Τρίτη 10 Απριλίου 2018

(095). ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ και ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ !


ΘΕΑ ΗΡΑ και ΙΕΡΑΞ ΑΓΓΕΛΟΣ!
---------------------------------------------
«Τούτη λοιπόν η θεά παράγει αφ΄εαυτής μαζί με τον δημιουργό και πατέρα, όλα τα γένη των ψυχών, τα υπερκόσμια και τα εγκόσμια, τα ουράνια και τα υποσελήνια, τα θεικά και τα αγγελικά και τα δαιμονικά και τα μεριστά» (ΠΡΟΚΛΟΣ)


Ω ΖΕΥ ΓΙΑΤΙ;
«Κοίταξε τώρα, Ξένιε Δία,
Το σπίτι το φιλόξενο
συθέμελα πεσμένο. Αλήθεια
Τους δίκαιους άντρες οι θεοί συντρέχουν;»

[ΑΙΣΧΥΛΟΣ (Απόσπασμα από άγνωστο έργο -ΘΑΛΑΜΟΠΟΙΟΙ )]
ΧΟΡΟΣ: «Ιδέ γάρ, ώ Ζεύ ξένιε, νυν δόμον
τον ξενδόκον κατασκαφέντα,
άρ, έστιν χάρις εν θεοίς
ανδράσι τοις δικαίοις;»

ΦΩΤ.: Μια αεροφωτογραφία του ναού (σπιτιού !) του ΔΙΟΣ στην Αρχαία ΝΕΜΕΑ πριν την έναρξη της αναστήλωσης του, που δείχνει τον τρόπο με τον οποίο έχουν καταρρεύσει οι κίονες. Δεν είναι πεσμένοι όπως λένε μερικοί χριστιανόπληκτοι ό τι κατέρρευσαν οι ναοί μας , από κάποιο ή κάποια σεισμικά επεισόδια, αλλά κείτονται ακτινωτά. Η κατάρρευση έγινε σκόπιμα με ανθρώπινη παρέμβαση, …και από ποιους άλλους;
-Από τους «Φιλοξενούμενους» ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ την Παλαιοχριστιανική και Βυζαντινή εποχή που δεν σεβάστηκαν ουδέν ΙΕΡΟ και ΟΣΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ!
Σημείωση: Ο Ναός τον 2ο αιώνα μετα Χάους, όταν τον επισκεύτηκε ο Παυσανίας δεν είχε καταπέσει κανένας κίονας, παρά μόνο η σκεπή του:
ἐν δὲ αὐτῇ Νεμείου [τε] Διὸς ναός ἐστι θέας ἄξιος, πλὴν ὅσον κατεῤῥυήκει τε ὁ ὄροφος καὶ ἄγαλμα οὐδὲν ἔτι ἐλείπετο.”
«Εκεί υπάρχει αξιοθέατος ναός του Νεμείου Διός, παρά το γεγονός ότι έχει καταρρεύσει και η στέγη και λείπει το λατρευτικό άγαλμα.»
[Παυσανίας, Ελλάδος Περιήγησις, Κορινθιακά, XV.2]  


Έλληνα! Ε, ‘Ελληνα! Του κάμω, τι ζητάς εδώ; είμαι νεκρός, μου κάμει. (Ν. Εγγονόπουλος)
===================================
-«Ευνουχισμένοι διανοούμενοι, μικροί ανίκανοι και τυφλοί κυβερνήτες»
-«Μέτριοι άψυχοι μεγαλοκατεργάρηδες με το δέος της οικονομίας»
-«Μας σκοτώνουν με μικρές δόσεις πολύ ταχτικά πολύ σιωπηλά, πολύ σοφά ... Δεν έχουμε να σώσουμε τίποτα σ αυτόν τον πολιτισμό»
-«Μιλούν για τη μεγάλη κρίση με το στόμα. Στην ψυχή τους καμία αλλοίωση. Μένουν όπως πάντα οι άνθρωποι της πλατείας Συντάγματος, οι άνθρωποι του Κολωνακίου»
(Γ. Σεφέρης)


Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΗΚΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!
ΟΙ Ευρωπαίοι κυρίως, λαφυραγωγοί των αριστουργηματικών «ΙΕΡΩΝ» μας, διατείνονται ότι αποτελούν πολιτιστική κληρονομία της Ευρώπης (=παγκόσμιας) και καλούν εμμέσως τους Έλληνες να παραιτηθούν από κάθε διεκδίκηση.
Οι αρχαιολογικοί θησαυροί, (ιερά μας) ανήκουν μόνο σε μας που τα δημιουργήσαμε γιατί εκφράζουν την ιστορική παράδοση και ταυτότητά μας. (εκτός εάν μας θεωρούν, όλους ρωμαιόδουλους, γραικύλους τους) Για τους ξένους άρπαγες δεν αποτελούν πολιτιστικά αγαθά αλλά λάφυρα.

Κατωτέρω απόσπασμα από το βιβλίο του Κυριάκου Σιμόπουλου «Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ» από τους ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ κατά την κατοχή…. και που ουδείς ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ επίσημα έθεσε το θέμα!!! :
{{ Το 1941 εγκατέστησαν αντιαεροπορικές πυροβολαρχίες στην Ακρόπολη. Οι στρατιώτες χρησιμοποιούσαν τον Παρθενώνα ως αφοδευτήριο. Μετέτρεψαν το μουσείο της Λειβαδιάς σε συνεργείο επισκευής ποδηλάτων. Στρατοπέδευσαν και κατασκεύασαν καταφύγια σε αρχαιολογικούς χώρους(Ολυμπιείο, Σούνιο, Ελευσίνα, Ολυμπία, Ηράκλειο, Φαιστός, Γόρτυνα). ………!
Οι εισβολείς χρησιμοποιούσαν επιστρατευμένους αρχαιολόγους για καταλήστευση των μουσείων, τη διενέργεια ανασκαφών και το συντονισμό της αρχαιοκαπηλίας. Αυτοί οι «αρχαιολόγοι» κατατρομοκρατούσαν την Αρχαιολογική Υπηρεσία, προχωρούσαν σε ανασκαφικές έρευνες χωρίς ελληνική επιστασία, όπως όριζε η νομοθεσία, και φρόντιζαν για τη λαθραία εξαγωγή των ευρημάτων στο εξωτερικό. Κάποτε αποτόλμησε να υπενθυμίσει ότι οι αρχαιότητες που αποκαλύπτονται πρέπει να παραμένουν, σύμφωνα με τους νόμους, στην Ελλάδα. Οι Γερμανοί επέστρεψαν το έγγραφο με τη λακωνική βάναυση σημείωση: «Για να μη πάρετε σκληρότερη απάντηση» ! Το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο χρησιμοποιούταν ως αποθήκη των κλοπιμαίων αρχαιοτήτων.
Στην Ακρόπολη αποσπούσαν μάρμαρα με τις ξιφολόγχες. Γκρέμιζαν από τα τείχη μάρμαρα, για ψυχαγωγία, προκαλούσαν φθορές στα μνημεία από αμάθεια και μίσος. Εγκαταλείποντας την Αθήνα (Οκτώβριος 1944) πυροβολούσαν στον Κεραμικό και ακρωτηρίασαν το ανάγλυφο του Χάρωνος. Στο Σούνιο χρησιμοποίησαν αρχιτεκτονικά μέλη του ναού για ανέγερση παρατηρίου και πολυβολείων συντρίβοντας πολυάριθμα μάρμαρα. Κατά την αποχώρησή τους προκάλεσαν σοβαρές ζημίες ανατινάσσοντας τα οχυρά. Στην Ελευσίνα διαμόρφωσαν το υδραγείο σε αντιαεροπορικό καταφύγιο και χρησιμοποίησαν αρχαιότητες ως προκαλύμματα. Γκρέμισαν κίονες, μπαινόβγαιναν στο μουσείο, ανέτρεψαν εκθέματα και θρυμμάτιζαν αγάλματα. Στη Σαλαμίνα μεταχειρίσθησαν τα ευρήματα των ανασκαφών για οχυρωματικά έργα. Στη Θήβα και στη Χαιρώνεια κατακομμάτιασαν επιγραφές. Στη Τανάγρα εγκαταστάθηκαν στο μουσείο και διασκέδαζαν συντρίβοντας αρχαιότητες. Χρησιμοποίησαν το μεσαιωνικό κάστρο του Ορχομενού ως πεδίο βολής πυροβολικού και κατεδάφισαν το δυτικό τείχος.
«Στρατιωτική μονάδα κατασκήνωσε στον αρχαιολογικό χώρο της Ερέτριας αφανίζοντας λείψανα μνημείων. Στις Μυκήνες πυροβολούσαν για ψυχαγωγία τους λέοντες της πύλης και κατρακυλούσαν ογκολίθους καταστρέφοντας τον περίβολο. Προκάλεσαν σημαντικές φθορές στον θησαυρό του Ατρέως καθώς προσπαθούσαν να αποσπάσουν τους χάλκινους ήλους. Μεγάλες ζημίες και στην Τίρυνθα. Κατασκεύασαν αντιαεροπορικό καταφύγιο στον αρχαιολογικό χώρο, άνοιξαν τάφρους στην ακρόπολη και έχτισαν πυροβολείο στη δυτική αυλή. Από τις εκρηκτικές ύλες κατέρρευσε η είσοδος….Στην Ολυμπία τα μηχανήματα αφάνισαν τον περίβολο της άλτιος, αρχιτεκτονικά μέλη των μνημείων και κιονοστοιχίες….
Καταστροφές αρχαιοτήτων αλλά και άγρια λεηλασία μουσείων και αρχαιολογικών χώρων. Γερμανός αξιωματικός κλέβει κεφαλή γυναικείου αγάλματος και την προσφέρει στον στρατηγό List. Ο αρχαιολόγος Welter αρπάζει το 1941 από το μουσείο της Αίγινας πέντε κιβώτια με αρχαιότητες. Γερμανοί αξιωματικοί λεηλατούν ύστερα από διάρρηξη το μουσείο Θηβών (1941)- ή λεία τους ειδώλια, αγγεία και χάλκινα αντικείμενα. Εισβολή στο μουσείο Ελευσίνας και αρπαγή αγγείων και ειδωλίων. Και ιδού τι απάντησε η γερμανική διοίκηση στην Αρχαιολογική Υπηρεσία που κατήγγειλε τη διάρρηξη: "Δεν πρέπει να θεωρηθεί κλοπή. Πρόκειται για μορφωμένα άτομα και ενδειαφέρονται για τις ελληνικές αρχαιότητες. Προφανώς ήθελαν να αποχτήσουν ένα ενθύμιο". Διαρρήξεις και κλοπές στα μουσεία Τανάγρας, Χαιρώνειας και Γαλαξιδίου. Βανδαλισμοί και αρπαγές στον αρχαιολογικό χώρο της Κορίνθου. Από το φρούριο των Κυθήρων έκλεψαν ένα μαρμάρινο λιοντάρι……Ο γερμανός διοικητής Λάρισας αξίωσε και παρέλαβε από τον νομάρχη άγαλμα της Αθηνάς…..Ένοπλη εισβολή στο μουσείο της Θεσσαλονίκης (1942) και αρπαγή αγάλματος γυναίκας. Στην Ποτίδαια έκλεψαν ολόκληρη την αρχαιολογική συλλογή-αναμεσά τους και πολλά αγαλματίδια. Διαρπαγή αρχαιολογικών συλλογών και στη Κομοτινή. Στο Βαθύ Σάμου πέταξαν στο δρόμο τις αρχαιότητες του μουσείου και εγκατέστησαν στο κτίριο Ιταλούς αιχμαλώτους (1943). Το ίδιο και στη Λήμνο. Χρησιμοποίησαν το μουσείο ως αποθήκη πετώντας τα εκθέματα στην αυλή του γειτονικού σχολείου. Ο Γερμανός αρχαιολόγος Kraiker έκλεψε ένα κιβώτιο γεμάτο χάλκινα και πήλινα καλλιτεχνήματα. Άλλοι Γερμανοί λήστεψαν το μουσείο Τηγανίου. Στο Ηραίο άρπαξαν δύο συλλογές και κατέστρεψαν πολλές αρχαιότητες. Στη Μήλο κατά την εκτέλεση οχυρωματικών έργων, βρέθηκαν άθικτοι τάφοι με λίθινα και πήλινα κτερίσματα. Θα δοθούν όλα ως δώρο στον στρατηγό Speider .Στο Καστέλι Κισάμου οι Γερμανοί αφαίρεσαν ολόκληρη σχεδόν την πλούσια αρχαιολογική συλλογή (γλυπτά, ανάγλυφα, αμφορείς, λήκυθοι, οινοχόες και άλλα έργα τέχνης) Ο στρατηγός Ringel κατέκλεψε το μουσείο της Κνωσού. Μερόνυχτα μεταφέρονταν στην έπαυλή του κιβώτια με μινωϊκά χάλκινα, λίθινα και πήλινα αντικείμενα. Ακολούθησε διάρρηξη του μουσείου από στρατιώτες. Πήραν και κείνοι το μερίδιό τους. O Ringer έκλεψε και ένα άγαλμα από την Γόρτινα.
Δεν υστερούσαν και οι Ιταλοί και Βούλγαροι στη διαρπαγή…..!}} *
*( σ. εμού: Λεηλασίες και καταστροφές έγιναν και σε χριστιανικά μοναστήρια και εκκλησίες , προσωπικά μου είναι παγερά αδιάφορο, γιατί δεν αποτελούν κληρονομιά Ελλήνων!)


 «Το Ολοκαύτωμα Του Ελληνισμού»
Ο αυτοκράτορας Φλάβιος Ιοβιανός (363-364)  θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς του Ελληνισμού, ψηφίζοντας σειρά νέων διαταγμάτων κατά των Ελλήνων: Διέταξε την πυρπόληση της βιβλιοθήκης της Αντιοχείας, η οποία ήταν εφάμιλλη με αυτήν της Αλεξανδρείας, με αποτέλεσμα χιλιάδες βιβλία Φιλοσοφίας, Φυσικής, Μαθηματικών, Αστρονομίας – ελληνικά και άλλων χωρών – ανείπωτης αξίας να γίνουν στάχτη. Διέταξε την κατάσχεση όλων των περιουσιών των ελληνικών Ιερών που είχαν επιστραφεί από τον Ιουλιανό στους Έλληνες, και απαγόρευσε τις θυσίες και τις επωδές. Διέταξε να κλείσει το Ασκληπιείο της Επιδαύρου, και ποινικοποίησε όλες τις εκδηλώσεις λατρείας των Ελλήνων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών ακόμη των θεατρικών παραστάσεων. Θέσπισε ειδικό κατάλογο βασανιστηρίων κατά των Ελλήνων εθνικών που δεν ασπάζονταν τον χριστιανισμό και προστέθηκε και η κατακρεούργηση των πλευρών του ειδωλολάτρη με σιδερένια άγκιστρα. Απαγόρευσε με διάταγμα την ελληνική θρησκεία επί ποινή θανάτου. Απαγόρευσε στους εθνικούς αξιωματικούς να διατάσουν χριστιανούς στρατιώτες. Εισήγαγε τον όρο παγανιστής, που εισηγήθηκε η εκκλησία για να υποτιμήσει τους έλληνες.
Πηγή: «Το Ολοκαύτωμα Του Ελληνισμού» του κ. Γερ. Καλογεράκη, σελ. 77, εκδ. Δίον.

O Θεός των Χριστιανών (Γιαχβέ) ή οι πιστοί(ποίμνια) του, κατέστρεψαν και καταστρέφουν μέχρι την ολική καταστροφή, την Ελληνικότητα της ανθρωπότητας; Η απάντηση είναι «ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ»!
--------------------
«Σας είπα και χτες ότι είναι μεγάλο το κέρδος από τους σεισμούς. Είδατε φιλανθρωπία του Παντοδύναμου, που σείει την πόλη και στερεώνει το νου στην πίστη; Σαλεύει τα θεμέλια της και σταθεροποιεί στο αγαθό τα φρονήματα;
Ερειπώνει την πόλη και δυναμώνει την προαίρεση στο καλό;
Καταλάβατε την φιλανθρωπία του Θεού. Έσεισε λίγο ( την πόλη ) και την στερέωσε για πάντα στην πίστη.
Ο σεισμός κράτησε δυο μέρες, αλλά η ευλάβεια σας πρέπει να μένει σ’ όλη την ζωή σας.
Λυπηθήκατε λίγο, αλλά ριζωθήκατε παντοτινά στην ευσέβεια[…]Σταθεροποιήσατε την πόλη για να σταματήσετε την Οργή του Θεού. Εγώ όμως χαίρομαι όχι γιατί στάθηκε με τις προσευχές σας και οι ψαλμωδίες σας έγιναν θεμέλια της πόλεως. Από πάνω ήλθε η οργή και από κάτω ανέβαινε η ικεσία σας.
Ανοίχτηκαν οι ουρανοί και κατέβηκε βαριά η απόφαση του Θεού και το σπαθί είναι έτοιμο, ακονισμένο.
Η πόλη θα κατεδαφίζονταν, γιατί η οργή ήταν αδυσώπητη.
Αλλά είχαμε ανάγκη μονάχα από μετάνοια, από δάκρια από στεναγμούς κι έτσι οι απειλές του Θεού ανεστάλησαν.
Ο Θεός είχε αποφασίσει την καταστροφή, αλλά εσείς με τις προσευχές και την μετάνοια σας δυσωπήσατε τον Θεό.
Γι` αυτό δεν θα κάνει λάθος κανείς αν σας πει ότι είστε οι σωτήρες της πόλεως……».( Από κήρυγμα του Άγιου Βρωμόστομου-Χρυσόστομου στο ποίμνιο του, μετά από σεισμό που έγινε στην Αντιόχεια…. ανάλογα κηρύγματα μηρυκάζουν ξεδιάντροπα σήμερα, δημόσια, τα χριστιανικά τραγιά (Βλ. Δηλώσεις Αμβρόσιου, Δωδώνης και …)
Φωτ.: Ο άγιος Κορνήλιός τους,με την βοήθεια του θεού του, γκρεμίζει Ιερά Ελλήνων!



ΜΕΡΙΚΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ μιάς ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ και ΜΙΑΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑΣ !
1)Πίστη στην αυθεντία
Αυθεντία στο πλαίσιο του Χριστιανισμού είναι ο Χριστός, ενώ στο Κομμουνιστικό πλαίσιο ο Μαρξ.
2)Προπαγάνδιση της «εκτός τόπου και χρόνου» ευτυχίας
Οι μεν χριστιανοί προπαγανδίζουν τον μετά θάνατο Παράδεισο οι δε κομμουνιστές την ουτοπία της αταξικής κοινωνίας του υπαρκτού σοσιαλισμού.
3)Ιερά βιβλία
Η αυθεντία και οι οπτικές της καταγράφονται σε βιβλία, τα οποία «χρίονται» την ιερότητα. Έτσι, ιερό βιβλίο για τους χριστιανούς είναι η «Αγία Γραφή» ή «Βίβλος», ενώ για τους κομμουνιστές το «Κεφάλαιο», έργο των Μαρξ και Έγκελς.
4)Κοινή καταγωγή
Χριστιανισμός: Δημιουργοί του χριστιανισμού ήταν Εβραίοι. Στις «Πράξεις των Αποστόλων» περιγράφεται το πώς δημιουργήθηκε από Εβραίους ο Χριστιανισμός και πώς εξαπλώθηκε μέσω των συναγωγών της διασποράς.
Κομμουνισμός: Η συντριπτική πλειοψηφία των κομμουνιστών, που έκαναν την Επανάσταση στη Ρωσία ήταν επίσης Εβραίοι. O Kαρλ Μαρξ καταγόταν από οικογένεια ραβίνων. Ο ιδρυτής του Κ.Κ.Ε. στην Ελλάδα ήταν επίσης Εβραίος, ο Αβραάμ Μπεναρόγια.
5)Δογματισμός
Η θεωρητική σκέψη τόσο των χριστιανών, όσο και των κομμουνιστών θεωρητικών επιβάλλεται, δεν επιλέγεται αυθόρμητα και ενσυνείδητα με αποτέλεσμα να περιορίζει την σκέψη του ατόμου. Επιβάλλεται μονολιθικά και λειτουργεί δογματικά. Προβάλλεται, μάλιστα, ως αλάνθαστη και απαραβίαστη.
6)Κήρυγμα ενότητας κι οργάνωσης (των εξαθλιωμένων)
Χριστιανισμός: Οι χριστιανοί καλούνται να αποτελέσουν τα πρόβατα, το «ποίμνιον», που θα κατοικήσει στο «μαντρί», κάτω από τις διαταγές του εκάστοτε «αρχι-μανδρί-τη».
Κομμουνισμός: Στον Κομμουνισμό (στον αντίποδα της προσωπικής ελευθερίας, της μοναδικότητας του ατόμου, της ομορφιάς της ποικιλομορφίας) κυριαρχεί η συνένωση των κοινωνικά αδύναμων με το περίφημο σύνθημα: «Προλετάριοι όλων των χωρών, ενωθείτε».
7)Πτωματολατρία
Οι αυθεντίες συνεχίζουν να εμπνέουν και να καθοδηγούν τους οπαδούς τους -τόσο του Χριστιανισμού, όσο και του Κομμουνισμού- ακόμη και μετά το θάνατό τους. Οι χριστιανοί λατρεύουν τα πτώματα των αγίων τους (λείψανα) είτε ολόκληρα είτε μέρη αυτών (κρανία, άκρα κ.λπ.). Σε όλες τις κομμουνιστικές χώρες αναγέρθηκαν μαυσωλεία με τα πτώματα των πεθαμένων ηγετών (π.χ. Λένιν).
8)Κήρυγμα Ισότητας–Ισοπέδωσης
Η πλαστή αρχή της ισότητας των φύλων, των φυλών, των ατόμων και των λαών ισοδυναμεί με ισοπέδωση και πολιτιστικό ανακάτεμα, τόσο στο Χριστιανισμό, όσο και στον Κομμουνισμό.
9)Τεχνητό ιδανικό της ειρήνης
Και οι δύο ασχολούνται με το τεχνητό και κατευθυνόμενο ιδανικό της ειρήνης (ειρήνη υμίν), το οποίο φέρει τον εφησυχασμό και την αποβλάκωση.
10)Διεθνιστική αλληλεγγύη
Η αλληλεγγύη είναι ένα ακόμη ιδεολόγημα, κοινό στο Χριστιανισμό και στον Κομμουνισμό, που λειτουργεί, ωστόσο, σε κατεύθυνση αντίθετη από την πρόοδο, τον ανταγωνισμό και την άμιλλα.
11)Οικονομική ενίσχυση
Η οικονομική ενίσχυση της χριστιανικής Εκκλησίας, αλλά και του κομμουνιστικού κόμματος είναι ένα ακόμη κοινό χαρακτηριστικό τους. Η ελεημοσύνη, το ταμείο για την αποπεράτωση των ναών ή της αγιογράφησης είναι στοιχεία, που ελάχιστα σχετίζονται με την αξιοπρέπεια και τις αξίες γενικότερα. Προϋποθέτουν την αιώνια και αέναη ύπαρξη φτωχών, που ζουν σε βάρος των άλλων.
12)Επανάσταση
Το ιδεολόγημα της κοινωνικής επανάστασης -κοινό στο Χριστιανισμό και στον Κομμουνισμό- κάθε άλλο παρά αληθινό είναι.
13)Πίστη και αυτοθυσία
Χριστιανισμός: Όλα τα δίνουμε «για του Χριστού την πίστη την αγία».
Κομμουνισμός: Όλα τα δίνουμε για το Κόμμα.
14)Αναχρονισμός
Ζούνε σε άλλη φυσική διάσταση. Κρίνουν τα πάντα με τα δεδομένα της εποχής που εμφανίστηκαν ή άρχισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους
15)Ψευδαισθήσεις και παραισθήσεις
Χριστιανισμός: Ο Χριστιανισμός παντού βλέπει εχθρούς της ΟρθοδοξίαςΟ Κομμουνισμός παντού βλέπει εχθρούς του λαού. Ο παγκόσμιος ιμπεριαλισμός έχει βάλει στο μάτι την Ελλάδα και τους υπέροχους εργαζομένους της.
16)Μετριοπάθεια
Χριστιανισμός: Ο λαός είναι η Εκκλησία. Η Εκκλησία είναι ο λαός.
Κομμουνισμός: Ο λαός είναι το Κόμμα. Το Κόμμα είναι ο λαός.
17)Ανάληψη πρωτοβουλιών
Χριστιανισμός: Αν δεν συγκληθεί Ιερά ή Οικουμενική Σύνοδος δεν μπορεί να ξέρουμε αν η κατανάλωση παγωτού φράουλα είναι αμαρτία ή όχι. (Υπάρχει ετυμηγορία ότι ΔΕΝ είναι αμαρτία; Όχι. Άρα;).
Κομμουνισμός: Αν δεν συνεδριάσει το Πολιτικό Γραφείο δεν μπορεί κανένα μέλος του κόμματος να κάνει πιπί του με προσωπική πρωτοβουλία.
18)Μονοπώλιο ελπίδας και σωτηρίας
Χριστιανισμός: Μόνο στην Εκκλησία υπάρχει ελπίδα και σωτηρία.
Κομμουνισμός: Μόνο στο κόμμα υπάρχει ελπίδα και σωτηρία
19)Μοναδικότητα
Χριστιανισμός: Μόνο ένας Θεός υπάρχει (τι ποιός Θεός;).
Κομμουνισμός: Μόνο ένα κόμμα πρέπει να κυβερνάει
20)Αλάνθαστη Αγία Τριάδα
Χριστιανισμός: Πατέρας, Υιός και Άγιο Πνεύμα.
Κομμουνισμός: Μαρξ, Ένγκελς, Λένιν.
21)Ασυμφωνία στην μία και μοναδική αλήθεια
Χριστιανισμός: Υπάρχουν τρία κύρια δόγματα και ένα σωρό άλλα εκκλησιαστικά κινήματα
Κομμουνισμός: Υπάρχουν δεκάδες αριστερά κόμματα που έχουν προέλθει από δεκάδες διασπάσεις

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
Ο μηχανισμός πνευματικής και διανοητικής καταπίεσης που ασκούν τα κόμματα εισήχθη στην ιστορία από την Χριστιανική Εκκλησία («θεολόγους-Άγιους» και αυτοκράτορες) στον ανηλεή και εξοντωτικό πόλεμο κατά των Ελλήνων(Εθνικών), της αρχαίας ελληνικής πολιτικής παιδείας και θρησκευτικής λατρείας!
-Ενα πολιτικό κόμμα είναι μια μηχανή κατασκευής συλλογικού πάθους.
-Είναι ένας οργανισμός καμωμένος να ασκεί συλλογική πίεση στη σκέψη καθενός ανθρώπου που αποτελεί μέλος του!
-Είναι ένας μηχανισμός που σφετερίζεται και φυλακίζει την ελεύθερη σκέψη και σοφία, ευτελίζοντας την!
-Κάθε κόμμα είναι ολοκληρωτικό από φύση και πρόθεση.
-Είναι το απόλυτο κακό στην σύγχρονη κοινωνία!
 Εσείς των κομμάτων δώσατε σε κάποιους μαθητές το δικαίωμα να έχουν σύγχυση της έννοιας της Δημοκρατίας με την κοινοβουλευτική «Δημοκρατική» δικτατορία σας, για να μπορείτε αισχρά να τους αποκαλείτε Φασίστες, για να έχετε το «δημοκρατικό» άλλοθι του ξεπουλήματος της Μακεδονίας!


«Η Σύνοδος της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους Άθω ευχαριστεί τας γερμανικάς αρχάς κατοχής εν Ελλάδι εγκαρδιότατα δια την περιφρούρησιν και την αναγνώρισιν των αρχαίων δικαιωμάτων της ιεράς κοινότητος ήτις υποστηρίζεται παντιοτρόπως υπό των γερμανικών αρχών κατοχής. Με βαθείαν συγκίνησιν παρηκολουθήσαμεν τον ηρωικό αγώνα των γερμανικών και συμμάχων τμημάτων δια την απελευθέρωσιν της Ρωσίας από τον άθεον Μπολσεβικισμόν. Παντού όπου εισέρχονται τα γερμανικά τμήματα αναζωπυρούνται και πάλι η θρησκευτική ζωή και ηχούν εκ νέου τα σήμαντρα των εκκλησιών. Η Γερμανία και οι σύμμαχοί της ανέλαβον την περιφρούρησιν του χριστιανισμού της Εσπέριας από της αθεΐας. Συμφώνως προς τους Λόγους του Λυτρωτού δεν είναι δυνατόν ποτέ να παραμείνη νικητής, ο άθεος Αντίχριστος. Η Ιερά Κοινότης του Αγίου όρους Άθω εμπιστεύεται δια τούτο εις την νίκην των προμάχων του χριστιανισμού, του Γερμανικού Ράιχ και των συμμάχων του. Επικαλείται την ευλογίαν του ουρανού επί τα νικηφόρα όπλα του Φύρερ και αποστέλλει εις τους απελευθερωθέντας πιστούς των ανατολικών περιοχών τους πλέον εγκάρδιους ειλικρινείς ευχάς δια την ευημέριαν των»


Φεύ στο λαό που δεν παράγει το ψωμί που τρώει και το κρασί που πίνει!
Οι εντολοδόχες εξουσίες λυσσαλέα από χρόνια, έχουν ένα πρωταρχικό σκοπό , να ερημώσουν την ύπαιθρο και την πρωτογενή παραγωγή ,είτε σφάζοντας τους γηγενείς της , είτε αρπάζοντας την γή τους, είτε αστικοποιώντας βίαια και άναρχα το πληθυσμό.
Η αστικοποίηση του πληθυσμού που εκ των πραγμάτων του αλλάζει «εθελοντικά» τρόπο ζωής, και επιβίωσης , δημιούργησε και δημιουργεί στρατό δουλοποιημένων ρωμιών ,ευκόλως χειραφετούμενων από κατακτητές, αποικιοκρατισμούς, μεσσιανισμούς (χριστιανισμό, τυραννία, κομμουνισμό , φασισμό ,καπιταλισμό , σοσιαλισμό, κάθε αντιπροσωπευτική συγκεντρωτική εξουσία και… )
Το σχέδιο εξυφάνθηκε και εξελίχτηκε βήμα- βήμα από αιώνες , με κύριο στόχο, τους «παγανιστικούς» Θεούς και κατά επέκτασή ,τον Ελληνισμό και τους Έλληνες, που ήσαν και είναι οι μόνοι ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ στον παγκόσμια επιβαλλόμενη Νέα Τάξη δουλοποίησης της ανθρωπότητας.
‘Ένα γενοκτονικό ιστορικό ψήγμα σχετικό των ανωτέρω εξελίχθηκε επί Δικτατορίας του Μεταξά. Ήταν η «αντιγιδική» εκστρατεία για δήθεν προστασία των δασών, που ήταν η αρχή της εγκατάλειψης της υπαίθρου και της πρωτογενούς παραγωγής που εκτός της πείνας που επέβαλε στους ορεσίβιους Έλληνες, προμήθευσε τους Γερμανούς με δέρματα για να φτιαχθούν οι μπότες των , που μας πάτησαν στη κατοχή!!!
---------------
Ενδεικτικά: «Από το 1937-39 στην Ευρυτανία εξοντώθηκαν 90-100 χιλιάδες γίδια (χωρικά και νομαδικά). Ο κλονισμός που έπαθε η οικονομία της Ευρυτανίας από την εξόντωση των γιδιών ήταν τεράστιος. Το Κράτος, αδιαφορώντας για τη ζωή των ορεινών πληθυσμών που βασικά ζούσαν από τη γιδοτροφία, αφαίρεσε από τη λαϊκή οικονομία της Ευρυτανίας ετήσιο ακαθάριστο εισόδημα 27-30 εκατομ. δραχμές (σε τιμές 1939), χωρίς αυτό να αντικατασταθεί με τίποτα. Η απαγόρευση της αιγοβοσκής ήταν το πιο μεγάλο κτύπημα για τη χωρική οικονομία της Ευρυτανίας, που σχεδόν μοναδική πηγή χρηματικού εισοδήματος είχε τα γίδια. Βίαια κι απότομα αφαιρέθηκε το χρηματικό εισόδημα με το οποίο η χωρική οικογένεια αγόραζε το ψωμί που της έλειπε. Λιγόστεψε το γάλα, το βούτυρο, το κρέας και χειροτέρεψαν οι συνθήκες διατροφής του πληθυσμού.»




ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΚΙΝΔΥΝΟΥΣ “ΕΛΛΗΝΕΣ” ΑΛΒΑΝΟΥΣ !!!
Ο «χασάπης» υπουργός του Μεταξά ΚΩΝ. ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ(Αλβανό;) από τα αρβανιτοχώρι Σοφικό Κορινθίας το 1941 ληστεύει επίσημα το «Κράτος» στο Κάιρο και με 27.000 χρυσές λίρες καταφεύγει στην Αργεντινή μαζί το «πρωτοπαλίκαρο» του με το επώνυμο ΤΖΙΑΣ από τα Τίρανα και γύρισαν μαζί στην Ελλάδα αμέσως μόλις τελείωσε ο Εμφύλιος το 1949.
Επί καθεστώτος Μεταξά δια των απάνθρωπων αντικομμουνιστικών νόμων και πρακτικών συνέβαλε και αυτός στα μέγιστα να φουντώσει και να γίνει μεγάλος θεσμός-«μπαμπούλα» στην ελληνική κοινωνία ο κομμουνισμός, με τραγικότατα αποτελέσματα τότε και μέχρι σήμερα για τους Έλληνες!
«Την 2η Απριλίου 1937 ο Ιωάννης Θεοτόκης, αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος, εγγράφως διαμαρτυρήθηκε προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την επί πεντάμηνο αυστηρή απομόνωση του στην Κέρκυρα. Ο Γιδόπουλος επισκέφθηκε τον Υφυπουργό Ασφαλείας Κ. Μανιαδάκη και ενεχείρισε σ' εκείνον αντίγραφο της διαμαρτυρίας του Θεοτόκη με την παρατήρηση ότι ο διαμαρτυρόμενος έχει απολύτως με το μέρος του το δίκαιον. Στην παρατήρηση αυτή ο Μανιαδάκης απήντησε «...παρατηρώ με λύπην μου, κύριε Εισαγγελλεύ, ότι δεν γνωρίζετε όλην την ελληνικήν νομοθεσίαν, τον τελευταίον νόμον». Και όταν ο Γιδόπουλος τον ερώτησε ποιος είναι αυτός ο τελευταίος νόμος, ο Μανιαδάκης του απήντησε «ο νόμος του Μανιαδάκη. Εις το κάτω κάτω της γραφής έτσι θέλουμε». Εις άλλη συνάντησή του με τον Μανιαδάκη, ο τελευταίος παρατήρησε ότι πολλοί δικαστικοί δεν κατανόησαν πλήρως την επελθούσα μεταβολή και προβάλλουν προσκόμματα στο έργο του καθε­στώτος. Ο Γιδόπουλος απήντησε ότι δεν γνωρίζει ενέργειες δικαστικών ή εισαγγελικών λειτουργών αντίθετες προς τους νόμους και κινήθηκε να φύγει από το γραφείο του Υφυπουργού. Ο Μανιαδάκης τον εσταμάτησε λέγοντας προς αυτόν: «Κύριε Εισαγγελεύ, σας έπεσε κάτι». Ο Γιδόπουλος κοίταξε προς τα κάτω, διαπίστωσε ότι δεν του είχε πέσει τίποτα και με απορία κοίταξε τον Μανιαδάκη. Τότε ο τελευταίος, καγχάζοντας,του είπε «η παραίτησή σας»(Πηγή: https://www.eisap.gr/?q=node/1173)
Ο Μανιαδάκης δηλαδή καταργούσε την Δικαιοσύνη!
Ο Λουκάς Γιδόπουλος ύστερα από πολλούς προπηλακισμούς και εξευτελισμούς που δέχτηκε από τα όργανα της δικτατορίας (ο εγκάθετος γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης τον είχε αποκαλέσει «αγράμματο», επειδή τόλμησε να χαρακτηρίσει αντισυνταγματικό τον Α.Ν. 1886, που καταργούσε κάθε αυτοτέλεια τής Δικαιοσύνης) , δεν απεβίωσε από τα βασανιστήρια του «ρετσινόλαδου από το Σοφικό» αλλά δεν άντεξε και έπαθε συγκοπή την 10 Δεκεμβρίου 1939 .

Ο Εμβέρ Χότζα ήταν ο Έλληνας Αρβανίτης (ή Αλβανός;;) Αλέξανδρος Μαυραγάνης από το χωριό Κεφαλάρι Κορινθίας στρατολογήθηκε ( Λοβοτομήθηκε;) προπολεμικά από το Βατικανό και μετά στο Παρίσι και επί κατοχής στάλθηκε να γίνει κομμουνιστής δικτάτορας στη Βόρεια Ήπειρο.
Ο «χασάπης» υπουργός του Μεταξά ΚΩΝ. ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ από τα αρβανιτοχώρι Σοφικό Κορινθίας το 1941 ληστεύει επίσημα το «Κράτος» στο Κάιρο και με 27.000 χρυσές λίρες καταφεύγει στην Αργεντινή μαζί το «πρωτοπαλίκαρο» του με το επώνυμο ΤΖΙΑΣ από τα Τίρανα και γύρισαν μαζί στην Ελλάδα αμέσως μόλις τελείωσε ο Εμφύλιος το 1949. Τα κατοπινά χρόνια ο Τζιάς ανέλαβε , επίσημος γιατρός της Αλβανικής πρεσβείας στην Αθήνα μέχρι το θάνατο του Χότζα(!) μέχρι πρόσφατα ζούσε σε εξοχικό που είχε στα Λουτρά της Αγίας Ελένης στην Κορινθία. Ο Γιός του Ηλίας Τζιάς είναι γιατρός σήμερα στη Βοστώνη και λέει ψέματα και αλήθειες για τον Πατέρα του και άρα και για τον εαυτό του: «άρχισαν διάφοροι να κυκλοφορούν φήμες ότι ο πατέρας μου ήταν πράκτορας της Ελληνικής Ασφάλειας, αστεία πράγματα, διότι ο πατέρας μου ήταν ακέραιος άνθρωπος, δημοσιογράφος και συγγραφέας. Είχε τελειώσει τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας, είχε αποφοιτήσει από το Ιεροδιδασκαλείο Βελλά, από τη Ζωσιμαία. Δυσκόλεψαν τα πράγματα και φύγαμε για την Ελλάδα
Ένας από τους αδερφούς του Χότζα(!) ο Λεωνίδας Μαυραγάνης, ήταν στρατωτικός μεγάλο στέλεχος της ΚΥΠ !!!



«Ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης». (Ι. Καποδίστριας)

Το ΚΚΕ ως πράγματι, ένας φοβερός προπαγανδιστικός λαϊκίστικος, εγκληματικός, οργανωτικός, μυστικός, συνωμοτικός μηχανισμός , ήταν εις βαθιά γνώση των Άγγλων, και οι απεσταλμένοι της SOE (SOE =Οργάνωση Άγγλων πρακτόρων) στην Ελλάδα, ήξεραν, βοήθησαν, χρηματοδότησαν, υποδαύλισαν και ανέχτηκαν να γίνει το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΚΚΕ στην κατοχή, η μεγαλύτερη “αντιστασιακή” κίνηση στην Ελλάδα , αδιαφορώντας ότι ο κύριος σκοπός του ΚΚΕ ήταν η κομμουνιστική επανάσταση, σύμφωνα με τα πρότυπα των μπολσεβίκων, και που ήξεραν ότι θα την εφήρμοζαν με πολύ αίμα αθώων Ελλήνων και με μεγάλο πράγματι δικό τους κόστος !*(*σ.σ.«Εάν πρέπει να αποδοθεί σε κάποιους η ευθύνη για την παρούσα κατάσταση, όπου τα υπό κομμουνιστική καθοδήγηση κινήματα αποτελούν τις πλέον ισχυρές δυνάμεις στη Γιουγκοσλαβία και στην Ελλάδα, αυτοί είμαστε εμείς οι ίδιοι. Οι Ρώσοι απλώς κάθονταν και μας παρακολουθούσαν να κάνουμε τη δική τους δουλειά, προς το συμφέρον τους. […] Δεν πρέπει να λησμονείται πως τις ημέρες που έκαναν την εμφάνισή τους οι Γιουγκοσλάβοι παρτιζάνοι και το ΕΑΜ, το Foteign office είχε συχνά επισημάνει τη σύγκρουση ανάμεσα στα βραχυπρόθεσμα και στα μακροπρόθεσμα σχέδιά μας. Ήταν φανερό πως η η υποστήριξη στους Γιουγκοσλάβους παρτιζιάνους θα μας απέδιδε σημαντικά στρατιωτικά οφέλη, ενώ το ΕΑΜ στην Ελλάδα εμφανιζόταν ότι αποτελούσε την τα μέγιστα υποσχόμενη αντιστασιακή δύναμη. Είχε όμως επισημανθεί ότι με το να υποστηρίζουμε τα κινήματα αυτά, δημιουργούσαμε ακριβώς την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Και στη Γιουγκοσλαβία, τουλάχιστον, αποκομίσαμε μερικά στρατιωτικά οφέλη. Στην Ελλάδα όμως, το ΕΑΜ μας προσέφερε μόνον ενόχληση και προβλήματα.» Anthony Edem (7.6.1944) /(Υπουργός Πολέμου της Μ. Βρετανίας από 1940 έως 1945)- TNA(PRO) GAB 66/51/4 – ΠΗΓΗ- Βιβλίο: «Ο Άγγλος Πρόξενος» -Πέτρος Στ. Μακρής-Στάϊκος- 2011 )

