ερωτήματα; Πώς -λέγανε- οι χωροφύλακες αντί να τους πάνε στο Mεταγωγών τους πήγαν στο Ξενοδοχείο για να κοιμηθούν. Kαι πώς τους άφησαν και δραπέτευσαν.*(* Τον Φλωράκη δεν τον δραπέτευαν τον άφηνε συνεχώς η ασφάλεια όταν τον έπιανε- μέχρι και το 1945-!!! Ω τι λογική εξήγηση ¨επαναστάτη¨ ή κατασκόπου –δοσιλόγου!!!!!) Kαι όμως: μια λογική επίσης εξήγηση θα ήταν ότι και οι χωροφύλακες ήταν πατριώτες. Kατοχή ήταν.  Kαι εμένα με πιάσανε με άλλους δύο το '42 και μας πήγαν στην Aσφάλεια. O Nικολόπουλος, διοικητής του παραρτήματος Aσφάλειας για τους κομμουνιστές, δεν μας παρέδωσε στους Iταλούς.(!!!!!!) Kαι μετά, όταν υπηρετούσε σαν αντισυνταγματάρχης στην Eλευσίνα το είπε: Δεν μπορούσα να παραδώσω Eλληνες στους Iταλούς».
 (Βιβλίο χρ. Θεοχαράτου- Χ.Φλωράκης και Λαϊκό κίνημα.)

-----------------------------

(Από την προηγούμενη ανάρτηση- 043)
 «Το καλοκαίρι του 1941 με έπιασε η ειδική ασφάλεια μαζί με τους τριατατικούς Κατσιγιάννη Θόδωρο Ζέγκο (ήτανε στο πυρ/κό του Δ.Σ)* (*και οι δύο ήσαν στο Δ.Σ. ή ο ένας και ποιά η ανάγκη του Φλωράκη να κάνει τέτοια αναφορά; Δεν ήξερε τον  βίο και την πολιτεία του Ζέγκου;)  Ηλιάδη και φοιτητή Πίκο Ροΐδη (τιμημένο νεκρό του ΕΛΑΣ της Αθήνας). Υστερα από 24 ώρες κράτηση μάς απόλυσε. Εμένα μου πήραν τα στοιχεία και μου υπέβαλαν το ερώτημα για τη στενή μου παρέα με τον Κατσιγιάννη και Κλάδη, η απάντησή μου ήτανε ότι είναι φίλοι μου συνάδελφοι και τίμιοι άνθρωποι. Απολυθήκαμε χωρίς να υποστούμε καμία πίεση ή κανένα βασανισμό, χωρίς να υπογράψω καμιά δήλωση. Η σύλληψή μας αυτή έγινε πιθανό για να εξακριβώσουν ποιοι είμαστε (...).»* (*Δηλαδή πως ήταν δυνατόν να αφήσει η ασφάλεια τον Ζέγκο Θ. αφού είχε δραπετεύσει από τις φυλακές της Ακροναυπλίας;;;) (*)
-------------
 «..Το Γενάρη του 1943 πιάστηκα από την ειδική ασφάλεια μαζί με τον Κλάδη και τον Αποστόλη Δρακόπουλο (ο Δρακόπουλος ήταν τότε γραμματέας της οργάνωσης του τηλεγραφείου) (...).*((*-Από την δίκη του 1960-ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τι δουλειά έκανες; ΦΛΩΡΑΚΗΣ: Τριατατικός πριν από τον αλβανικό πόλεμο-*(*Αφού μέχρι αρχές του 1943 ήταν ακόμα Τριατατικός ,γιατί είπε ψέματα στη δίκη;;;))
Απολυθήκαμε ύστερα από κινητοποιήσεις των υπαλλήλων στο υπουργείο και στο Πολιτικό Γραφείο, καμία δήλωση δεν υπογράψαμε, η στάση μας ήταν επαναστατική. * (*Δηλαδή δεύτερη απόλυση από την ασφάλεια μετά εκείνη  του καλοκαιριού 1941!!! Τόσο μεγάλος ήταν ο ¨Μπάρμας¨ στην ασφάλεια;;;)
Ύστερα από έγγραφο του Γενικού Διευθυντή των ΤΤΤ συνταγματάρχη Βάλβη (εκτελέστηκε τον Δεκέμβρη) στο ιταλικό φρουραρχείο κυνηγήθηκα από τους Ιταλούς και αναγκάστηκα να πέσω στην παρανομία μέχρι τον Μάρτη του 1943 οπότε βγήκα στο βουνό στον ΕΛΑΣ, ύστερα από εντολή της οργάνωσης της Αθήνας…»(**)

(*) (**). Από την βιογραφική έκθεση του σ. Χαρίλαου Φλωράκη (Γιώτη) σε ηλικία 37 ετών το 1951, φοιτητής στη Στρατιωτική Ακαδημία Φρούνζε της Μόσχας (αρχείο Χ. Φλωράκη).