Με ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ τους ΑΓΓΛΟΥΣ του ΧΡΥΣΟΥ(Λίρες) του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΓΙΝΕ η ΦΟΒΕΡΗ ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ 1943-1949, από τους ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ!
O Παναγιώτης Κανελλόπουλος διέφυγε τον Μάρτιο του 1942 στο Κάιρο όπου συμμετείχε και στην εκεί εξόριστη κυβέρνηση. Επειδή είχε κύρος και ήταν διαλλακτικός και συναινετικός με τους κομμουνιστές, οι πράκτορες της SOE των Eγγλέζων διαπραγματεύονται μαζί του, για το “φούντωμα” της ελληνικής Αντίστασης. Ο Κανελλόπουλος τους δηλώνει ότι για αυτό το σκοπό, χονδρικά θα χρειαστεί 150.000 λίρες το μήνα. Ο πράκτορας της SΟΕ λόρδος Glenconner ενημερώνει με τηλεγράφημα το Foreign Office, την 11-05-1942:
    -«…και εφόσον είναι τόσο σημαντικό να ενισχυθεί η εικόνα του Κανελλόπουλου στα μάτια των οπαδών του, το Κάιρο υποστηρίζει ότι θα πρέπει να τεθεί στη διάθεσή του ένα αξιόλογο ποσό, το οποίο, προσωρινά, υπολογίζεται σε 150.000 λίρες τον μήνα….
Το Κάιρο προτείνει, επίσης, να συνεχίσουμε τη χρηματοδότηση της Άκρας Αριστρεράς και, κατόπιν τούτου, τους στέλνει τώρα 20.000 λίρες στερλίνες και 3.500 χρυσές λίρες, κάτι που, όπως φαίνεται, αποτελεί σωστό βήμα. Είναι αλήθεια ότι τα χρήματα αυτά μπορεί να γίνουν αντικείμενο κατάχρησης και ότι τείνουν να ενισχύσουν μία οργάνωση που, ίσως αρνηθεί οποιαδήποτε συνεργασία με τον Κανελλόπουλο…..» 
Το αίτημα διαβιβάζεται στο βρετανικό θησαυροφυλάκιο ,το οποίο συμφωνεί κατ΄ αρχάς, με τον όρο όμως ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συμμετάσχει, κατά τα 2/3, στη δαπάνη. Οι σχετικές διαφωνίες και διαπραγματεύσεις και αφού «διευκρινίσθηκε!» (*) ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα συμμετέχει στη δαπάνη, τελικά αποφασίζεται η σύσταση μιάς Αγγλο-Ελληνικής Επιτροπής που θα διαχειρίζεται τα χρήματα και στην οποία θα συμμετέχουν ο Κανελλόπουλος, η SOE και ο υπουργός Μέσης Ανατολής.Η Αγγλο-Ελληνική Επιτροπή συνεδριάζει για πρώτη φορά στις 20 Ιουλίου 1942 και, μέχρι τη διάλυσή της τον Απρίλιο του 1943, θα μείνει φανερά σχεδόν στα χαρτιά. ( Ο Κανελλόπουλος κατηγορήθηκε για την μυστική αποστολή στην Ελλάδα του Τσιγάντε, τον φόνο του, και την τύχη των 12.000 χρυσών λιρών που τον είχε προμηθεύσει.)[ΠΗΓΗ των ανωτέρω:- Βιβλίο: «Ο Άγγλος Πρόξενος» -Πέτρος Στ. Μακρής-Στάϊκος- 2011.] 
Η ποσότητα των χρυσών λιρών τελικά που διατέθηκαν σε αντιστασιακές οργανώσεις, στην Ελλάδα από τους Βρετανούς εκτιμάται σε 1.200.000 περίπου και σε ένα βαθμό είχαν σχέση με τον αριθμό των ανδρών που δήλωνε ότι διαθέτει κάθε οργάνωση, έτσι χρηματοδοτήθηκαν κυρίως ΕΔΕΣ και ΕΑΜ –ΕΛΑΣ.
Το ΚΚΕ και το ΕΑΜ ουδέποτε δικαιολόγησε πόσες λίρες πήρε, χρησιμοποίησε και που, κατά την διάρκεια της κατοχής. Αντιθέτως, ο Ναπολέων Ζέρβας στις 10 Νοεμβρίου 1949 παρέδωσε συνοπτική έκθεση χρηματικής διαχείρισης . Αναφέρει ο Ζέρβας στην έκθεσή του:
-«Αι Εθνικαί Ομάδες (Γεν. Αρχηγείον Στρατηγού Ζέρβα) εισέπραξαν δια την πλαισίωσιν, ανάπτυξιν και συντήρησιν των Ανταρτικών Ομάδων από του Ιουλίου 1942 μέχρις Απριλίου 1945, τα κάτωθι… 224.444 χρυσές Λίρες, 221.000.000 δρχ. και 95.825 χάρτινες Λίρες Αγγλίας. Έκτακτοι εισπράξεις: α. Εκτός των ανωτέρω εισέπραξαν κατά καιρούς και Λίρας χρυσάς 16.516 ως και δραχμάς 4.220.054.497, τα οποία και διέθεσαν υπό την εποπτείαν των Άγγλων συνδέσμων και κατ’ εντολήν της Συμμαχικής Αποστολής: διά την ενίσχυσιν των προσφύγων και απόρων, διά την μεταφοράν πολεμικού υλικού από θαλάσσης, διά επιχορηγήσεις Νοσοκομείων κτλ. β. Διέθεσεν επίσης η συμμαχική αποστολή το ποσόν των Λιρών χρυσών 67.686 διά τους πυροπαθείς και αστέγους των περιφερειών Ηπείρου, μέσω ειδικού τμήματος του Γενικού Αρχηγείου (Δ/νσις Προνοίας και Περιθάλψεως) και επί παρουσία πάντοτε και εντολή Βρεττανού Αξ/κού.»
Το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΚΚΕ πήρε 3 ή 4-πλάσιο ποσό δηλ. περίπου 800.000 χρυσές λίρες..τι έγιναν; Μόνο ο Περισσός, οι Άγγλοι και οι Ελβετικές τράπεζες ήξεραν και ξέρουν!!! Ίσως θα ήξερε και ο «Αρης» Βελουχιώτης ως κατεργάρης και αυτός, που είχε δηλώσει, (μάλλον χαριεντιζόμενος) για τον τότε οργανικό γραμματέα του ΚΚΕ:
-« Ήταν ένας κατεργάρης, που μαζί με τον Μπάκακα (σσ. εννοεί τον Γ. Ιωαννίδη) είχαν ένα μπαούλο με εγγλέζικες λίρες στους Κορυσχάδες. Το άνοιγαν, τις χόρευαν με τα χέρια τους και παθιάζονταν με τον κίτρινο πυρετό τους. …».
(*) [ Ο Ελληνικός Χρυσός φυγαδεύτηκε κατά την εισβολή των Γερμανών και κατέληξε στην Βρετανία. Μετά την απελευθέρωση ,είναι άγνωστο και ασαφές εάν και πιά ποσότητα επεστράφη εν Ελλάδι ,γιατί δεν εδόθη λογαριασμός στον Ελληνικό λαό και λέγεται ότι οι Άγγλοι όταν η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε την επιστροφή του ελληνικού αποθεματικού σε χρυσό από τη Βρετανία, δέχτηκε την απάντηση ότι «αυτό είχε χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των εξόδων του Ελληνικού Στρατού Μέσης Ανατολής, και ότι το Στέμμα δεν όφειλε τίποτε στην Ελλάδα». Ως “πούστηδες“ οι Άγγλοι σύμφωνα με την ανωτέρω αναφορά των “2/3“, θα πρέπει να επέστρεψαν μόνο το 1/3 του χρυσού μας. !!!]

Σημείωση…: (Από προσωπική γνώση) Αρχές της 10ετίας του 1990, επί ΠΑΣΟΚ, Βρετανός υψηλόβαθμος αξιωματικός επι κατοχής εδώ, σε συνεργασία και βοήθεια με την δική μας ΚΥΠ, έψαχναν σε ορεινό όγκο , για μιά μεγάλη ποσότητα λιρών που δεν είχαν μπορέσει να τις ξαναμαζέψουν!!!
      Σημείωση…Μήπως ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε το χρυσό (17,5 τόνους) που μας έκλεψαν, οι ROTHSCHILD όπως ζητάμε από τους Γερμανούς το κατοχικό δάνειο, και τις αποζημιώσεις;;;
   Σημείωση…: Ο Χαρίλαος Φλωράκης, ήξερε και τι έγιναν οι χρυσές λίρες που λήστευε μετά φόνων, η συμμορία του, από τον απλό λαό !!! βλ. Αναρτηση :

Κατωτέρω Φωτογραφία: Επιστολή του Θέμη Μαρίνου, (οικονομολόγος, ήταν μέλος της Βρετανικής Συμμαχικής Αποστολής (BLO) κατά τη διάρκεια της κατοχής) που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο του 1988 στην εφημερίδα «Το Βήμα», σαν απάντηση σε μια συνέντευξη του ανεκδιήγητου αλβανού, τότε υπουργού των Εξωτερικών Καρόλου Παπούλια. Στη συνέντευξή του ο κ. Παπούλιας, ανέφερε ότι ο Ζέρβας έπαιρνε λίρες για την αντιστασιακή του δράση ενώ το ΕΑΜ ουδέποτε δέχθηκε χρήματα. Η απάντηση ήταν αποστομωτική.




ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ο ΧΡΥΣΟΣ της ΕΛΛΑΔΟΣ!
O Χρυσός της Ελλάδος κατά την Χρυσή αρχαία εποχή μας, χρησιμοποιήθηκε ΚΥΡΙΩΣ για την τιμή των Θεών, τον στολισμό των Ναών και αγαλμάτων μας και για τον εκπολιτισμό των βαρβάρων (βλ. εκστρατεία Μ. Αλεξάνδρου στην Ανατολή !!! )….
Σήμερα χρησιμοποιείται για το αντίστροφο, για τιμή των ψυχασθενών, Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων, (Βλ. ROTHSCHILD που κατέχουν το 94% της «Τράπεζα της Ελλάδος» και που έχουν φυγαδεύσει στα εκτός Ελλάδος θησαυροφυλάκια τους, όλο το χρυσό που υποτίθεται μας ανήκει…) και οι οποίοι σύγχρονοι Μήδες δεν θέλουν χρυσοστόλιστα αγάλματα και στεφάνους,γι΄αυτούς, παρά μόνο προσφορά και δώρα σε ΡΑΥΔΟΥΣ ΧΡΥΣΟΥ από τα πιόνια-εντολοδόχους τους, που αυτοί τα εγκατέστησαν κυβερνήτες στα περισσότερα κράτη της γης.
Εν Ελλάδι σήμερα ο ίδιος ο ΧΡΥΣΟΣ ΜΑΣ, χρησιμοποιείται και αυτός,( Στον τελευταίο εμφύλιο ο χρυσός χρησιμοποιήθηκε για να σφαχτούμε- βλ δικές μας χρυσές λίρες που έβρεχαν οι Άγγλοι στα βουνά μας χρυσώνοντας τους κάθε “φάρας” δοσίλογους και πολλά εξαχρειωμένα θύματά των!), για να μας δανείζουν αισχρά τοκογλυφικά ….ώστε χάνοντας την Εθνική κυριαρχία μας, δουλοποιούμενοι και βαρβαρίζωντες , εύκολα να μας γενοκτονούν!
Ο ΡΙΧΑΡΔΟΣ το ρόλο, Κανίς, του Κανίς(Τσίπρα και...), των διεθνών Χρυσοποίκιλτων Πιτμπουλ, έπεζε…ο ρόλος του συνεχίζεται από άλλα Κανίς !
Φωτ.: Χρυσοποίκιλτο άγαλμα του ΔΙΟΣ στην ΟΛΥΜΠΙΑ!




«ΕΘΝΑΡΧΕΣ» και ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΣ!
Η απαρχή της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας αρχίζει στα 1915 με τον λεγόμενο Εθνικό Διχασμό.
Ο πατήρ μου νεαρός όν στρατιώτης, πολέμησε κατά του κινήματος του Βενιζέλου το 1935 και σε αξιόλογο ημερολόγιο που έγραφε, αναφέρει κάπου: «Αλλά ο σκληρός δαίμονας* ο Βενιζέλος». Φαίνεται ο πατήρ μου ήταν επηρεασμένος από την προπαγάνδα των Βασιλικών οι οποίοι από το 1916 τη υποδείξει, του τότε αρχιεπισκόπου Αθηνών Θεόκλητου κατά το «ανάθεμά» του Βενιζέλου , (12 Δεκεμβρίου 1916 ) τον είχαν χαρακτηρισμένο «Σατανά», καίγοντας δε και ένα ομοίωμα του με κέρατα! . Τότε το φαιδρό χριστιανό, αρχιεπίσκοπος Αθηνών, για τους χριστιανικούς του λόγους και όχι για την Ελλάδα, οργάνωσε και βρέθηκε ο ίδιος στο χώρο του αναθέματος στο Πεδίο του Άρεως ,και “πρώτος τον λίθον βαλέτω”, πήρε τέσσερις λίθους και τους έριξε στον λάκκο και έδωσε την εξής κατάρα : [«Κατά Ελευθερίου Βενιζέλου φυλακίσαντας αρχιερείς και επιβουλευθέντος την βασιλείαν και την πατρίδαν, «ανάθεμα και τρις ανάθεμα έστω»* (*Ο αφορισμός επεβλήθη να γίνει σε όλη την Ελλάδα, όπως και στο χωριό μου)].
Παρά ταύτα ο λεγόμενος «Εθνάρχης» παραδέχτηκε-ομολόγησε στα «τελευταία» του (Οκτώβριο του 1935) ότι ελεγχόταν από τον έσω του δαίμονα-σκουλήκι του εθνικού διχασμού!!! :
«Ακούστε να σας εμπιστευθώ κάτι: έχω σκουλήκι μέσα μου τον εθνικό διχασμό. Τον εδημιούργησε μια ιστορική περίστασις εξαιρετική. Άλλαξε πάρα πολύ και πρέπει επιτέλους να τερματισθεί. Θέλω προτού πεθάνω να ιδώ την Ελλάδα ηνωμένη ψυχικώς, όπως ήτο στα 1912-1913» (Από άρθρο του Γεωργίου Αθανασιάδη-Νόβα που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Νέος Κόσμος στις 19-3-1936) *
*Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΟΛΕΘΡΙΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΑΡΧΙΣΕ το 1915…ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ο ΘΕΟΣ των ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ να τους ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ ,…. οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ!
Κατωτέρω δηλώση-ομολογία στα τελευταία του και του Μεταξά, για το «φταίξιμο» του στο Διχασμό:

-------------------------------
«Θα μας συγχωρήσει ο Θεός το 1915; […] Τώρα αισθάνομαι πόσο έφταιξα
(05.01-1941/ από το ημερολόγιο Ι. Μεταξά)


Η σκιώδη-βρώμικη αντίσταση στην Ελλάδα 1941-1944!

Η μυστική παραστρατιωτική υπηρεσία των Άγγλων , SOE Special Operations Executive (Επιχειρήσεις Ειδικών Αποστολών) ήταν αυτή που καθόρισε κυριολεκτικά τα δρώμενα της αντίστασης στην Ελλάδα.
Το έργο της ήταν, μηχανορραφίες, σαμποτάζ, προδοσίες και η δόμηση ένός δικτύου μυστικών πρακτόρων (υπολογίζονται περί τους 3.000 οι Έλληνες πράκτορες), τα οποία άτομα στρατολογήθηκαν κυρίως από τους κομμουνιστές τους αναρχικούς και τους Βενιζελικούς. Η επιλογή αυτή έγινε διότι τα άτομα αυτά ήταν εξοικειωμένα στην παρανομία και διότι λόγω της εχθρικής τους στάσης απέναντι στο καθεστώς Μεταξά, , δεν θεωρούσαν ότι «πρόδιδαν την πατρίδα τους» συνεργαζόμενοι με Βρετανούς κατασκόπους. Οι δε «έξυπνοι» κυρίως ιδεολόγοι κομμουνιστές πράκτορες , θεωρούσαν ότι η επίτευξη του σκοπού τους (εγκαθίδρυση Σοβιετικού καθεστώτος) είχε «συμμάχους» τους Βρετανούς αφού τους εξόπλιζαν και τους «μπούκωναν» με χρυσές λίρες. Οι Βρετανοί ομολογούν σχετικά την πραγματικότητα, δια του Anthony Edem (7.6.1944) /(Υπουργός Πολέμου της Μ. Βρετανίας από 1940 έως 1945) : «Οι Ρώσοι απλώς κάθονταν και μας παρακολουθούσαν να κάνουμε τη δική τους δουλειά, προς το συμφέρον τους».
Πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανωτέρω κατάσταση διαδραμάτισε αρχικά ο πράκτορας της SOE «Γεράσιμος Αλεξάτος» (άγνωστο εάν είναι αυτό το πραγματικό του όνομα- Μετά το τέλος του Πολέμου, τα ίχνη του χάνονται οριστικά.) με το κωδικό όνομα «Οδυσσέας», o οποίος λέγεται ότι ήταν άρχοντας του υποκόσμου , πρώην ληστής στη Μυτιλήνη και λαθρέμπορος. Ο «Αλεξάτος» είναι εκείνος που γίνεται στην αρχή της κατοχής ο μοναδικός επίσημος εκπρόσωπος της SOE στην Ελλάδα, και έχει επαφές με όλους όσοι ενδιαφέρονται να σχηματίσουν ανταρτικές ομάδες, είναι αυτός που δίνει τις πρώτες λίρες στο ΕΑΜ και το παρουσιάζει στα αφεντικά του ως «Λαϊκό Μέτωπο», όπως είναι αυτός που τον Μάιο του 1942, εφοδιάζει το ΚΚΕ με 6.000 χρυσές λίρες και ένα ασύρματο,*[* Το γεγονός ότι το KKE εισέπραξε άνω από 6.000 λίρες επιβεβαιώνει και ο Ανδρέας Τζήμας, πολιτικός καθοδηγητής του ΕΛΑΣ, με έκθεσή του (στις 20/8/1947) μέρος της οποίας δημοσίευσε ο Γρηγόρης Φαράκος (βλ. Ο ΕΛΑΣ και η εξουσία, τόμος Β’, σελ. 263): [«… Ο πράκτωρ, που μαθαίνουμε ότι λέγεται Αλεξάτος, μας ξαναβρίσκει από τον ίδιο δρόμο…Ζητάει σπίτι γιατί ο μηχανισμός του χτυπήθηκε. Ζητάει να τον βοηθήσουμε να σκοτώσει τον Ζέρβα. Μας δίδει δύο ασυρμάτους. Συνολικά 7.100 λίρες. Αποκτούμε επαφή με Μ. Ανατολή. … Τον κρατάμε σε δικό μας σπίτι μήνες. Στις αρχές του Νοέμβρη φεύγει για τη Μ. Ανατολή. Τον βοηθούμε εμείς να φύγει…»]. σε αντάλλαγμα, στα τέλη Μαΐου ο «Άρης» Βελουχιώτης να διαταχθεί να φύγει επειγόντως για τα βουνά της Ρούμελης και να οργανώσει το αντάρτικο του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το αίμα των δεκάδων χιλιάδων σφαγιασμένων αθώων Ελλήνων βαραίνει αποκλειστικά τους κομμουνιστο-ληστοσυμμορίτας , και όχι τους Άγγλους, όπως διατυμπανίζουν για άλλοθι !
Φωτ.: Περιβόητος Άγγλος πράκτορας μεταμφιεσμένος… σε τι άλλο για να γνωρίζει τα πάντα σε μια χώρα του «ΣΑΟΥΛ-ΠΑΥΛΟΥ»; σε παπά !!!



ΕΝΑΣ “ΠΡΟΦΗΤΗΣ” της ΙΣΤΟΡΙΑΣ που ΠΡΟΦΗΤΕΥΣΕ την ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ, το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ του ΄44, των ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΩΝ 1944 και του ΤΡΙΤΟΥ ΓΥΡΟΥ( 1946-49) !!!
«Με τις μέχρι τώρα ενέργειές μας στην Ελλάδα, έχουμε δημιουργήσει μια τέτοια κατάσταση πραγμάτων, ώστε εάν τυχόν οι κομμουνιστές επιχειρούσαν σήμερα ένα κίνημα και επιτύγχαναν-η αποτύγχαναν ύστερα από μεγάλη αιματοχυσία-για την απόπειρά τους αυτή θα είχαν εφοδιασθεί με όπλα από την κυβέρνηση της Αυτού Μεγαλειότητος. Η ευθύνη μας απέναντι στον Θεό και στον ελληνικό λαό είναι πολύ βαριά.» (David Wallace)*
* Ο Ντέηβιντ Γουάλλας (1914-1944) ήταν Βρετανός αξιωματικός . Το 1943 το Φόρειν Οφις τον απέστειλε στην Ελλάδα με στόχο την διερεύνηση της Ελληνικής πραγματικότητος την οποία αποτύπωσε σε αναφορά –έκθεση που ολοκλήρωσε στις 29 Αυγούστου 1943. Η έκθεση του Ντέηβιντ Γουάλλας πρωτοεκδόθηκε το 2002 στα Αγγλικά μετά και τον θάνατο όλων των Βρετανών πρωταγωνιστών της περιόδου (Κυρίως των της SOE) καθώς περιείχε κρίσεις ενάντιον τους. Την αντικειμενικότητά του την «πλήρωσε» με τον φόνο του ,τον Ιούλιο του 1944 στην περιοχή της Ηπείρου όπου πήρε μέρος με τον ΕΔΕΣ στη Μάχη της Μενίνας εναντίον των Γερμανών.
Τα κυριότερα σημεία της Έκθεσης :
• Η κατοχή αφορούσε κυρίως τις πόλεις και τα πεδινά, καθώς το μεγαλύτερο μέρος ήταν ανταρτοκρατούμενο.
• Οι αντάρτες του ΕΛΑΣ ήταν κακά εξοπλισμένοι και απειθάρχητοι ενώ δεν είχαν θέληση για να πολεμήσουν τους κατακτητές.
• Στη Δυτική Θεσσαλία, οι πολίτες ανησυχούσαν για τη παραμονή του ΕΑΜ και όχι των κατακτητών
• Ο ΕΔΕΣ ήταν ανίσχυρος.
• Η ΕΚΚΑ και ο ΕΔΕΣ αν και αντιβασιλικές οργανώσεις, θα υποτάσοταν στη θέληση της Βρετανικής πολιτικής σε περίπτωση επιστροφής του Έλληνα βασιλιά.
• Τη συμβιβαστική υπερ του ΕΑΜ διάθεση του αρχηγού της Βρετανικής αποστολής Tαξιάρχου Myers.
• Τη μεγάλη αντιδημοτικότητα του Έλληνα Βασιλιά
• Την πλήρη απουσία φιλοβασιλικών αντιστασιακών κινήσεων
• Προτάση για πλήρη στήριξη του Έλληνα βασιλιά, επ' απειλή διακοπής της στήριξης σε όποιους αρνηθούν την επιστροφή του
• Πρόταση για διακοπή της βοήθειας προς το ΕΑΜ σε περίπτωση διαφοροποίησης της πολιτικής του.
• Πρόταση για σκλήρυνση της στάσης της Βρετανικής αποστολής.
• Πρόταση για στήριξη του προσώπου του Πλαστήρα καθώς ήταν αντικομμουνιστής καθώς και μη βασιλόφρων.
Φωτ.: Αντικομουνιστικό τρικ του Στρατού.
(Σημείωσή μου: Το να γίνεσαι ερευνώντας την ιστορία αντικομμουνιστής δεν τεκμαίρεται ότι είσαι φασίστας , όπως και το αντίθετο!)
=====================================
«ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ» ΄44
33 ΗΜΕΡΕΣ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ(3/12/1944 έως 6/1/1945 )
1.12.44 Ο στρατηγός Σκόμπι(Scοdie), αρχηγός του συμμαχικού στρατού στην Ελλάδα διατάζει την αποστράτεψη των ανταρτικών μονάδων. Ο ΕΛΑΣ δεν δέχεται να συμμορφωθεί.
3.12.44 Διαδήλωση του ΕΑΜ στην πλατεία Συντάγματος, παρά την τελική κυβερνητική απαγόρεψη, εκφυλίζεται σε συγκρούσεις, με νεκρούς και τραυματίες. Είναι η αφορμή που προετοίμασε το ΕΑΝ-ΚΚΕ. Κήρυξε γενική απεργία. Κόπηκαν το ηλεκτρικό ρεύμα κι όλες οι συγκοινωνίες. Τις αμέσως επόμενες μέρες η στάση του ΕΑΜ-ΚΚΕ ξέσπασε απροκάλυπτη και καλά προετοιμασμένη. Οι Ελασίτες πολιορκούν ή αιφνιδιάζουν, κυριεύουν κι εκκαθαρίζουν στρατώνες, αστυν. Τμήματα, σταθμούς χωροφυλακής, πιάνουν κι εκτελούν τους αιχμαλώτους των. Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, ανεξάρτητα του πως θα παρουσιάσει αργότερα τα πράγματα και τη συμπεριφορά της, τα έχει κυριολεχτικά χαμένα. Η εξουσία της βρίσκεται περιορισμένη σε λίγα τετράγωνα της Αθήνας στο κέντρο της πόλης, που κι αυτά βάλλονται από τους Ελασίτες με βολές όλμων. Οι αντάρτες, αποθηριωμένοι, πιάνουν ομήρους, κάνουν εκτελέσεις κι ανατινάζουν πολυάριθμα χτίρια στις γωνιές των δρόμων της Αθήνας, για να οργανώσουν δήθεν την άμυνά τους κατά των βρετανικών τανκς. Ο Δ.Ε.Σ., που μόνος έχει, όχι χωρίς κινδύνους σοβαρούς, τη δυνατότητα να κυκλοφορεί κάπως μέσα στην Αθήνα, καταβάλλει προσπάθειες να εξασφαλίσει τον επισιτισμό του λαού και να μεσολαβήσει ως ένα βαθμό.
13.12.44 Οι Ελασίτες κυριεύουν τις φυλακές Αβέρωφ. Από τους 800 περίπου πολιτικούς κρατούμενους απάγουν τους 450 περίπου. Η τύχη των άλλων αγνοείται. Ο τελευταίος κατοχικός πρωθυπουργός Ι. Ράλλης κατορθώνει να αποδράσει, αλλά ξανασυλλαμβάνεται σύντομα. Πάντως σώζεται.
20.12.44 Οι Ελασίτες κυριεύουν την έδρα της Ρ.Α.Φ. στην Κηφισιά. Στο μεταξύ, μετά τις πρώτες δύσκολες για τους Βρετανούς μέρες, ο Σκόμπι αρχίζει συστηματικά τις επιχειρήσεις κατά των Ελασιτών. Το μεγαλύτερο μέρος του Πειραιά εκκαθαρίζεται.
23.12.44 Οι Ελασίτες χτυπούν από παντού τα υπολείμματα των ανδρών του Ζέρβα στην Ήπειρο, που υποχωρούν στην Πρέβεζα και καταφεύγουν στην Κέρκυρα.
25.12.44 Φτάνει στην Αθήνα ο Τσώρτσιλ με τον Ήντεν. Συμβούλια με τον Μακμίλλαν και το πρέσβη της Αγγλίας Λήπερ. Ακολουθούν άκαρπες συνεννοήσεις μεταξύ ελληνικών παραγόντων. Ο Τσώρτιλ φεύγει την 28.12.44
31.12.44 Κατ΄απαίτηση του Τσώρτιλ ο Βασιλιάς Γεώργιος διορίζει από το Λονδίνο Αντιβασιλέα τον Αρχιεπίσκοπο Δαμασκηνό.
2.1.45 Παραιτημένος κατ΄απαίτηση των Άγγλων, ο Γ. Παπανδρέου αποχωρεί. Ο Δανασκηνός αναθέτει την πρωθυπουργία στον στρατηγό Πλαστήρα, που καλεί τους στασιαστές να καταθέσουν τα όπλα.
6.1.45 Για να ξεφύγουν δύο κυκλωτικές κινήσεις του στρατηγού Scobie, οι Ελασίτες αρχίζουν από το δείλι της 5.1 κι ολοκληρώνουν τη νύχτα την αποχώρησή τους από την Αθήνα. Αποσύρονται βορειότερα, συναποκομίζοντας στις πεζοπορίες τους και πολλές εκατοντάδες ομήρους σε ελεεινή κατάσταση, που άλλοι θα εκτελεστούν κι άλλοι θα απελευθερωθούν αργότερα από τους Άγγλους που καταδιώκουν-απωθούν τους Ελασίτες.*
(*Μετά τη δεύτερη απελευθέρωση της Αθήνας, άρχισε-έργο φρικτό- η αναζήτηση κι απογραφή των θυμάτων, που άλλα τους ήταν ίσως στιγματισμένα από την Γερμανική Κατοχή, αλλά και πάμπολλα ήταν εντελώς αθώα.)



-«Εγεννήθηκα εις τα 1770 Απριλίου 3»
-«Αν ζούσαν οι παλιοί, θα ‘χαμε κάνει δέκα φορές τόσα και πολύ γλήγορα».
(ΘΕΟΔΩΡΟΣ Κ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ)
--------------------------------------------------------
Το 1805 δύο Κολοκοτρωναίοι, ο Γιωργακλής και ο Ιωάννης, έστησαν ενέδρα και λήστευσαν, τον ληστή Πρωτοσύγκελο του Πατριαρχείου Ανδριανόπουλο, από την Καλαμάτα ,ο οποίος συνέλεγε φόρους στην Πελοπόννησο,και το οποίο άγιο ρεμάλι πήγε με τα πόδια στην Κων/λη και πήρε τον κατάπτυστο αφορισμό των κλεπτών από το Πατριάρχη Καλλίνικο Ε΄,που λόγο αυτού ακολούθησε ανελέητος διωμός τους , από Τούρκους και Έλληνες. Χαρακτηριστικό του διωγμού, είναι πως από τους τριάντα έξι πρώτους εξάδελφους των Κολοκοτρωναίων διέφυγαν τον θάνατο μόνον οκτώ.
ΚΑΤΩΤΕΡΩ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΟΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΟ(1805)
«....... αφωρισμένοι, κατηραμένοι και ασυγχώρητοι, και μετά θάνατον άλυτοι, και τυμπανιαίοι και πάσαις ταις πατριαρχικαίς και συνοδικαίς αραίς υπεύθυνοι και ένοχοι του πυρός της γεένης, και τω αιωνίω αναθέματι υπόδικοι• όθεν διά να μην πάθετε τα τέτοια μισητά καί αποτρόπαια, ποιήσατε ως γράφομεν εξ αποφάσεως• η δε του Θεού χάρις είη μεθ’ υμών.
αωε (1805) Οκτωβρίου κε (25)
Κωνσταντινουπόλεως Καλλίνικος και εν Χριστώ αδελφός και ευχέτης
Καισαρείας Φιλόθεος και εν Χριστώ αδελφός και ευχέτης
Κυζίκου Ιωακείμ και εν Χριστώ αδελφός και ευχέτης
Θεσσαλονίκης Γεράσιμος και εν Χριστώ αδελφός και ευχέτης
Βερροίας Χρύσανθος και εν Χριστώ αδελφός και ευχέτης
Προϊλάβου Παρθένιος και εν Χριστώ αδελφός και ευχέτης
Παλαιών Πατρών Μακάριος και εν Χριστώ αδελφός και ευχέτης
Ηρακλείας Μελέτιος και εν Χριστώ αδελφός και ευχέτης
Νικομηδείας Αθανάσιος και εν Χριστώ αδελφός και ευχέτης
Προύσσης Άνθιμος και εν Χριστώ αδελφός και ευχέτης
Αγκύρας Ιωαννίκιος και εν Χριστώ αδελφός και ευχέτης
Ξάνθης Ναθαναήλ και εν Χριστώ αδελφός και ευχέτης
Μυτιλήνης Ιερεμίας και εν Χριστώ αδελφός και ευχέτης»


ΑΓΝΩΣΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΜΑΤΗΡΟΤΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ του ΚΚΕ-ΕΑΜ–ΕΛΑΣ !!!
Στις 8 Σεπτέμβριο του 1943 η ιταλοί συνθηκολογούν με τους Συμμάχους. Πάμπολλα όπλα του εδώ στρατού κατοχής των Ιταλών, περιέρχονται στα χέρια του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΚΚΕ, και τα οποία πλείστα με εντολή Σιάντου, απ΄ότι φαίνεται ΚΡΥΦΤΗΚΑΝ και ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ όχι για αντίσταση εναντίον των Γερμανών, αλλά για το φοβερό αιματοκύλισμα των Ελλήνων 1944-1949.(sic , η συμφωνία της Βάρκιζας).
Από έκθεση του Νεοζηλανδού έφεδρου Ταγματάρχου, του μηχανικού, Άρθουρ Έντμοντς (Arhur Edmonds), που είχε πάρει μέρος και στην ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου διαβάζουμε το καταπληκτικό και άγνωστο:
[Από την εμπειρία μας είχαμε πειστεί ότι το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ θα συνεργαζόταν πρόθυμα σε οποιαδήποτε επιχείρηση που θα προσέφερε περισσότερα όπλα… όμως τώρα ο Chris προσπάθησε να πείσει τον Σαράφη ότι σύμφωνα με το πνεύμα του σχεδίου Κιβωτός, έπρεπε να γίνει η μέγιστη δυνατή χρήση του ήδη υφιστάμενου οπλισμού διότι οι δυνατότητες εφοδιασμού από αέρος ήταν πολύ περιορισμένες και κάθε φειδώ ήταν αναγκαία. Ο Σαράφης έδειξε ότι αντιλαμβάνεται, ωστόσο ο Chris και ο Jerry δεν ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξοι .Διέθεταν ένα αντίγραφο απόρρητης διαταγής του Σιάντου προς όλους τους κομισάριους, λίγο μετά την αρπαγή του οπλισμού των Ιταλών. Τους έδινε την εντολή «να κατασκευάσουν κρυφές αποθήκες όπλων και πυρομαχικών, ως προετοιμασία για την ημέρα που ίσως χρειαστούν»]
ΠΗΓΗ- Βιβλίο: «Ο Άγγλος Πρόξενος» -Πέτρος Στ. Μακρής-Στάϊκος- 2011 )


ΑΡΓΥΡΩΝΗΤΟΣ «ΚΚΕ-ΙΟΥΔΑΣ» ή ΑΡΓΥΡΩΝΗΤΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ ;
(Ποιοι “φάγανε” τις Λίρες!!!)
---------------------------------------------
O Κομμουνιστής μέλος του ΚΚΕ, Νικόλαος Καλλιανέσης προκατοχικά ,ήταν απότακτος ανθυποπλοίαρχος (αργότερα πλωτάρχης). Το Οκτώβριο του 1941 εντάχτηκε στον «Προμηθέα ΙΙ» (οργάνωση που έδρασε στην Ελλάδα στη διάρκεια της Κατοχής, για λογαριασμό της βρετανικής SOE) με τα ψευδώνυμα «Έλληνας» ή «Θαλασσινός» και με «αποζημίωση» 30 χρυσές λίρες τον μήνα. Τον Ιανουάριο του 1943 η SOE του αναθέτει την δημιουργία ενός ευρύτερου δικτύου κατασκοπίας με αμοιβή 1.000 χρυσές λίρες τον μήνα, προκαταβλητέες ανά τρίμηνο. Στις 16 Μαϊου 1943 η οργάνωση προδίδεται και διαλύεται με κάποιες εκτελέσεις μελών της. Ο Καλλιανέσης 24 Οκτωβρίου 1943 διαφεύγει στη Μέση Ανατολή χωρίς να επιστρέψει τα χρήματα που είχε εισπράξει ή να αποδώσει λογαριασμό. Επανεντάσσεται στις εκεί ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ως πλωτάρχης, κυβερνήτης του υποβρυχίου «Νηρεύς», και τον Απρίλιο του 1944 συμμετέχει στο κίνημα του Ναυτικού. Καταδικάζεται σε ισόβια δεσμά και αποφυλακίζεται με την αμνηστία του 1945. Στη δεκαετία του ΄60, εκείνος και η γυναίκα του ιδρύουν τον εκδοτικό οίκο «Κέρδος».*(* σ.σ. ..για να προπαγανδίζουν κομμουνισμό, ανθελληνισμό)Το 1986 προήχθη, μετά θάνατον και αναδρομικά, σε υποναύαρχο.
(Οι τεκμηριωμένες πληροφορίες αντλήθηκαν από το βιβλίο: ”Ο Άγγλος Πρόξενος» -Πέτρος Στ. Μακρής-Στάϊκος- 2011)
Φωτ.: Αφίσα της προπαγάνδας των Γερμανών, που αναδεικνύει το διλληματικό δράμα των αγνών Ελλήνων: «μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδις»

ΡΟΛΟΣ και ΚΥΝΙΚΟΤΗΤΑ των ΑΓΓΛΩΝ και των ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΩΝ τους, κατά την ΕΠΕΜΒΑΣΗ των στα ΚΑΤΟΧΙΚΑ, ΣΤΡΑΤΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ !

Στις 26 Απριλίου 1944 με παρασκηνιακές ενέργειες και αντιδράσεις πρωθυπουργοποιείται στο Κάιρο, στην εξόριστη κυβέρνηση  ο  Γεωργ. Παπανδρέου. Μία αντίδραση σχετική, ήταν ο πρεσβευτής των Άγγλων  Ρέτζιναλντ Λίπερ να μεταδώσει στον Τσόρτιλ : ( Leeper προς Foreign Offce, 26.4.1944: TNA (PRO) FO 594/11)
            «Ελπίζω να είμαι αύριο σε θέση να σας τηλεγραφήσω σχετικά με την ελληνική κατάσταση. Ο κακός δαίμων των παρασκηνίων υπήρξε ο μεγιστάνας των εξοπλισμών κ. Μποδοσάκης. Εκείνος έριξε τον κ. Τσουδερό και τώρα βυσσοδομεί μανιωδώς κατά του κ. Παπανδρέου. Εξαιτίας των ενεργειών του, ο κ. Παπανδρέου έχει μέχρι τώρα αποτύχει να εξασφαλίσει τη συνεργασία έστω και ενός πολιτικού. Ο ίδιος πιστεύει ότι μια κυβέρνηση με μέλος μόνο τον εαυτό του θα προκαλέσει αυτή τη στιγμή ανεπανόρθωτη ζημιά και μπορεί να βοηθήσει το ΕΑΜ.»
           
         Ο Τσόρτσιλ απαντά κυνικά στον πρέσβη του, για λήψη ενεργειών , που οι Άγγλοι τις έχουν εφαρμόσει και  είναι γνωστές σήμερα σε ανάλογους «αντιδραστικούς» της πολιτικής και συμφερόντων των (εξορία κλπ !!!) :
«Γιατί δεν φυλακίζετε τον κ. Μποδοσάκη σε κάποιο απόμακρο μέρος στην έρημο; Δεν είναι δυνατόν τα πολεμικά συμφέροντα να τίθενται σε κίνδυνο από μεγιστάνες των εξοπλισμών που ελίσσονται με σκοπό τα μελλοντικά κέρδη. Πρέπει να συζητήσετε με τον λόρδο Moyne και τον πρέσβη σχετικά με τη μεταφορά αυτού του κακοποιού σε ένα μακρινό μέρος, από όπου δεν θα είναι σε θέση να βλάψει μέχρι το τέλος της κρίσης. Θα διαπιστώσετε ότι ένας άνθρωπος σαν κι αυτόν έχει πολλά να χάσει και θα φοβηθεί πολύ μπροστά στο ενεχόμενο να βρεθεί στη φυλακή για αόριστο χρόνο, […] Εναλλακτικά, θα μπορούσε να σταλεί σε μακρινό ταξίδι με ένα από τα μικρά πλοία ναυάρχου και να υποχρεωθεί να δουλέψει για την δαπάνη του.»

Την 5 Δεκεμβρίου 1944 ,αρχάς των “Δεκεμβριανών” ο Γουίνστον Τσόρτσιλ με τηλεγράφημά προς τον ίδιο πρεσβευτή του, Ρέτζιναλντ Λίπερ στην Αθήνα, τον ειδοποιούσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Έλληνας πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου όφειλαν να υποτάσσονται στις εντολές του Βρετανού στρατηγού Ρόναλντ Σκόμπι, με την κυνική απειλή τώρα, για τον εντολοδόχο των, Γ. Παπανδρέου:
«Πρέπει να υποχρεώσετε τον Παπανδρέου. Αν παραιτηθεί, φυλακίστε τον έως ότου συνέλθει, όταν πια θα έχουν τελειώσει οι μάχες. Θα μπορούσε το ίδιο καλά, να αρρωστήσει και να μην μπορεί να τον πλησιάσει κανείς (…)»!!! *[ *Το εδάφιο αυτό του τηλεγραφήματος, δημοσιεύτηκε 30 χρόνια μετά –το 1974]
Σημείωση: Όλοι οι Κυβερνόντες μετά την επανάσταση του 1821 και την υποτιθέμενη εθνική ανεξαρτησία μας μέχρι σήμερα ,ήσαν και είναι εγκάθετοι με «αγαθές» προθέσεις, εντολοδόχοι και αθύρματα ξένων ανθελληνικών δυνάμεων! (ίσως η μόνη εξαίρεση ήταν , ο Ιωαν. Καποδίστριας )!!!

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΣΩΡΤΣΙΛ-ΧΙΤΛΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 1944
Έγραψε ο Βάσος Μαθιόπουλος:
Σε συνέντευξη που μου έδωσε και είχε δημοσιευθεί στο «ΒΗΜΑ» στα 1976, ο Άλμπερτ Σπέερ, υπουργός της Πολεμικής και Βιομηχανικής Παραγωγής του Χίτλερ και μια από τις πιο αξιόπιστες πηγές της «αντίπερα όχθης», δήλωσε:
«Είμαι αυτήκοος μάρτυς ενός γεγονότος που μας είχε προκαλέσει πολύ μεγάλη εντύπωση το φθινόπωρο του 1944. Θυμάμαι συγκεκριμένα ότι ο στρατηγός Γιοντλ, αρχηγός του Γενικού (γερμανικού) Επιτελείου, ήρθε μια μέρα και μου ανέφερε ότι επήλθε συμφωνία σε υψηλό επίπεδο μεταξύ Αγγλίας και Γερμανίας, που αφορούσε την Ελλάδα. Η συμφωνία αυτή, πρωτοφανής μέχρι τότε κι όπως γνωρίζω ΜΟΝΑΔΙΚΗ σε όλο το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αφορούσε, όπως τουλάχιστον μου είπε ο Γιοντλ, την εκκένωση της Ελλάδας από τα γερμανικά στρατεύματα χωρίς βρετανική ενόχληση. Η συμφωνία αυτή έγινε στη Λισαβόνα και το ποιος είχε την πρωτοβουλία δεν ξέρω, αλλά πιστεύω ότι δεν έγινε σε διπλωματικό επίπεδο αλλά πολύ υψηλότερα, για να μην υπάρξουν ακριτομυθίες. Η πληροφορία για το περίεργο αυτό 'τζέντλεμαν αγκρίμεντ' μεταξύ Λονδίνου και Βερολίνου προκάλεσε σε όσους το έμαθαν κατάπληξη. Και πράγματι οι Άγγλοι την τήρησαν. Τα γερμανικά πολεμικά και μεταγωγικά σκάφη φορτώθηκαν στρατό από τα ελληνικά νησιά —που εκκένωναν— πέρασαν, το φθινόπωρο του 1944, ανενόχλητα μπροστά από τα μάτια των Βρετανών και ανάμεσα από τα βρετανικά υποβρύχια στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Το τίμημα της συμφωνίας, κατά τη γνώμη μου», πρόσθεσε ο Σπέερ, «ήταν να παραχωρήσουν οι Γερμανοί τη Θεσσαλονίκη στους Άγγλους αμαχητί και μ' αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα να περιέλθει στο δυτικό στρατόπεδο. Και βέβαια ο Χίτλερ θα διατηρούσε ανέπαφες τις δικές του δυνάμεις που κατείχαν τον ελληνικό χώρο.
»Θα ήθελα να προσθέσω ότι τη συμφωνία αυτή τη γνώριζε και ο Φον Όβεν, που ήταν διευθυντής Τύπου στο υπουργείο της Προπαγάνδας. Σε βιβλίο, που έγραψε στα 1975, αναφέρει ότι ο Γκαίμπελς είχε πάρει μέρος στις διαπραγματεύσεις για τη σύναψη της συμφωνίας αυτής που έγινε στη Λισαβόνα. Και μάλιστα ο Γκαίμπελς με ιδιαίτερη χαρά μου την ανέφερε, σημειώνει ο φον Όβεν, γιατί πίστευε ότι η συμφωνία αυτή μπορούσε να είναι απαρχή και για άλλες ανάλογες. Όμως ο Χίτλερ», κατέληξε ο Σπέερ, «απαγόρευσε ρητά να επαναληφθεί ανάλογη βρετανογερμανική συμφωνία».