=======================================================================
Στη βιογραφία του Φλωράκη που έγραψε ο X. Θεοχαράτος αναφέρεται το εξής επεισόδιο από μια δίκη του. H κατηγορία ήταν για βίαιη απόπειρα ανατροπής του καθεστώτος και ο Φλωράκης απάντησε ότι το KKE αν ήθελε θα μπορούσε να πάρει την εξουσία το 1944. Kαι ο πρόεδρος του δικαστηρίου απάντησε E, τότε κάτσε κάτω Xαρίλαε και πλήρωνε .

====================================================

Ο Φλωράκης μιλώντας στην τρίτη συνδιάσκεψη του κόμματος -που έγινε στη Ρουμανία τον Οκτώβριο του 1950, είπε: «Σύντροφοι, οι αγωνιστές που βρίσκονται στη Σοβιετική Ένωση, στη μεγάλη μας πατρίδα, σήμερα βρίσκονται σε μια ανοδική πορεία για την εκπλήρωση της αποστολής που εκφράζεται με το σύνθημα του κόμματός μας -να κατακτήσουμε τα κάστρα που λέγονται επιστήμη, τέχνη, μόρφωση... Εκείνο, σύντροφοι, που έπαιξε καθοριστικό λόγο για το μπάσιμό μας στο δρόμο της πραγματοποίησης της αποστολής αυτής και το ότι σήμερα βρισκόμαστε σε μια ανοδική πορεία, είναι η σοσιαλιστική μας πατρίδα, το σοβιετικό περιβάλλον, η αμέριστη βοήθεια του μπολσεβίκικου κόμματος, «η στοργική και πατρική φροντίδα του μεγάλου Στάλιν».*
* ΙΙΙ Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ (10-14.10.1950), έκδοση Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αύγουστος 1951, σ.σ. 339-341
------------------------------------------------------------------------------------------
 (ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΜΕ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΟΓΡΑΦΗ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ!!!)


 (Ο Χαρ. Φλωράκης το 1949 κατέφυγε στην τότε Σοβιετική Ένωση. Το 1954 εισήλθε παράνομα στην Ελλάδα, συλλαμβάνεται και φυλακίζεται. Το 1960 καταδικάζεται γιά κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδος!)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΛΛΕΣ  ΠΗΓΕΣ :



.
============================================================



« ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑΚΗ  ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ !»
Επιστολή του τότε Γραμματέα του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη προς την ΚΕ του ΚΚ Τσεχοσλοβακίας με την οποία ζητεί να δοθεί άδεια στους αποφοίτους της εκεί σχολής ΠΡΑΚΤΌΡΩΝ -ΣΑΜΠΟΤΕΡ ώστε να ξεκουραστούν πριν από την αποστολή τους στην Ελλάδα!
Αγαπητοί σύντροφοι
Πριν λίγες μέρες τελείωσε η Σχολή που λειτουργεί στη χώρα σας για τον πόλεμο του ΚΚΕ, Σας παρακαλούμε να εγκρίνετε να περάσουν όλοι οι μαθητές από ευπρεπείς εξετάσεις και να μείνουν για ένα μήνα απαίδευτοι. Πολλοί από ……………..! σκοποβολή ……….! και άλλοι από……..! Μηχ. πρέπει να είναι ¨ελεύθεροι¨. Και απαντήστε τους (ότι σε ένα!) μήνα θα ιδούν πόσο ετοιμοπόλεμοι σαμποτέρ είναι, στις αποστολές που τους προορίζουμε. Περιμένουμε την απάντησή σας.
26. 8. 50                                            Με συντροφικούς χαιρετισμούς
                                                                             Για την Κ.Ε. του ΚΚΕ
                                                                        (Υπογραφή Ν. Ζαχαριάδης)

ΠΗΓΗ: Βλέπε ¨Ανάρτηση¨ ( 040)

 ============================================================




Υ.Γ. 
ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  "ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ": ΧΑΡΙΝ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ "ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ"!!!ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ  ΩΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ !!! ΧΑΡΙΝ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΡΧΕΚΑΚΩΝ!!! ΧΑΡΙΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΨΕΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!
.
ΗΓΕΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ "ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ" !!!
.
28-09-12
Σωτήρης Ριζόγιαννης