«ΑΓΙΟ ΦΩΣ» …(γιατί δεν επεμβαίνει εισαγγελέας ;)
Τα ΙΕΡΑΤΙΑ του ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ και ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ είναι τα ΣΥΝΕΝΟΧΑ για μία από τις μεγάλες απάτες, για το πνευματικό παραμύθιασμα και την οικονομική εκμετάλλευση της «χρυσοτόκου τελετής»,του αγίου φωτός, εις βάρος των εκατομμυρίων «χατζήδων»-ραγιάδων –αμνοχριστιανών.
----------------------------------------------------
ΑΠΟ το ΙΣΤΟΡΙΚΟ της ΑΠΑΤΗΣ:
-Ο διδάσκαλος του γένους Αδαμάντιος Κοραής αναφέρει για την απάτη ότι « …οι χριστιανοί Πατέρες δεν αναφέρουν τίποτα μέχρι τον 9ο μετά χάους αιώνα περί του αγίου φωτός» και αποκαλεί τους Αγιοταφίτες ιερείς λαοπλάνους. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Εφραίμ Β΄ (1766-1771) κατάργησε την τελετή του αγίου φωτός ως «χειροποίητον μηχανουργίαν»
----------------------------------------------------
-Ως το 1988, το Φως ερχόταν στην Ελλάδα με βαπόρι μια εβδομάδα μετά την Ανάσταση! Μέχρι που ένας ταξιδιωτικός πράκτορας έπεισε το κράτος να μετατρέψει μια θρησκευτική τελετή σε εθνική παράδοση: Ήταν ο Ιάκωβος Οικονομίδης, ο οποίος έκτοτε φέρει τον τίτλο του Μεγαλόσταυρου του Παναγίου Τάφου, ιδιοκτήτης ταξιδιωτικού γραφείου στην οδό Νίκης 23, που οργάνωνε (μέχρι το 2004 που έκλεισε) εκδρομές στους Αγίους Τόπους.


Η χριστιανική θρησκεία επιβλήθη πλήρως στην πατρίδα μας, δια της λαίλαπας και κάθε απεχθέστατου βίαιου τρόπου, πολύ αργά. Ήτοι κατά 9ου αιώνα παύει η τελευταία φανερή λατρεία των Ελλήνων Θεών στα ιερά χώματα της πατρίδας μας.
Ο Χαιρετισμός «Χριστός Ανέστη» και η απάντηση «Αληθώς Ανέστη» θεσπίσθη και ως προκλητικός ρουφιάνικος κοινωνικός θεσμός από την αρχή της κυριαρχίας του χριστιανισμού.
Οι ΕΛΛΗΝΕΣ από την αρχή της εξάπλωσης της χριστιανικής πανούκλας , προκαλούνταν συνεχώς να φανερωθούν , έτσι οι χριστιανοί έκαναν κοινωνικό χαιρετισμό και το «Χριστός Ανέστη» ώστε όσοι δεν απαντούσαν θαρρετά και με ανθελληνική έπαρση «Αληθώς Ανέστη» ρουφιανεύονταν στους χριστιανούς άρχοντες και ο διωγμός τους ήταν ανηλεής (δέσμευση περιουσίας,…. μέχρι και θανάτωση).
Η ρουφιάνικη ισχύ του χαιρετισμού έχει μέχρι σήμερα κάποια ισχύ,…. εάν δεν απαντήσεις «Αληθώς Ανέστη», σε βλέπουν σαν «απολωλό πρόβατο» «Διάβολο-πλανεμένο », «άθεο» και …!


ΟΡΘΟΔΟΞΑ, ΚΑΘΟΛΙΚΑ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ, ΙΕΡΑ ΤΟΜΑΡΙΑ !!! 
Μητροπολίτης Ιωαννίνων Ιερόθεος 
Θαυμάστε τον...
Ο Ιερόθεος, γνώριζε ότι οι κάτοικοι της Πάργας, βοηθούσαν και τροφοδοτούσαν τους εξεγερμένους Σουλιώτες. Έτσι ως «άγρυπνος ποιμήν» που «χρεωστεί να προφυλάττη πάντοτε τα πρόβατά του από κρημνούς, βράχους και άγρια θηρία», έστειλε μια επιστολή στους προεστούς της Πάργας, με την οποία τους «εσυμβούλευε» να «μην δίδουν καμμίαν βοήθειαν» στους «κακούργους Σουλιώτας». Τους προειδοποιεί δε, πως αν παραμείνουν «αμετανόητοι», τότε ο Θεός θα τους «παιδεύση διά την παρακοήν» τους, φροντίζοντας παράλληλα να τους υπενθυμίσει και την τύχη του Ρήγα Φεραίου….:
«Ευγενείς προεστώτες και λοιποί απαξάπαντες κάτοικοι της Πάργας, σας εύχομαι και σας ευλογώ πατρικώς.
Ένας καλός και άγρυπνος ποιμήν χρεωστεί να προφυλάττη πάντοτε τα πρόβατά του από κρημνούς, βράχους και άγρια θηρία, και τότε τα κερδίζει και τα χαίρεται• και εγώ λοιπόν ως καλός ποιμήν των λογικών μου προβάτων χρεωστώ να προφυλάττω αυτά πάντοτε από πάσαν βλάβην και απώλειαν• και άλλοτε σας έγραψα, και προφορικώς, όταν απέρασα από την πατρίδα σας, ωμίλησα και σας εσυμβούλευσα πνευματικώς και πατρικώς να τραβήξετε χέρι από τους Σουλιώτας, να μη τους δίδετε καμμίαν βοήθειαν, ούτε εις τον τόπον σας να τους δέχησθε, επειδή είναι κακούργοι και φερμανλίδες (σ.σ.: επικηρυγμένοι) από το δοβλέτι, και όποιος δέχεται τοιούτους κακούργους πίπτει και αυτός εις την ιδίαν οργήν του υψηλού δοβλετίου, και εις το τέλος αφανίζεται από το πρόσωπον της γης.
Σεις όμως, ή από ανοησίαν σας ή ισχυρογνωμίαν σας ή ξένας κακάς συμβουλάς παρακινούμενοι, δεν εδώκατε ποτέ ακρόασιν και κλίσιν εις τας πατρικάς και σωτηριώδεις δια την πατρίδα σας νουθεσίας μου• ακούτε και ακολουθάτε, ως μανθάνω, τας συμβουλάς του Περραιβού, ο οποίος σας απατά, δεν ηξεύρετε, ότι αυτός με κάποιον Ρήγαν Θεσσαλόν (σ.σ.: εννοεί τον Ρήγα Φεραίο) και άλλους μερικούς παρομοίους λογιωτάτους συνεννοημένοι με τους Φραντζέζους εσκόπευον να κάμνουν επανάστασιν κατά του κραταιοτάτου Σουλτάνου; Αλλ’ ο μεγαλοδύναμος Θεός τούς επαίδευσε κατά τας πράξεις των με τον θάνατον, οπού τους έπρεπε, μόνος δε ο Περραιβός εσώθη δια τας ιδικάς σας αμαρτίας• λοιπόν, αν θέλητε την σωτηρίαν και ευτυχίαν σας, τραβάτε χέρι, ως προείπα, από την φιλίαν των Σουλιωτών και συμβουλάς του Περραιβού, και ζητήσατε το γρηγορώτερον την χάριν και σκέπην του υψηλοτάτου Βεζύρη (σ.σ.: Αλί Πασά), την οποίαν ελπίζω να την λάβετε, επειδή, όταν ιδώ την μετάνοιάν σας, θέλει προσπέσω εις τα γόνατά του να τον παρακαλέσω να συγχωρήση τα απερασμένα σφάλματά σας, οπού αρνηθήκατε την συμφωνίαν οπού εκάμετε με την υψηλότητά του, και είμαι βέβαιος ότι δεν θα πέση κάτω ο ριτζάς μου (σ.σ.: παράκληση)• εάν όμως μείνητε αμετανόητοι, καθώς έως τώρα, τότε ο Θεός μέλλει να σας παιδεύση διά την παρακοήν σας, και το κρίμα των φαμελιών σας ας είναι εις τον λαιμόν σας και εις τούτον και εις τον άλλον κόσμον• εγώ το πνευματικόν και πατρικόν χρέος το έκαμα, όθεν δεν σας μένει πλέον κανένα παράπονον εναντίον μου και υγιαίνετε.
Ιωάννινα 1801, Ιουλίου 5
Ιερόθεος Μητροπολίτης Ιωαννίνων και εν Χριστώ ευχέτης »
*(* Ἄρτης, Γρεβενῶν καὶ Ἰωαννίνων εἶναι οἱ πρῶτοι προδόται τοῦ τυράννου, καθὼς ὅλοι τὸ γνωρίζουσι. Ὁ ὕστερος ἀπὸ αὐτοὺς ἱκέτευσεν τὸν τύραννον, καὶ ἐκούρευσεν τὸν ἔγγονά του, ὡς νὰ τοῦ ἐγίνετο νουνός. Ὁ Ἄρτης ἠπάτησεν καὶ ἐπρόδωσεν τοὺς ἥρωας Σουλιῶτας· εἶναι δὲ καὶ οἱ τρεῖς ἀσελγεῖς, ἄσωτοι εἰς τὸ ἄκρον, μοιχοί, πόρνοι καὶ ἀρσενοκοῖται φανεροί... Δὲν εἶναι κρυφόν, ἀλλ᾿ ὅλοι τὸ ἠξεύρουν, ὅτι εἰς τὰ Ἰωάννινα οἱ πνευματικοὶ ἀναφέρουσι κάθε ὑπόθεσιν, ὁποὺ ἀκούουσιν ἀπὸ τοὺς χριστιανοὺς εἰς τὸν ἀρχιερέα, καὶ αὐτὸς εὐθὺς κάμνει ἕνα κατάλογον μὲ προσθήκην καὶ τὸν προσφέρει τοῦ τυράννου, εἰς τρόπον ὁποὺ ἡ ἐξομολόγησις, τὴν σήμερον, εἶναι ἓν μέσον προδοσίας». [«Ελληνική Νομαρχία» -Ανωνύμου του Έλληνος]

ΙΣΤΟΡΙΑ 1821

ΠΑΠΑΣ :  «Σφάξε με Τούρκε ν΄ αγιάσω και πάρε και τα ληστεμένα μου από το ποίμνιό  μου…. να μην μου τα πάρουν και  με σφάξουν οι Έλληνες !»

Από το βίβλίο του γιού Θ. Κολοκοτρώνη , Ιωάννη(Γενναίος) «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΑ…»/1856 διαβάζουμε:

«Eκ περισσού δε αναφέρομεν και το εξής γεγονός Μοναχός, τις Λευκάδιος την καταγωγήν, εμόναζε το 1821 πέριξ των Πατρών και της Βοστίτσης, ότε διά των δθδαχών του κατώρθωσε να ελκύση εις εαυτόν τόσον σέβας του λαού, ώστε επιστεύετο ως άγιος. Κατά δε το 1825 έτος ωπλισμένος μετά της αυτής του λαού προλήψεως μετέβη εις θέσιν Τριπόταμα μεταξύ των επαρχιών Γόρτυνος και Καλαβρύτων, όπου τη συδρομή των κατοίκων ανήγειρε μοναστήριον. Τότε δε ο λαός καταστάς προληπτικώτερος από των περιπετειών του πολέμου και εμπνεόμενος από την φήμην της θειότητος του Μοναχού, τον οποίον απεκάλεε άγιον Πατέρα, συνέρρεε πανταχόθεν προς αυτόν, νομίζων ότι διά της ευλογίας του ήθελε καταβάλει τον ισχυρόν εχθρόν του και συνεισέφερε χρήματα, και άλλα πλούσια σκεύη, ώστε ο Μοναχός κατέστη πλουσιώτατος. Ο Κολοκοτρώνης τον υπέρ του Μοναχού τούτου φανατισμόν του λαού εσχεδίασε να μεταχειρισθή κατά του εχθρού, εις το στρατόπεδον, αλλ΄ ούτος εμμέσως υπεξέφυγε τούτο. Εκ τούτων όμως και διότι ο Μοναχός έπεισε το περί αυτόν πλήθος να μη ταράττεται εις τας επιδρομάς του Ιβραϊμη, όστις τωόντι προχωρήσας μέχρι της Νοσιάς και Σκούας δύω ώρας μακράν του Μοναστηρίου, ωπισθοδρόμησεν, ο δε λαός εκήρυξεν  ότι τη δυνάμει του Μοναχού έγινε τόδε. Ο Κολοκκοτρώνης υποπτευθείς μήπως ο λαός δια της τοιαύτης μωρίας του περιπέση εις παγίδα τινα του εχθρού συνεννοήθη μετά του Ζαϊμη δια την κατωτέρω επιστολής του ίνα περιστείλωσι τον Μοναχόν, και, εί δυνατόν, να λάβωσι τα πλούτη του προς πλήρωσιν των χρειών του πολέμου. Αλλ΄ ο Ζαϊμης ίνα μη ερεθίση, φαίνεται, τον λαόν δεν έθεσεν εις ενέργειαν ουδέν των γραφομένων του Κολοκοτρώνη, όστις το επόμενον έτος διέταξε ρητώς τον Π. Νοταράν να εκτελέση δια της βίας ό, τι ο Ζαϊμης δεν ενήργησεν. Αλλ΄ ο Π Νοταράς δεν επρόφθασε να εκπληρώση την διαταγήν, καθότι οι Τούρκοι προλαβόντες εφόνευσαν τον Μοναχόν, ήρπασαν την περιουσίαν του, συνισταμένην εξ 800 χιλιάδων περίπου γροσίων και πλουσίων άλλων σκευών, και ηχμαλώτησαν 150 ψυχάς, αίτηνες έμενον παρ΄ αυτώ υπό την πρόληψιν ότι ο εχθρός δεν εδύνατο να πλησιάση εις τον άγιον Πατέρα.»
Σημειώσεις:
*Στην επιστολή του ο Θ. Κολοκοτρώνη προς τον Ζαϊμη , γράφει: «Μεταχειρίσου φρονίμως την Αλεξάνδρειον δραστηριότητα» . Εγώ την εννοώ «κόφτου τον λαιμό του τράγου»............"Αλεξάνδρειος δραστηριότης"="Ό,τι δεν λύεται, δια ξίφους κόπτεται".

**Άγνωστο εάν αγιοποιήθηκε ο παπάς….!

 
«Έτσι γνώρισα από κοντά το Βελουχιώτη και το δράμα των συγκρούσεων μεταξύ Ελλήνων.
Ο Βελουχιώτης ήταν ένας πανέξυπνος άνθρωπος, δυναμικός και πολύ σκληρός[...} Δείγματα της σκληρότητάς του: Φύγαμε από τη Βυτίνα την ημέρα που έγινε η μάχη στο Μελιγαλά.Το βράδυ φθάσαμε στο ειδικό σταθμό Ζευγολατιού κοντά στο Μελιγαλά, όπου μείναμε το βράδυ. Εκεί ήρθε ο Τζαβέλας να τον ενημερώσει.Η πρώτη απάντηση του Τζαβέλα,αφού έβγαλε το μαχαίρι (κάμα) από το θηκάρι του, είπε γλείφοντας το μαχαίρι με την γλώσσα του :"Από εδώ,αρχηγέ πέρασαν σήμερα ογδόντα".Η απάντηση του Άρη: "Μπράβο, ωρέ Τζαβέλα",και συνέχισαν τη συζήτηση. Εγώ βγήκα έξω να πάρω αέρα.Την επομένη στην πλατεία του Μελιγαλά συνεχάρη,ένα αντάρτη που του παρουσίασαν γιατί κατέβηκε από το βουνό και σκότωσε τον πατέρα του γιατί ήταν "ταγματαλήτης".»
(Από γραπτές σημειώσεις του τότε ανθ/γού Μιλ.Στεργιόπουλου/πρωτο-δημοσίευση σε βιβλίο Γ. Πριόβολου)

ΙΣΤΟΡΙΑ 1821
Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ «ΖΑΛΟΓΓΟΥ» ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ…..!
Ο Ιμπραήμ μετά τήν «πύρρειο νίκη» του επέστρεψε από τό Μεσολόγγι στήν Πάτρα. Τού είχαν απομείνει μόνο 3500 τακτικοί στρατιώτες καί είχε άμεση ανάγκη ενισχύσεων. Ο ίδιος μέ τό στράτευμά του καί πολλούς ατάκτους πού συγκέντρωσε, κατευθύνθηκε στίς αρχές Μαΐου 1826 πρός τά Καλάβρυτα και τήν Τριπολιτσά και με τελικό προορισμό την Μεσσηνία για νά ζητήσει ενισχύσεις από τά κάστρα τής Μεθώνης καί τής Κορώνης φονεύοντας άμαχους Έλληνες, καίγοντας, λεηλατώντας καί καταστρέφοντας (Σημείωση: Ακριβώς όμοιες βαρβαρότητας «παγανιές» έκαναν οι κατοχικές δυνάμεις-Γερμανοί , επί κατοχής)
Οι έντρομοι κάτοικοι τών επαρχιών σκόρπισαν στά βουνά . Εκτιμάται ότι με απίστευτη βαρβαρότητα σφαγιάστηκαν πάνω από 1000 αμάχους τότε.

Κατωτέρω απόσπασμα από την επιστολή του Θ. Κολοκοτρώνη προς την «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» που αποτυπώνει την κατάσταση και συγχρόνως εκπλήσσει ιστορικά με την αναφορά ότι σκότωσαν οι Έλληνες  και ένα «επίσημον, Οφφικιάλους» που ήταν με τους Τούρκους (σημ. εμού: «Ο Θεσμός των Αρχόντων Οφφικιάλων άγει τις ρίζες του στην Ιεραρχία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, εισήλθε δε στον εκκλησιαστικό χώρο αρχικώς περί τον Θ΄ αιώνα, αρχής γενομένης από την Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως») , όπως και η αναφορά του, για το άγνωστο “Ζάλογγο”, της Πελοποννήσου.
=======
Προς την σεβ. Διοικητικήν επιτροπήν.
[…]
Οι εχθροί περί την 21 λήγοντος εσηκώθησαν από τον κάμπον Καρύταινας και εξακολουθούντες την οδόν, ήτις έδειχνε την πορείαν των καταφευγόντων εις τα πισινά χωριά Καρυτινών, και άλλων, επροχώρησαν έως εις την μεγάλην Αναστάσοβαν, καθ΄ οδόν εις τον Άκοβον τυχόντες δέκα Ακοβίται έκλεισαν εις εν μέρος εικοσιέξ εχθρούς, εξ αυτών, τους μεν οκτώ εφόνευσαν, τους δε 18 εζώγρησαν, εν οίς και ένα επίσημον, Οφφικιάλους, τους οποίους κυνηγούμενοι από άλλους εχθρούς εφόνευσαν και αυτούς. Οι εχθροί αιχμαλωτίσαντες ολίγας τινάς ψυχάς αδυνάτους κατ΄εκείνα τα μέρη διευθύνοντο τας προς τα Μεσσηνιακά φρούρια οδούς, οι εν ορέσι ευρισκόμενοι με τας φαμηλίας των Έλληνες έπεσαν κατά πόδας των, και που μεν τρείς, που δύω, που τέσσαρες, και που δέκα εφόνευον, ώστε ένας Κατσαριώτης ονομαζόμενος Κουρεούσης εφόνευσε τέσσαρας, και είκοσι περίπου γυναίκες με τα παιδιά των και παρθένοι θεωρούσαι εις έν μέρος ονομαζόμενον Χορηγόσκαλαν, ότι ήσαν εις κίνδυνον να ζωγρηθώσιν από τους εχθρούς, αι μεν προτιμήσσαι τον έντιμον θάνατον από την άτιμον δειλίαν έπεσαν από τους κρημνούς, άλλαι δε κυλίουσαι πέτρας,  εφόνευσαν εκ των εχθρών, και ούτω διέφυγον επαξίως της Ελληνικής γενναιοφροσύνης την αιχμαλωσίαν των, και εξέπληξαν τους θεωρούντας την απόφασιν  των Έλληνας, και εχθρούς, οι οποίοι ύστερον διά της Καλαμάτας και Νησίου υπήγαν εις τα Μεσσηνιακά φρούρια, όπου και διατρίβουν.
[…]
27 Μαϊου 1826 από Σούλι Δερβενίου.
              Ο γεν. αρχηγός
            Θ. Κολοκοτρώνης.


ΟΤΑΝ η «ΜΙΜΗΣΙΣ ΠΡΑΞΕΩΣ ΣΠΟΥΔΑΙΑΣ» ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΡΙΚΗ!!!

Το ΚΚΕ στην κατοχή, την ιστορία της επαναστάσεως του 1821 την χρησιμοποίησε προπαγανδιστικά για τους σκοπούς του, αφιονίζοντας έτσι κυρίως τους νέους, κάνοντάς τους κακούργους. Η κατωτέρω περίπτωση είναι χαρακτηριστική , ο «Τίγρης» όταν έσφαζε στα «Δίδυμα» Άργους, φορούσε φουστανέλα θεωρώντας ότι μιμούταν έτσι τους αγωνιστές του 1821!

[[«Με λένε Γιάννη, Γιάννη Σχοινά…………..έχεις δίκιο. Κατάλαβα. Σου το είπανε, το έμαθες. Όμως εγώ τώρα θα σου πω όσα δε σου είπανε. Πιστεύω πως έκανα ένα πολύ δύσκολο χρέος. Πιστεύω πως όσο περισσότερους προδότες σκοτώνω, τόσο πιο γρήγορα θα ΄ρθει η λευτεριά στην πατρίδα μου. Σκοτώνω τους προδότες της πατρίδας μου, γιατί μόνο ο θάνατος τους ταιριάζει. Και δε χαλαλίζω σφαίρα για τους προδότες. Με μαχαίρι…»
Τον άφησα να λέει εκεί έξω στην αυλόπορτα και έτρεξα αλαφιασμένη στο σπίτι, βροντώντας πίσω μου την πόρτα με χέρια παγωμένα. Αργότερα έμαθα πως όταν ο Τίγρης πήγαινε για εκτέλεση κάποιον, φορούσε φουστανέλα κ΄ ένα φέσι κόκκινο με μαύρη φούντα που την έριχνε στο πρόσωπό του.]]
Πηγή -Βιβλίο: ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ-ΓΙΟΝΑ ΜΙΚΕ ΠΑΪΔΟΥΣΗ-Βιβλιόραμα 2008]]

«'Όταν κανείς γίνει συνειδητός κομμουνιστής παύει να είναι ‘Έλληνας» (Στρατής Μυριβήλης)
Η άνω ρήση αντανακλάται κυριολεκτικά στο πρόσωπο του κομμουνιστή Λεωνίδα Κύρκου , ο οποίος κατά την 7ετή δικτατορία επισκεπτόμενος  τον πρεσβευτή της ΕΣΣΔ στην Ελλάδα, απαρνήθηκε κάθε πατριωτικό και εθνικό φρόνημα ΕΛΛΗΝΟΣ, αφού ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ σένα Σλάβο, προσωπική ΠΙΣΤΗ στον ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ και την ΧΩΡΑ του ΕΣΣΔ (Ρωσία)
Ήτοι:
[ Κείμενο συνομιλίας του πρεσβευτή της ΕΣΣΔ στην Ελλάδα Κ.Ντ, Λεβίτσκιν με το μέλος ηγεσίας του ΚΚΕ «εσωτερικού» Λ. Κύρκο
24 Οκτωβρίου 1972
Απόρρητο
Αντ.αρ. 1
Από το ημερολόγιο του Κ.Ντ.Λεβίτσκιν
«……Ο Κύρκος χαρακτήρισε τα μέλη της ηγεσίας του ΚΚΕ «εσωτερικού» και τους οπαδούς τους ωε γνήσιους φίλους της Σοβιετικής ‘Ενωσης, αφοσιωμένους στις ιδέες του μαρξισμού-λενινισμού και ορκίστηκε για την προσωπική του πίστη προς το ΚΚΣΕ και την ΕΣΣΔ….»
Ο πρεσβευτής της ΕΣΣΔ στην Ελλάδα
Κ. Λεβίτσκιν
CHSD, F.5,Op.64,D.555.L. 98-102
(πρωτότυπο)]*
*(Πηγή:Βιβλίο "ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΚΕ ΚΑΙ ΚΚ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 1953-1977-Παρατηρητής 1999)
===============
Ο Λεωνίδας Κύρκος συμμετείχε και στην δολοφονία του Γ. Μαλτέζου –Φωτογραφία:


Ο  Γιάννης Μαλτέζος, γεννήθηκε στην Αθήνα 1921 και ήταν γιος του Γιάννη Μαλτέζου – Μακρυγιάννη και της Φούλας Κωνσταντινίδου. Από την πλευρά του πατέρα του ήταν εγγονός του καθηγητή του Πολυτεχνείου, Γεώργιου Μαλτέζου, τρισέγγονος του στρατηγού Ιωάννη Μακρυγιάννη καθώς και απόγονος της παλαιάς οικογένειας Σκουζέ. Το 1942 ως φοιτητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών εντάχθηκε στην Ομοσπονδία Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδας (ΟΚΝΕ), όπου ανήλθε στην ιεραρχία, σύντομα όμως αποχώρησε για να διαγραφεί τελικώς στις αρχές του 1943 από την ίδια την οργάνωση και να ενταχτεί σε εθνικιστική οργάνωση (ΡΑΝ) το 1943.
Την 1η Φεβρουαρίου 1944  ο  Γιάννης Μαλτέζος  δολοφονείται. Η εκτέλεσή του οργανώθηκε από τον φανατικό κομμουνιστή της ΟΠΛΑ , Άδωνι Κύρου, γόνο μίας μεγάλης και εύπορης αθηναϊκής οικογένειας. Ο πατέρας του, Αχιλλέας Κύρου ήταν εκδότης της γνωστής συντηρητικής εφημερίδας "Εστία". Η εκτέλεση του Μαλτέζου ανατίθεται στα αδέλφια Μικέ και Διονύση Κουρουνιώτη, μέλη του ΕΛΑΣ Σπουδάζουσας (ένοπλο φοιτητικό παράρτημα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ). Τον εκτελούν στις 1η Φεβρουαρίου 1944, με την βοήθεια και άλλων κομμουνιστών.
Ο Λεωνίδας Κύρκος  συμμετείχε στην εκτέλεση ,και το ομολόγησε λίγο πριν το θάνατο του (17-06-2011) σε μια συνέντευξη  με τον Σταύρο Θεοδωράκη, για τα «ΝΕΑ:
– Υπήρξαν στιγμές που νιώσατε πιο κοντά σε αντιπάλους, παρά σε συντρόφους;
– Σπάνιες. Υπήρξαν όμως.
– Θέλετε να μου πείτε κάποια από αυτές τις φορές;
– Η πιο κραυγαλέα ήταν όταν ένας σύντροφος δολοφόνησε μπροστά στα μάτια μου τον φοιτητή της Νομικής Κίτσο Μακρυγιάννη-Μαλτέζο, έναν λεβέντη νέο. Ο Εμφύλιος ήταν γεμάτος με τέτοια περιστατικά. Σε μερικούς όμως δεν δίδαξαν τίποτε.



ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ ΣΑΣ!!!...ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ που ΒΙΑΣΑΤΕ και ΑΛΛΑΞΑΤΕ την ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΣΘΕ ΑΜ΄ ΕΠΟΣ ΑΜ΄ΕΡΓΟΝ, ΘΡΑΣΥΤΑΤΑ ως ΕΛΛΗΝΕΣ!!!….(ΕΤΣΙ ,ΚΑΤ΄ ΑΝΑΛΟΓΙΑ και οι ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ να ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ!!!)
«Αδερφοί μου, έμαθα πως με την χάριν του θεού ΔΕΝ ΕΙΣΘΕ ΕΛΛΗΝΕΣ, δεν είσθε ασεβείς, αιρετικοί, άθεοι, αλλ΄είσθε ορθόδοξοι χριστιανοί.» Τάδε έφη: Κοσμάς ο Αιτωλός.*
(* Για το ορθόδοξο κατεστημένο, είναι ο «μεγαλύτερος μετά την άλωση Έλληνας», «Πατέρας του Νεώτερου Ελληνισμού», «Πατροκοσμάς», «Μεγάλος Διδάχος», «Προφήτης του Γένους» κι ανακηρύχτηκε άγιος το 1961.)


Τα κατωτέρω απόσπασμα από επιστολή του Γέρου του Μοριά προς παπάδες , είναι  χαρακτηριστικό της λύσσας των χριστιανών να επικρατήσουν τα σύμβολα τους (Σταυρός και…) και Ω ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΣ ΕΛΛΑΣ, ΕΣΥ ΔΕΝ ΑΝΑΣΤΗΘΗΣ ΕΚ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ, ΑΠΛΩΣ ΆΛΛΑΞΕΣ ΤΑΦΟ, ΑΠ  ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΝ (Αδ. Κοραής)

=======

Τοις σεβασμιωτάτοις αγίοις αρχιερεύσι και τοις γενναιοτάτοις αδερφοίς εις Βέρβαινα.

Γενναιότατοι αδελφοί!

Ελάβομεν τα γράμματά σας και ίδομεν όσα γράφετε και τους νόμους όπου εθεσπίσατε, και σας επαινέσαμεν, και θέλομεν ακολουθήσει τα όμοια. Το να μην έχωμεν μπαϊράκια καλόν είναι, πλην το να σηκωθούν διόλου δεν είναι καλό, αλλά εις τον τόπον μπαϊρακιών μας να βάλλετε  μίαν φιάμπουλαν χωρίς σταυρόν, πανί  σκέτον,πλάτος μία ήμισυ σπιθαμή, και μάκρος όσον ανήκει, χωρίς να σηκώσετε τους σιδηρένιους σταυρούς, και τα παϊράκια ας φυλαχθούν δι΄ άλλην περίστασιν.
[…]
Την 8 Μαϊου το ά. έτος της ελευθερίας. Χρυσοβίτσι.
            Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

(Από το βιβλίο «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΑ…» Ιωάννη Θεοδ. Κολοκοτρώνη/1856)

==============================================================

ΙΣΤΟΡΙΑ 1821
-ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ…
-Προς τους επανερχομένους εν τη Ελληνική σημαία εκ των εις τον Ιμπραϊμη υποτεταγμένων εδίδοντο ΣΥΓΧΩΡΗΤΗΡΙΑ, εξ ών είναι και το κατωτέρω:
«Πρός άπαντες τους πολιτικούς Αρχηγούς.
Ο Καπετάν Σταμάτης και άλλοι τινες εκ της επαρχίας Πατρών και Βστίτζας περιέπεσον ανοσιουργήματα, την αισχράν και άτιμον προς τον Ιβραϊμην υποταγήν, γνωρίσας το μέγα αμάρτημα όπου προς το γένος ήμαρτεν, εξομολογείται σήμερον την αμαρτίαν του έμπροσθεν αυτού και διακηρύττει ενώπιον Θεού και ανθρώπων τον εαυτόν του όλως διόλου απομεμακρυσμένον της οποίας δουλικής υποταγής προς τον άσπονδον εχθρόν του ελληνικού ονόματος, εξαιτείται θερμώς δι΄ εγγράφου του εκδεδομένου την 29 Ιουλίου 1827, καταχωρηθέντος εις τα αρχεία της Γεν. Αρχηγίας υπ΄αριθ. 368 των εισερχομένων, την συγγνώμην απάντων των ομογενών, υποσχόμενος να μην αποχωρισθή εις το εξής της ολομελείας του έθνους, επί ουδεμιά αιτία και περιστάσει. Η μετάνοιά του ούσα από συντριβής καρδίας γίνεται σήμερον δεκτή δι΄ εμού από την μακροθυμίαν του έθνους, και ειδοποιούμενοι τούτου άπαντες οι πολιτικοί και πολεμικοί Αρχηγοί και όλαι αι στρατιωτικαί δυνάμεις του έθνους παρακαλούνται και διατάττονται γνωρίζοντες αυτόν μέλος της ολομελείας του έθνους να μην τον ενοχλώσιν εις το παραμικρόν ούτε αυτόν, ούτε τα κινητά και ακίνητα πράγματά του να πειράζωσι, μάλιστα δε, χρείας τυχούση, να δίδωσι προς αυτόν όλην την απαιτουμένην συνδρομήν και υπεράσπισιν.
29 Ιουλίου 1827                                        ο Γενικός της Πελ. Αρχηγός

                                                                          Θ. Κολοκοτρώνης»

====================

Φωτ.: Η επιστολή του Κολοκοτρώνη όπου απειλούσε «με φωτιά και τσεκούρι τους προσκυνημένους»
«Εις Ελόγου Σας χωρία της Λιοδώρας, όλα από Ζάτουνα έως Ασπρα Οσπήτια. Ευθύς όπου λάβετε το παρόν μου να ακούσετε την φωνήν του γενναιοτάτου χιλιάρχου Δημητράκη Πλαπούτα, τον οποίον διορίζω με πληρεξουσιότητα να πάρη τα άρματα σας και όλοι μαζύ να ελθήτε το ογληγορώτερον κατά το χρέος σας. Του έδωσα άδεια δια εκείνους από εσάς όπου δεν θελήσουν να θύση και να απολέση με φωτιά και τζεκούρι, οι δε λοιποί είσθε εις την αγάπην μου και κάμνετε το χρέος σας με προυθυμίαν, και ελπίζω ότι θ' ακολουθήσετε χωρίς δυσκολίας. Ακολουθήσατε λοιπόν καθώς σας γράφω και ακολουθήσατε τον Καπιτάν Δημητράκη να προφθάσετε το γληγορώτερον.»
15 Ιουνίου 1822, Σαραβάλι εκ της πολιορκίας Πατρών,
Ο Στρατηγός Θεόδωρος Κολοκοτρώνης


Έγγραφο του Γέρου του Μοριά περί λειποτακτών από το βιβλίο «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΠΜΝΗΜΑΤΑ…» Ιωάννη Θεοδ. Κολοκοτρώνη/1856

Ένδοξος Γερουσία!

Αυτού σας στέλλω δύο ανθρώπους, τους οποίους να έχετε εις ασφαλή φυλακήν να φτιάσετε δύο καδέες να τους βάλλετε είς τα πυδάρια, αλλά Ευρωπαία , και δύο αλύσεις εις το λαιμόν και να τους ζυγαριάσετε, την ημέραν να τους βάλλετε να σας σκουπίζουν τα σωκάκια της πόλεως, και την νύκτα να τους φυλακώνετε, και μη τους κάμετε σαν τον Ψαχούλια, εις τον οποίον αφού έλαβεν είς μόνος συμπάθεια απελύθη, εγώ θα σας ζητήσω λόγον περί τούτου.
Μην κάμετε καμμίαν παραγνώμην, διότι θα δώσετε λόγον, αν δεν κάμωμεν έτσι χάνεται ο κόσμος. Ο Βασίλης θέλει σας είπει δια τον πόλεμον όπου έγεινε χθές, ο οποίος έγεινεν εμπόδιον της αναχωρήσεως μου διά σήμερον.

22 Αυγούστου 1822, από Σούλι,*(σ. εμού: Εννοεί το χωριό Σούλι Κορινθίας)
         Ο Αδελφός
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ των ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ που ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ στα ΣΧΟΛΕΙΑ για να μην ΑΛΛΑΞΕΙ ο "ορθόδοξος χαρακτήρας του κράτους" (βλ. απόφ. Συμβουλίου (μαύρης) Επικρατείας) !!!

-Το παρακάτω κατάπτυστο ανθελληνικό κείμενο που συνέταξε ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Γρηγόριος Ε', δεν διδάσκεται στα σχολεία. Με το κείμενο αυτό ο Πατριάρχης Γρηγόριος αφορίζει και καταδικάζει την Επανάσταση του 1821.Η εκδοχή ότιο αφορισμός ήτανε ελιγμός στην πίεση της Οθωμανικής πύλης δεν ισχύει, διότι ο ίδιος «εθνομάρτυρας» Πατριάρχης είχε αφορίσει επίσης τον Ρήγα Φεραίο και τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
---------------------------------
Γρηγόριος ελέω Θεού αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, νέας Ρώμης και Oικουμενικός Πατριάρχης.
Οι τω καθ' ημάς αγιωτάτω, πατριαρχικώ, αποστολικώ και οικουμενικώ θρόνω υποκείμενοι ιερώτατοι μητροπολίται και υπέρτιμοι και θεοφιλέστατοι αρχιεπίσκοποι τε και επίσκοποι, εν αγίω Πνεύματι αγαπητοί αδελφοί και συλλειτουργοί, και εντιμότατοι κληρικοί της καθ' ημάς του Χριστού μεγάλης εκκλησίας και εκάστης επαρχίας ευλαβέστατοι ιερείς και οσιότατοι ιερομόναχοι, οι ψάλλοντες εν ταις εκκλησίαις της Πόλεως, του Γαλατά και όλου του Καταστένου και απανταχού, και λοιποί απαξάπαντες ευλογημένοι Χριστιανοί, τέκνα εν Κυρίω ημών αγαπητά, χάρις είη υμήν και ειρήνη παρά Θεού, παρ' ημών δε ευχή, ευλογία και συγχώρεσις.
Η πρώτη βάσις της ηθικής, ότι είναι η προς τους ευεργετούντας ευγνωμοσύνη είναι ηλίου λαμπρότερον και όστις ευεργετούμενος αχαριστεί είναι ο κάκιστος των ανθρώπων. Αυτήν την κακίαν βλέπομεν πολλαχού στηλιτευομένην και παρά των ιερών γραφών και παρ' αυτού του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού ασυγχώρητον, καθώς έχομεν το παράδειγμα του Ιούδα. Όταν δε η αχαριστία ήναι συνωδευμένη και με πνεύμα κακοποιόν και αποστατικόν εναντίον την κοινής ημών ευεργέτιδος και τροφού, κραταιάς και αηττήτου βασιλείας, τότε εμφαίνει και τρόπον αντίθεον, επειδή ουκ έστι, φησί, βασιλεία και εξουσία ειμή υπό Θεού τεταγμένη όθεν και πας ο αντιττατόμενος αυτή τη θεόθεν εφ' ημάς τεταγμένη κραταιά βασιλεία, τη του Θεού διαταγή ανθέστηκε.
Και τα δύο ταύτα ουσιώδη και βάσιμα ηθικά και θρησκευτικά χρέη κατεπάτησαν με απαραδειγμάτιστον θρασύτατα και αλαζονείαν ο,τε προδιορισθείς της Μολδαυίας ηγεμών ως μη ώφειλε, Μιχαήλ, και ο του γνωστού αγνώμονος και φυγάδος Υψηλάντου αγνώμων υιός Αλέξανδρος Υψηλάντης. Εις όλους τους ομογενείς μας είναι γνωστά τα άπειρα ελέη, όσα η αένναος της εφ' ημάς τεταγμένης κραταίας βασιλείας πηγή εξέχεεν εις τον κακόβουλον αυτόν Μιχαήλ' από μικρού και ευτελούς τον ανύψωσεν εις βαθμούς και μεγαλεία από αδόξου και ασήμου τον προήγαγεν εις δόξας και τιμάς· τον επλούτισε, τον περιέθαλψε, τέλος πάντων τον ετίμησε και με τον λαμπρότατον της ηγεμονίας αυτής θρόνον και τον κατέστησεν άρχοντα λαών.
Αυτός όμως, φύσει κακόβουλος ων, εφάνη τέρας έμψυχον αχαριστίας και συνεφώνησε μετά του Αλεξάνδρου Υψηλάντου, υιού του δραπέτου και φυγάδος εκείνου Υψηλάντου, όστις παραλαβών μερικούς ομοίους του βοηθούς ετόλμησε να έλθη αίφνης εις την Μολδαυίαν, και αμφότεροι απονενοημένοι επίσης, αλαζόνες και δοξομανείς, ή μάλλον ειπείν, ματαιόφρονες, εκήρυξαν του γένους ελευθερίαν και με την φωνήν αυτήν εφείλκυσαν πολλούς των εκεί κακοήθεις και ανοήτους, διασπείραντες και αποστόλους εις διάφορα μέρη δια να εξαπατήσωσι και να εφελκύσωσιν εις τον ίδιον της απωλείας κρημνόν και άλλους πολλούς των ομογενών μας.Διά να δυνηθώσι δε τρόπον τινά να ενθαρρύνωσι τους ακούοντας μετεχειρίσθησαν και το όνομα της Ρωσσικής Δυνάμεως, προβαλλόμενοι, ότι και αυτή είναι σύμφωνος με τους στοχασμούς και τα κινήματά των πρόβλημα διόλου ψευδές και ανύπαρκτον, και μόνον της ιδικής των κακοβουλίας και ματαιοφροσύνης γέννημά τε και αποκύημα επειδή, εν ω το τοιούτον είναι αδύνατον ηθικώς και πολλής προξένον μομφής εις την ρωσσικήν αυτοκρατορίαν, και ο ίδιος ενταύθα εξοχώτατος πρέσβυς αυτής έδωκεν έγγραφον πληροφορίαν, ότι ουδεμίαν ή είδησιν ή μετοχήν έχει το ρωσσικόν κράτος εις αυτήν την υπόθεσιν, καταμεμφόμενον μάλιστα και αποτροπιαζόμενον του πράγματος της βδελυρίαν και προσεπιπλέον η αυτού εξοχότης ειδοποίησεν εξ επαγγέλματος τα διατρέχοντα, υπομνήσας το βασίλειον κράτος, ότι ανάγκη πάσα να φροντίση ευθύς εξ αρχής τον αποσκορακισμόν και την διάλυσιν των τοιούτων κακών· και τόσον εκ της ειδοποιήσεως ταύτης, όσον και από τα έγγραφα, τα οποία επιάσθησαν από μέρους των μουχαφίσιδων των βασιλικών σερχατίων, και από άλλους πιστούς ομογενείς επαρρησιάσθησαν, έγεινε γνωστή εις το πολυχρόνιον κράτος η ρίζα και η βάσις όλου αυτού του κακοήθους σχεδίου.
Με τοιαύτας ραδιουργίας εσχημάτισαν την ολεθρίαν σκηνήν οι δύο ούτοι και οι τούτων συμπράκτορες φιλελεύθεροι, μάλλον δε μισελεύθεροι, και επεχείρησαν εις έργον μιαρόν, θεοστυγές και ασύνετον, θέλοντες να διαταράξωσι την άνεσιν και ησυχίαν των ομογενών μας πιστών ραγιάδων της κραταιάς βασιλείας, την οποίαν απολαμβάνουσιν υπό την αμφιλαφή αυτής σκιάν με τόσα ελευθερίας προνόμια, όσα δεν απολαμβάνει άλλο έθνος υποτελές και υποκείμενον, ζώντες ανενόχλητοι με τας γυναίκας και τα τέκνα των, με τας περιουσίας και καταστάσεις, και με την ύπαρξιν της τιμής των, και κατ' εξοχήν με τα προνόμια της θρησκείας, ήτις διεφυλάχθη και διατηρείται ασκανδάλιστος μέχρι της σήμερον επί ψυχική ημών σωτηρία.
Αντί λοιπόν φιλελευθέρων εφάνησαν μισελεύθεροι, και αντί φιλογενών και φιλοθρήσκων εφάνησαν μισογενείς, μισόθρησκοι και αντίθεοι, διοργανίζοντες, φευ, οι ασυνείδητοι με τα απονενοημένα κινήματά των την αγανάκτησιν της ευμενούς κραταιάς βασιλείας εναντίον των ομογενών μας υπηκόων της, και σπεύδοντες να επιφέρωσι κοινόν και γενικόν τον όλεθρον εναντίον παντός του γένους. Και αγκαλά είναι γνωστόν, ότι, όσοι είναι κατηρτισμένοι τω όντι εις την ευσέβειαν, όσοι νουνεχείς και τίμιοι και των ιερών κανόνων και θείων νόμων ακριβείς φύλακες δεν θέλουν δώσει ευηκοιαν εις τας ψευδολογίας των αχρείων εκείνων και κακόβουλων· επειδή όμως είν' ενδεχόμενον να σηνηρπάσθησάν τινές και παρασυρθώσι και άλλοι, διά τούτο προκαταλαμβάνοντες εκ προνοίας εκκλησιαστικής υπαγορεύομεν πάσιν υμίν τα σωτήρια, και γράφοντες μετά των περί ημας ιερωτάτων συναδελφών, του μακαριωτάτου πατριάρχου των Ιεροσολύμων, των εκλαμπροτάτων και περιφανεστάτων προυχόντων του γένους, των τιμιωτάτων πραγματευτών, των αφ' εκάστου ρουφετίου προκριτωτέρων και όλων των εν τη βασιλευούση ορθοδόξων μελών εκάστης τάξεως και εκάστου βαθμού, συμβουλεύομεν και παραινούμεν και εντελλόμεθα και παραγγέλλομεν πάσιν υμίν τοις κατά τόπον αρχιερεύσι, τοις ηγουμένοις των ιερών μοναστηρίων, τοις ιερεύσι των εκκλησιών, τοις πνευματικοίς πατράσι των ενοριών, τοις προεστώσι και ευκαταστάτοις των κωμοπόλεων και χωρίων, και πάσιν απλώς τοις κατά τόπον προκρίτοις να διακηρύξετε την απάτην των ειρημένων κακοποιών και κακοβούλων ανθρώπων, και να τους αποδείξετε και να τους στηλιτεύσετε πανταχού ως κοινούς λυμεώνας και ματαιόφρονας, και να προσέχετε όσον το δυνατόν εις τας απάτας αυτών και ραδιουργίας, γινώσκοντες, ότι η μόνη απόδειξις της αθωότητος των είναι να εμφανίσωσιν όσα γράμματα λάβωσι τυχόν εις χείρας περί της αυτής υποθέσεως, ή ειδήσεις μάθωσι, και να παρρησιάσωσιν οι μεν ενταύθα εν βασιλευούση προς ημάς, οι δ' εν τοις έξω μέρεσιν εις τους κατά τόπον αρχιερείς και τους διοριζομένους παρ' ημών εκκλησιαστικούς εξάρχους και τους βασιλικούς εξουσιαστάς και διοικητάς, δηλοποιούντες και παραδίδοντες και εκείνους τους απλουστέρους, όσοι ήθελαν φωραθή ότι ενεργούν ανοίκεια του ρεαγιαδιακού χαρακτήρος, καθότι οι τοιούτοι διαταράττουσι την γενικήν ησυχίαν, και κατακρημνίζουσι τους αδυνάτους και αθώους ομογενείς μας εις της απωλείας το βάραθρον.
Και τόσον υμείς οι αρχιερείς, οι μοναστηριακοί, οι ιερωμένοι, και οι προεστώτες και ευκατάστατοι και πρόκριτοι εκάστου τόπου με την άγρυπνον προσοχήν σας, όσον και οι λοιποί εκάστης τάξεως και βαθμού άνθρωποι με τας εκ μέρους σας αδιαλείπτους συμβουλάς και νουθεσίας, και κατά τας πατρικάς και προνοητικάς εκκλησιαστικάς ημών οδηγίας και παραινέσεις να γενήτε εδραίοι και αμετακίνητοι επί του κέντρου του ρεαγιαλικίου, και εξ όλης ψυχής και καρδίας σας να διαφυλλάττετε την πίστιν και κάθε υποταγήν και ευπείθειαν εις αυτήν την θεόθεν εφ' ημάς τεταγμένην κραταιάν και αήττητον βασιλείαν, και να αποδεικνύετε εντελώς με όλα τα πραγματικά της ειλικρινείας σημεία, καθότι η μετ' ευχαριστίας και ειλικρινείας υποταγή χαρακτηρίζει και την προς Θεόν αγάπην και πίστιν, και την προς τας θείας αυτού εντολάς και τας υπαγορεύσεις των θείων νόμων και ιερών κανόνων υπακοήν, και την ευγνωμοσύνην της καρδίας ημών διά τ' άπειρα ελέη, οπού απολαμβάνομεν παρά της βασιλικής φιλανθρωπίας.
Επειδή δε προς τοις άλλοις εγένετο γνωστόν, ότι οι το σατανικόν της δημεγερσίας φρόνημα επινοήσαντες, και εταιρίαν τοιαύτην συστησάμενοι προς αλλήλους συνεδέθησαν και με τον δεσμόν του όρκου, γινωσκέτωσαν, ότι ο όρκος αυτός είναι όρκος απάτης, είναι αδιάκριτος, και όμοιος με τον όρκον του Ηρώδου, όστις, διά να μη φανή παραβάτης του όρκου του, απεκεφάλισεν Ιωάννην τον βαπτιστήν. Αν ήθελεν αθετήσει τον παράλογον όρκον του, τον οποίον επενόησεν η άλογος επιθυμία του, έζη βέβαια τότε ο θείος πρόδρομος, ώστε ενός απλού όρκου επιμονή έφερε τον θάνατον του προδρόμου. Η επιμονή άρα του όρκου εις διατήρησιν των υποσχεθέντων παρά της φατρίας αυτής, πραγματευομένης ουσιωδώς την απώλειαν ενός ολοκλήρου γένους, πόσον είναι ολεθρία και θεομίσητος είναι φανερόν· εξ εναντίας, η αθέτησις του όρκου αυτού, απαλλάττουσα το γένος εκ των επερχομένων απαραμυθήτων δεινών, είναι θεοφιλής και σωτηριώδης. Διά τούτο τη χάριτι του παναγίου Πνέυματος έχει η εκκλησία αυτόν διαλελυμένον, και αποδέχεται και συγχωρεί εκ καρδίας τους μετανοούντας και επιστρέφοντας, και την προτέραν απάτην ομολογούντας, και το πιστόν ρεαγιαλίκι αυτών εναγκαλιζομένους ειλικρινώς.
Ταύτα αμέσως να κοινολογήσετε εις όλους του γνωστούς σας, και να κατασταθήτε όλοι προσεκτικώτεροι, ανατρέποντες και διαλύοντες ως αραχνιώδη υφάσματα, όσα η απάτη και η κακοβουλία των πρωταιτίων εκείνων καθ' οιονδήτινα τρόπον συνέπλεξε. Επειδή, εάν, ο μη γένοιτο, δεν ήθελε καθαρισθή η θανατηφόρος αύτη λύμη, και φωραθώσί τινες τολμώντες εις επιχειρήματα εναντία των καθηκόντων του ρεαγιαλικίου, κοντά οπού οι τοιούτοι έχουσι να παιδευθώσι χωρίς ελέους και οικτιρμών (μη γένοιτο, Χριστέ βασιλεύ!) αμέσως θέλει εξαφθή η δικαία οργή του κράτους του καθ' ημών, και ο θυμός τής εκδικήσεως γενικός των εχλιϊσλάμιδων, και θέλουν εκχυθή τόσων αθώων αίματα αδίκως και παραλόγως, καθώς αποκριματίστως ταύτα πάντα διεσάλπισεν η κραταιά και αήττητος βασιλεία διά του εκδοθέντος και επ' ακροάσει κοινή ημών αναγνωσθέντος υψηλού βασιλικού προσκυνητού ορισμού.
Εκείνους δε τους ασεβείς πρωταιτίους και απονενοημένους φυγάδας και αποστάτας ολεθρίους να τους μισήτε και να τους αποστρέφεσθε και διανοία και λόγω, καθότι και η εκκλησία και το γένος τους έχει μεμισημένους, και επισωρεύει κατ' αυτών τας παλαμναιοτάτας και φρικωδεστάτας αράς· ως μέλη σεσηπότα, τους έχει αποκεκομμένους της καθαράς και υγιαινούσης χριστιανικής ολομελείας· ως παραβάται δε των θείων νόμων και κανονικών διατάξεων, ως καταφρονηταί του ιερού χρήματος της προς τους ευεργέτας ευγνωμοσύνης και ευχαριστίας, ως εναντίοι ηθικών και πολιτικών όρων, ως την απώλειαν των αθώων και ανευθύνων ομογενών μας ασυνειδήτως τεκταινόμενοι, αφωρισμένοι υπάρχειεν και κατηραμένοι και ασυγχώρητοι, και μετά θάνατον άλυτοι, και τω αιωνίω υπόδικοι αναθέματι, και αυτοί, και όσοι τοις ίχνεσιν αυτών κατηκολούθησαν του λοιπού, αν μη θελήσωσιν εννοήσαι την αρπαγήν και απάτην, και επιστραφήναί τε και βαδίσαι την ευθείαν της σωτηρίας οδόν, αν δεν αναλάβωσιν, ό εστι, τον εντελή χαρακτήρα του ρεαγιαδικού αυτών επαγγέλματος.

Τα αυτά δε και κατά της αρχιερωσύνης σας και ιερωσύνης σας επανατείνομεν, εαν μη βαδίσετε, εις όσα εν Πνέυματι αγίω αποφαινόμεθα δια του παρόντος εκκλησιαστικώς, εάν δεν δείξετε εν έργω την επιμέλειάν σας και προθυμίαν εις την διάλυσιν των σκευωριών, εις την αναστολήν των καταχρήσεων και αταξιών, εις την επιστροφήν των πλανηθέντων, εις την άμεσον και έμμεσον καταδρομήν και εκδίκησιν των επιμενόντων εις τα αποστατικά φρονήματα, εάν δεν συμφωνήσετε τη εκκλησία του Θεού, και, εν ενί λόγω, εάν καθ' οιονδήτινα τρόπον δολιευθήτε και κατενεχθήτε κατά της κοινής ημών ευεργέτιδος κραταιάς βασιλείας, έχομεν υμάς αργούς πάσης ιεροπραξίας, και τη δύναμει του παναγίου Πνεύματος εκπτώτους του βαθμού της αρχιεροσύνης και ιερωσύνης και το πυρί της γεέννης ενόχους, ως την κοινήν του γένους απώλειαν προτιμήσαντας. Ούτω τοίνυν γινώσκοντες, ανανήψατε προς Θεού και ποιήσατε καθώς γράφομεν εκκλησιαστικώς και γενικώς παρακελευόμεθα, και μη άλλως εξ αποφάσεως, ότι περιμένομεν κατά τάχος την αισίαν των γραφομένων αποπεράτωσιν, ίνα και η του θεού χάρις και το άπειρον έλεος είη μετά πάντων υμών.
αωκα' εν μηνί Μαρτίω.

Υπεγράφη συνοδικώς επάνωθεν του ιερού θυσιαστηρίου παρά της ημών μετριότητος και της μακαριότητός του και πάντων των συναδέλφων αγίων αρχιερέων.

Ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως αποφαίνεται.
Ο Ιεροσολύμων Πολύκαρπος συναποφαίνεται.
Ο Καισαρίας Ιωαννίκιος.
Ο Νικομηδείας Αθανάσιος.
Ο Δέρκων Γρηγόριος.
Ο Αδριανουπόλεως Δωρόθεος.
Ο Βιζύης Ιερεμίας.
Ο Σίφνου Καλλίνικος.
Ο Ηρακλείας Μελέτιος.
Ο Νικαίας Μακάριος.
Ο Θεσσαλονίκης Ιωσήφ.
Ο Βερροίας Ζαχαρίας.
Ο Διδυμοτοίχου Καλλίνικος.
Ο Βάρνης Φιλόθεος.
Ο Ρέοντος Διονύσιος.
Ο Κυζίκου Κωνστάντιος.
Ο Χαλκηδόνας Γρηγόριος.
Ο Τουρνόβου Ιωαννίκιος.
Ο Πισειδίας Αθανάσιος.
Ο Δρύστας Ανθιμος.
Ο Σωζοπόλεως Παίσιος.
Ο Φαναρίου και Φερσάλων Δαμασκηνός.
Ο Ναυπάκτου και Άρτης Άνθιμος.
ΦΩΤ.: Τα Ελληνόπουλα δεν διδάσκονται ,αλλά προσηλυτίζονται να γίνονται ραγιάδες, χριστιανοί. Η σημειολογία του να στηθεί, ανδριάντας του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄ στα προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών δεν είναι τυχαία, αλλά ΑΙΣΧΟΣ!

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ !
Στις 16 Δεκεμβρίου 1941, ο Eden Αnthony (Υπουργός Πολέμου της Μ. Βρετανίας από 1940 έως 1945) συναντάται με τον Στάλιν. Εκείνος του εμφανίζει για υπογραφή ένα μυστικό πρωτόκολλο στα ρωσικά, με εδαφικές ρυθμίσεις στη μεταπολεμική Ευρώπη. Ανάμεσα σε άλλα, το πρωτόκολλο προβλέπει ότι «τα Δωδεκάνησα πρέπει να δοθούν στην Τουρκία»….. «Η Ελλάδα πρέπει να αποκατασταθεί στα παλαιά της σύνορα»*( *σ.σ. Μάλλον ο πατερούλης εννοούσε με την αναφορά «παλαιά της σύνορα», την Ελλάδα κάτω από το Όλυμπο, όπως προπαγάνδιζαν και προσπάθησαν να την καταντήσουν τα εντολοδόχα κουτάβια του ΚΚΕ-ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και προσπαθούν οι σημερινοί επίγονοι τους !!!)
Κατωτέρω απόσπασμα διαλόγου ανάμεσα στον Στάλιν και τον Eden, όπως έχει καταγραφή από τον δεύτερο:
[Eden: Σχετικά με την θέση της Τουρκίας. Μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να βελτιώσουμε την κατάσταση;
Στάλιν: Πέστε τους ότι θα πάρουν τα Δωδεκάνησα.
Eden: Αυτό είναι πολύ δύσκολο λόγω των Ελλήνων, καθώς τα νησιά κατοικούνται κατά κύριο λόγο από Έλληνες και ο ελληνικός λαός σχεδιάζει από καιρό να τα αποκτήσει.
Στάλιν: Δεν πρέπει να είστε τόσο αυστηρός, ακολουθώντας αυτή την αρχή της εθνικότητος. Και στην Ελλάδα υπάρχουν Τούρκοι.
Eden: Πιστεύετε ότι κάτι τέτοιο θα είχε επίδραση στους Τούρκους;
Στάλιν: Όλα αυτά τα νησιά αποκλείουν την έξοδο από την Τουρκία. Θα μπορούσατε να κανονίσετε μια ανταλλαγή των νησιών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, έτσι ώστε μερικά να πάνε στη μία και μερικά στην άλλη.
Eden: Πρίν από αρκετό καιρό, όταν πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να καταλάβουμε τα Δωδεκάνησα, αρχίσαμε συνομιλίες με την Ελλάδα και την Τουρκία. Όμως, δεν πήγαν καθόλου καλά.
Στάλιν Οι Τούρκοι θα ήθελαν, επίσης την Αλεξανδρούπολη (Δεδέαγατς). Όμως δεν πρέπει να προσβάλουμε τους Έλληνες. Αλλά θα μπορούσε να γίνει μια ανταλλαγή νησιών.
Eden: Σίγουρα το ζήτημα είναι εξεταστέο.(ΠΗΓΗ- Βιβλίο: «Ο Άγγλος Πρόξενος» -Πέτρος Στ. Μακρής-Στάϊκος- 2011 ) *
[*Τα Δωδεκάνησα ήσαν υπό Ιταλική κατοχή από το 1912 και ενσωματώθηκαν επίσημα στην Ελλάδα , στις 7 Μαρτίου 1948]



Έθνος Γενιτσάρων!ΟΙ ΦΑΝΑΡΙΩΤΕΣ τα Χαϊδεμένα του ΠΑΤΡΙΑΡΧEΙΟΥ, δεν ΔΕΧΟΝΤΑΝ να τους ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ή ΓΡΑΙΚΟΥΣ,ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ότι ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ το ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΕΝΔΟΞΟ ΓΕΝΟΣ των ΡΩΜΑΙΩΝ !
Ένα αντιπροσωπευτικό Φαναριώτικο ανθελληνικό Ρεμάλι ήταν ο ΑΛΕΞ. ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΣ , που το μόνο θετικό που πρόσφερε στην ιστορία των Ελλήνων ήταν το βιβλίο του «Συνοπτικά περί Τουρκίας» στο οποίο δίνει αρκετά στοιχεία, άγνωστα μέχρι τότε στην Ευρώπη.
Γράφει ότι ο πληθυσμός τότε, παραμονές της ελληνικής επανάστασης, ήταν 23.000.000, από τα οποία 7.000.000 Τούρκοι, 6.000.000 Έλληνες, 2.000.000 Σέρβοι, Βλάχοι και Μολδαβοί, 1000000 Αλβανοί, 4.000.000 Άραβες και 3.000.000 Εβραίοι. Τουρκομάνοι και Δρούζοι. Με άλλα λόγια οι Τούρκοι, δεν ήταν ούτε το ένα τρίτο του πληθυσμού της Μ. Ασίας.


Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ το ΑΙΣΧΟΣ και το ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΓΙΝΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ"ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ"!Αυτοκρατορικό διάταγμα του 448 !
«Όλα όσα έγραφε, παρασυρμένος από την τρέλα του, ο Πορφύριος κατά της ευσεβούς θρησκείας των Χριστιανών, σε οποιουδήποτε τα χέρια και αν βρίσκονται, να δοθούν στην πυρά.
Δεν επιθυμούμε να φθάνουν στα αυτιά των ανθρώπων συγγράμματα που προκαλούν την οργή του Θεού και εγκληματούν σε βάρος των ψυχών*
(* σ.σ. δεκαπεντάτομου έργου Πορφύριου: " Kατά Χριστιανών")
------------------------------
-Κατά Χριστιανών -ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ
«Θα μπορούσα να σου δείξω πως η τιμημένη λέξη "θεοί",υπάρχει και μέσα στο Νόμο του Μωυσή ,που φωνάζει και γεματος σεβασμό νουθετεί τον ακροατή:Μην κακολογήσεις τους θεούς και μη μιλήσεις άσχημα για τον άρχοντα του λαού σου.Και βέβαια,δεν εννοεί άλλους θεούς ,παρά τους δικούς μας[...]Οχι μόνο ο Μωυσής αλλά και ο διάδοχός του ο Ιησούς(του Ναυή) μιλώντας για θεούς εννοεί αυτούς που τιμούμε εμείς, δεν εννοεί τίποτα ανθρώπους.
Μα και αν ακόμα υπήρχε ανάμεσα στους Έλληνες άνθρωπος τόσο ελαφρόμυαλος που να νομίζει ότι οι θεοί ζουν μέσα στα αγάλματα,αυτή του η ιδέα θα ήταν πολύ πιο υγιής απο εκείνου που πιστεύει ότι ο θεός χώθηκε μες στην κοιλιά της παρθένας Μαρίας,έγινε έμβρυο και μόλις γεννήθηκε τον φασκιώσανε ,γεμάτο αίματα του πλακούντα και χολή ,και άλλα πολύ περισσότερο άτοπα
------------------------------
440-450μ.χ.Οι οπαδοί της θρησκείας της αγάπης γκρεμίζουν όλους τους ναούς και τα ιερά των Ελλήνων πλην εκείνων που μετατρέπονται σε χριστιανικές εκκλησίες. Ο Θεοδόσιος ο Β διατάζει το κάψιμο όλων των μη-χριστιανικών βιβλίων και ειδικότερα αυτών του Πορφύριου. Ο σημαντικότατος νεοπλατωνικός φιλόσοφός Πορφύριος υπήρξε μαθητής του Πλωτίνου. Μέσα στα δεκάδες φιλοσοφικά, αστρονομικά, μαθηματικά, ιστορικά και αλλά κείμενα του συνέγραψε και 15 κείμενα ''Κατά χριστιανών'' στα οποία αποδείκνυε ότι κάποια βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης είχαν κατασκευαστεί κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Αντίοχου του Επιφανούς καθώς και καταδείκνυε της αντιφάσεις της ιουδαιοχριστιανικής θρησκείας. Λέγεται πως η ανάγνωση των έργων του αυτών εξόργισε αφάνταστα τον Θεοδόσιο τον Β που διέταξε την άμεση καταστροφή των κειμένων του. Οι ναοί της πόλεως Αφροδισίας καταστρέφονται και η πόλη μετονομάζεται σε Σταυρούπολη.(Από το βιβλίο του Β. Ρασσιά "ΕΣ ΕΔΑΦΟΣ ΦΕΡΕΙΝ")
  

04/03/2018 το μαύρο παρελθόν για τους ΕΛΛΗΝΕΣ, (παπάδες, χριστιανικά Σωματεία, θεολόγοι…) έκανε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά των διδασκομένων "Νέων Θρησκευτικών"……κάποιος πρέπει να τους πεί ό τι το ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥΣ πράγματι δεν διδάσκεται:
--------------------------------------------
Ο από την Αντιόχεια της Συρίας καταγόμενος, Γιοχάναν ή Ιωάννης ο Χρυσόστομος, αυτός με το χρυσό στόμα, πρώην καλόγερος, πρώην επίσκοπος, πρώην πατριάρχης… “φιλέλληνας” μέχρι το κόκκαλο, που αποκαλεί τους Έλληνες «εχθρούς και μετά βδελυγμίας αποστρέφεται την ελληνική φιλοσοφία, που είναι γεμάτη περιττώματα, σκουλήκια και πύον! …Αυτόν τον ιεράρχη επιλέξατε-επέλεξαν άλλοι για τους Έλληνες- ως δάσκαλο της σοφίας και της αρετής και προστάτη της Ελληνικής Παιδείας.. Της Παιδείας των Ελλήνων που τους αποκαλεί «εχθρούς» του και διδάσκει ότι πρέπει «να τους πολεμήσουμε και να τους αιχμαλωτίσουμε, γιατί είναι ακάθαρτοι, πόρνοι, μοιχοί» και ό, τι άλλο βάλει ο νους σας.
-----------------
ΙΔΟΥ από το ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ του ΒΡΩΜΟΣΤΟΜΟΥ:
«Εάν κοιτάξεις στα ενδότερα των Ελλήνων θα δείς στάχτη και σκόνη και τίποτε υγιές, αλλά σαν τάφος ανοιγμένος είναι ο λάρυγγας αυτών, γεμάτος ακαθαρσίες και πύον και τα δόγματά τους γεμάτα σκουλήκια»

«Και όπως ο πολύς σίελος, που εξέρχεται από παιδικό στόμα, πολλές φορές λερώνει τροφή και ποτό, έτσι και οι λόγοι που απορρέουν από το στόμα των Ελλήνων είναι μάταιοι και ακάθαρτοι… και όπως τα παιδιά γυμνώνονται χωρίς συναίσθηση και δεν κοκκινίζουν, έτσι και οι Έλληνες κυλιούνται μαζί με πόρνους και μοιχούς και παραβαίνουν τους νόμους της φύσεως και επινοούν παράνομες μίξεις»

«‘Έτσι ας πολεμήσουμε τους Έλληνες , έτσι ας τους αιχμαλωτίσουμε, με αιχμαλωσία που είναι καλύτερη από την ελευθερία»

«Αλλά γιατί δεν λέω στον Έλληνα, θα πεί κάποιος, ότι τρώω ειδωλόθυτα (είναι κρέατα από τις θυσίες των αρχαίων Ελλήνων) και δεν βλάπτομαι καθόλου, και το κάνω όχι γιατί αγαπώ τους δαίμονες; Γιατί δεν μπορείς να τον πείσεις, ακόμη και να το λες μύριες φορές, επειδή είναι και εχθρός. Γιατί εάν τον αδερφό σου δεν έπεισες ακόμη, πολύ περισσότερο τον εχθρό Έλληνα».




Η ΕΙΔΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ της των ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΥΗΣΕΩΣ και της των ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ πέραν από ότι δεν έχουν τους Ίδιους Θεούς, απορρέει και από τα κατωτέρω !

-Τα των Ελευσινίων Μυστηρίων εξαλείφθηκαν το 396, όταν ο βασιλιάς των Γότθων Αλάριχος, συνοδευόμενος από Χριστιανούς ιερείς και μοναχούς κατέστρεψε το ιερό της Ελευσίνας και θανάτωσε όλο το ιερατείο. Τελευταίος νόμιμος ιεροφάντης των Μυστηρίων φαίνεται από τις πηγές να είναι ο Ευμολπίδης Νεστόριος, ο οποίος «ανήγγειλε την αρχή της μεγάλης πνευματικής νύχτας για την ανθρωπότητα»
-Τα Μικρά Μυστήρια της Άγρας ως προετοιμασία των Μεγάλων ,ελάμβαναν χώρα κατά τον μήνα Ανθεστηριώνα (Φεβρουάριο-Μάρτιο) κάθε χρόνου.
-Τότε ακουγόταν τρεις φορές από τον Μεγάλο Ιεροφάντη, η τελευταία επίσημη φράση για τα τελειωμένα πιά Ελευσίνια μυστήρια …….ΚΟΝΞ-ΟΜ-ΠΑΞ
-«Σκοπός των μυστηρίων είναι να φέρει τις ψυχές των ανθρώπων σε επικοινωνία και ένωση με τους Θεούς»(Πλάτων)
*(* Σύμφωνα και με τον Σωκράτη η ατομική ευθύνη είναι τεράστια !.....η μοίρα του αμύητου αποθανόντος είναι κακή!)

Η ΧΑΜΕΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ’21(λόγω επικράτησης του χριστιανισμού) ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ  ΓΗΓΕΝΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ(«Αρματολών και κλεπτών») ΠΟΥ ΚΑΤΕΦΥΓΑΝ ΣΤΑ ΟΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ  ΓΥΝΑΙΚΟΤΩΝ ΡΩΜΙΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ  ΤΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜHΣΑΝ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΑΝ KAI ΓΡΑΦΟΥΝ  ΓΙΑ ΤΗΝ “ΙΣΤΟΡΙΑ”, ΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΣΒΥΝΟΝΤΑΣ ΤΗN ΙΣΤΟΡΙΑ !!!
Για τους ορεσιβίους της Πελοποννήσου, και της Στερεάς, ο αξιόλογος ιστοριοδίφης  Κ. Σάθας γράφει ότι και επί Ρωμαίων και επί Φράγκων, και επί των Τούρκων, «διετέλουν απολαύοντες» είδος αγρίας ανεξαρτησίας, που την επέβαλλεν η φύσις και το κλίμα «όπου εγεννώντο και έζων», και την «προήσπιζαν» τα δισπρόσιτα όρη. «Το σίδηρον», δηλ. τα όπλα, αυτοί οι Έλληνες ποτέ δεν τα κατέθεσαν, και εζούσαν με την αυτή δίαιτα των παλαιών, ετήρησαν δε το πολίτευμα όπως το παλαιό «πατριαρχικόν ή δημοκρατικόν». όπως και ο Θουκυδίδης έγραψε.
Όπως ο Εβραίος πονηρός έμπορος- ραβίνος Βενιαμίν εκ Τουδέλης, Σέφερ χα-μασαότ έγραψε κάποιες αλήθειες που του ξέφυγαν όταν περιηγήθη την Ελλάδα περί τω 1160 μ... :
«Σε μια μέρα φθάνουμε στο Σινόν Ποταμό (Ζητούνιον/Λαμία), όπου ζουν πενήντα περίπου Ιουδαίοι, με πρώτους ανάμεσά τους ραβίνους Σολομώντα και Ιακώβ. Η πόλη βρίσκεται στους πρόποδες των λόφων της Βλαχίας. Στα βουνά αυτά ζει το έθνος που ονομάζεται Βλάχοι. Είναι πολύ γρήγοροι και κατεβαίνουν από τα βουνά για να καταστρέψουν και να λεηλατήσουν την ελληνική γη. Κανείς δεν μπορεί να τους πολεμήσει και κανένας βασιλιάς δεν καταφέρνει να τους κυβερνήσει. Δεν είναι ιδιαίτερα δεμένοι με την πίστη των Ναζαρηνών(χριστιανών), αλλά δίνουν στους εαυτούς τους ιουδαϊκά ονόματα. Μερικοί υποστηρίζουν ότι αυτοί είναι ιουδαίοι-και πράγματι αποκαλούν τους Εβραίους αδερφούς»
-------
«Πλούτο σαν και αυτό της Κωνσταντινούπολης δεν συναντά κανείς πουθενά στον κόσμο. Εδώ υπάρχουν επίσης μορφωμένοι άνθρωποι οι οποίοι κατέχουν όλα τα βιβλία των Ελλήνων, ενώ ο καθένας τους τρώει και πίνει κάτω από το αμπέλι του ή τη συκιά του.
Αγοράζουν πολεμιστές από όλα τα μέρη του κόσμου, τους οποίους αποκαλούν Λοαζίμ(ξένους, βάρβαρους) και τους χρησιμοποιούν στον πόλεμο εναντίον του σουλτάνου Μασούντ, βασιλιά των Τογαρμίτ(Ταργκεμά), όπως ονομάζονται οι Τούρκοι. Αυτό γίνεται, επειδή οι ντόπιοι δεν είναι εμπειροπόλεμοι και μοιάζουν με γυναίκες, που δεν έχουν δύναμη να πολεμούν.»

Η ΕΠΙΚΛΗΣΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΝ ΚΡΙΝΕΙ …ΘΑ ΣΑΣ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ!!!

-ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΑΚΕΔΩΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ, ΟΥΤΕ ΕΣΥ ΒΟΥΛΓΑΡΟ-ΣΚΟΠΙΑΝΟ-ΓΥΦΤΕ ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΥΠΑΡΞΗΣ, ΟΥΤΕ ΕΣY Ο ΣΥΓΓΕΝHΣ ΤΩΝ,…. ΝΟΝΟΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ….ΥΠΑΡΞΙΑΚΑ XAMENA ΕΓΚΑΘΕΤΑ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ….!

«ξεῖνε, τὸ μέν σε πρῶτον ἐγὼν εἰρήσομαι αὐτή·
τίς πόθεν εἰς ἀνδρῶν; πόθι τοι πόλις ἠδὲ τοκῆες;»
(ΟΜΗΡΟΣ)
«Ξένε, μια πρώτη ερώτηση για σένα·
ποιος είσαι κι από πού; ποια η πατρίδα σου, ποιοι οι γονείς σου;»

 Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ο ΜΥΘΟΣ των ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΣΤΩΝ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ …. σε ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕΣΩ της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!!!

«Πρέπει να καταστρέψουμε αυτόν τον πολιτισμό.
Δυτικέ κόσμε είσαι καταδικασμένος σε θάνατο.
Είμαστε οι ηττοπαθείς της Ευρώπης.
Θα ξυπνήσουμε παντού τους σπόρους της σύγχυσης και της δυσφορίας.
Εβραίοι βγείτε από τα γκέτο. Κουνήσου χιλιόχερη Ινδία. Κι εσύ χώρα της Αιγύπτου.
Μακάρι οι έμποροι ναρκωτικών να πέσουν πάνω στις τρομοκρατημένες χώρες μας.
Ξεσηκώσου κόσμε! Κοιτάξτε πόσο ξερή είναι η γή της Ευρώπης.
Πόση πρόσφορη γιά όλες τις πυρκαγιές! Γελάστε με την ψυχή σας!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΑΝΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ!»
(1925- Luiw Aragon, Συγγραφέας, δημοσιογράφος, πολιτικός, ποιητής, μυθιστοριογράφος και κριτικός τέχνης και μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας,. Βραβείο Ρενοντό, Τάξη της Οκτωβριανής Επανάστασης, Βραβείο της Φιλίας των Λαών και Βραβείο Ειρήνης Λένιν)



Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Όταν ο κομμουνιστής Τίτο μάζεψε δίνοντας άσυλο στα εγκληματικά κομμουνιστικά ΕΑΜοβούλγαρα , στα σκόπια , πονηρά τους έδωσε και λόγο ύπαρξης ονομάζοντας (μαζί με γύφτους αλβανούς και…) ανιστόρητα τον τόπο Μακεδονία και αυτούς Μακεδόνες , ουδεμία αντίδραση, έστω και τυπική δεν υπήρξε από τους εδώ κυβερνώντες (Στον ΟΗΕ και….), τουναντίον ο υποτίθεται εθνάρχης και Μακεδόνας σας Κ. Καραμανλής υπέγραφε ΦΕΚ όπου αναφερόταν το όνομα «Μακεδονία» και μετά από χρόνια έχυνε κροκοδείλια δάκρυα για αυτήν!!!
ΦΩΤ.: ΝΔ 4009/1959, ΦΕΚ 238Α'/1959, για την κύρωση της συμφωνίας των αμοιβαίων δικαστικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδος και της πρώην Γιουγκοσλαβίας!!!
Άρθρον 7.
Αι αιτήσεις δικαστικής αρωγής υποβάλλονται διά των ανιστοίχων υπουργείων Δικαιοσύνης, άτινα αλληλογραφούσι προς τούτο απ΄ ευθείας μεταξύ των (όσον αφορά, την Γιουγκοσλαβίαν τα υπουργεία Δικαιοσύνης των Λαϊκών Δημοκρατιών της Σερβίας, Κροατίας, Σλοβενίας, Βοσνίας, Ερζεγοβίνης, Μακεδονίας και Μαυροβουνίου).
=======================
ΤΙΤΟ: ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
-Ο Τίτο την 11ην Οκτωβρίου 1945, εις την ομιλία του, την οποίαν εξεφώνησεν εις τα Σκόπια, ειπών μεταξύ άλλων και τα εξής: «Υπάρχουν, όμως, ακόμη σήμερον Μακεδόνες έξω της Νοτιοσλαβικής Μακεδονίας. Είναι οι αδελφοί μας της Μακεδονίας του Αιγαίου, δια τας τύχας των όποιων δεν είναι δυνατόν να αδιαφορήσωμεν. Πιστεύομεν, όμως, ότι μίαν ημέραν θα συνενωθούν και αυτοί μαζί μας».
-Την 25ην Οκτωβρίου 1945, συνήλθεν εις την Πράγαν το Πανσλαυϊκόν Συνέδριον και ενέκρινε μεταξύ άλλων και το έξης ψήφισμα: «Εδόθη μεγάλη προσοχή παρά του Συνεδρίου είς την τελικήν απελευθέρωσιν των Σλαύων της Μακεδονίας. Οι Σλαύοι εις τας ακτάς του Αιγαίου υφίστανται ακόμη τον ξενικόν ζυγόν. Και απεφασίσθη, ομοφώνως, όπως εγερθή το ζήτημα της απελευθερώσεως των Σλαύων τής Μακεδονίας του Αιγαίου».

-Αλλά και ο Νοτιοσλαύος Στρατηγός Σβέτοζαρ Βουκμάνοβιτς (γνωστός ως «Τέμπο»), μετ' ολίγας μόνον εβδομάδας, ομιλών εις το Μοναστήριον, είπε: «Είτε το θέλουν οι "Ελληνες, είτε όχι, η Μακεδονία θα γίνη αύτόνομον κράτος και θα υπαχθή εις το Γιουγκοσλαυικόν Ομοσπονδιακόν Κράτος. Εάν οι Έλληνες δεν το θελήσουν αυτό ειρηνικώς θα το επιτύχωμεν διά των όπλων».


Επί των ερειπίων του Ομήρου κατοικούν ακόμα ως συνέχεια (λίγοι !!!) Έλληνες που φυλάσσουν τ' ανάκτορα με τα ΙΕΡΑ και ΟΣΙΑ της ΦΥΛΗΣ και δεν τα πουλάνε σε βαρβάρους ( βλ. αγοραστές, γυφτοσκοπιανούς και.....!)
----------------------------------------------------
"Τον 15ον αιώνα μ.Χ. η Ιθάκη ερημώθηκε,και μόνον στα ενδότερα εκρύπτοντο ελάχιστες οικογένειες βοσκών. Περί το 1550 ένα δαλματικό πλοίο, λόγω τρικυμίας προσωρμίσθηκε στης Ιθάκης τους ακατοίκητους αιγιαλούς. Τα μεσάνυκτα αυτοί οι ναυτικοί διέκριναν ένα φως στο κοντινό βουνό. με όπλα επήγαν προς το φως και παρ' ελπίδα, αντί κακοποιών, ευρήκαν μιά φιλήσυχη οικογένεια βοσκών. Οι Σκλαβούνοι του Δαλματικού πλοίου εφιλοξενήθηκαν εκεί από τον απλοϊκό κάτοικο "των ερειπίων του Οδυσσέως" και εγύρισαν την επομένη σε διάφορα μέρη του τότε έρημου νησιού, όπου εγνώρισαν τους υπολοίπους κατοίκους και εθαύμασαν "το γόνιμον της χώρας" Του πρώτου βοσκού ο πλοίαρχος εβάπτισε το νεογέννητο παιδί και ανεχώρησε με την υπόσχεσι να επισκέπτεται συχνά την κοιλάδα του νησιού, που ωνομάσθη "Κοιλάδα του Κουμπάρου" ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗΝ "ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ" του Κ.ΣΑΘΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Αρχιτεκτονική αναπαράσταση ανακτόρου Οδυσσέως




~Η ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ "29 ΜΑΪΟΥ" ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ~
Μια επέτειος που ούτε οι εθνοκάπηλοι ούτε οι εθνομηδενιστές αγγίζουν καθώς από τη μία αποδεικνύει τη φιλοτουρκική οσφυοκαμψία του βαθέος ΧριστιανοΡωμέϊκου και από την άλλη τον αναγεννώμενο εκείνη την εποχή Ελληνισμό και την υπαρκτή εθνική μας συνέχεια, αιώνες πριν την υποτιθέμενα "εθνογενετική νεωτερική εποχή". Ξανά και ξανά, και πάντα, αποδεικνύεται ότι το κράτος της ΝΑ Ευρώπης με την ονομασία "Ελληνική Δημοκρατία" είναι ο πιο αδίστακτος παραχαράκτης της ελληνικής ιστορίας που έχει υπάρξει ποτέ!
"Διαβάτη!
Εμείς, η μοναδική ελπίδα της γης των Ιναχιδών,
θαμμένοι είμαστε εδώ μαζί με τη γενέθλια γη μας είκοσι χιλιάδες άνδρες.
Διότι υπερασπιστήκαμε παιδιά, γονείς και την ΕΝΘΕΗ ΕΣΤΙΑ της πατρίδας μένοντας πιστοί στον άρχοντά μας τον Ταρχανιώτη.
Eνώ ο βασιλιάς, ανίκανος να προστατέψει τον τόπο με όπλα
το έσκασε από το βασίλειο και την πατρίδα δίχως τιμή."

~Το επίγραμμα "Πεσόντες Υπέρ Πατρίδος" (1490) του Ελληνόθρησκου πολεμιστή-ποιητή Μάρουλου Ταρχανιώτη, εγγονού του αναφερόμενου "άρχοντα Ταρχανιώτη", μεταφρασμένο από τη λατινική, "Μοrtui Pro Patria (Πηγή: Michaelis Tarchaniotae Marulli Constantinopolitani Epigrammata et Hymni, Parisiis,1529)


«Η χριστιανική θεολογία είναι η γιαγιά του μπολσεβικισμού.»
[Όσβαλντ Σπένγκλερ (1880 – 1936), ιστορικός και φιλόσοφος]

ΦΩΤ: ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ μιάς ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ και μια ΙΔΕΟΛΗΨΙΑΣ ….Το διαχρονικό γενοκτονικό αιματηρό μένος των χριστιανών εναντίον των Ελλήνων, συμπληρώθηκε στην σύγχρονη εποχή από το κομμουνιστικό μένος ! ..Μάρτυρας η Ιστορία!!!


ΠΑΠΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΙΗ' ΑΙΩΝΑ, ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...

"Δεν πρέπει να λησμονώμεν ότι οι Έλληνες δεν έχουσιν πίστην. Όθεν δέον να μεταχειριζώμεθα αυτούς ως άγρια θηρία, να τους αποσπώμεν τους οδόντας και τους όνυχας, να μη παύσωμεν ταπεινούντες αυτούς και ιδίως να τους εμποδίζωμεν την περί των όπλων άσκησιν. Ουδέν δ' άλλο να παρέχωμεν εις αυτούς ή* ξύλον και άρτον, άρτον και ξύλον. Η φιλανθρωπία και η συμπάθεια έστωσαν δι' αισιωτέρας περιστάσεις" (!!!)
(*) παρά

Δ. Π. Πασχάλη, "Η Δυτική Εκκλησία εις τας Κυκλάδας επί Φραγκοκρατίας και Τουρκοκρατίας"
11 Ιανουαρίου το 532 (μετά χάους ) η περίφημη «στάση του Νίκα» , …λόγω της οποίας αγιάστηκε από τους χριστιανούς ο μέγας ανθέλληνας-κτήνος-Γάϊδαρος, Ιουστινιανός και η μεγάλη πόρνη, γυναίκα του Θεοδώρα…!
---------------------------
ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΕΠΟΧΗΣ:
-«άλλοι δε έκραζον επιορκώς Γαϋδαρε» (Ψεύδεσαι Γάϊδαρε, φώναζαν)-(Προκόπιος, Ανέκδοτα)
- «Των δε στρατηλατών εισεθόντων μετά βοηθείας εν τω Ιπποδρομίω, εξ αμφοτέρων των εισόδων ήρξαντο κόπτειν τα πλήθη, και άλλοι μεν ετόξευον έτεροι δε κατέσφαζον…οι δε εν τώ ιπποδρομίω σφαγέντες ήσαν χιλιάδες τριάκοντα πέντε» (Μαλάλας)
ΑΓΙΕΣ ΚΑΚΟΥΡΓΕΣ και ΠΟΡΝΕΣ!!!
Η αυτοκράτειρα ΖΩΗ (πορφυρογέννητη!!!), χριστιανή κακούργα πόρνη(978-1050),είναι ιστορικό παράδοξο πως δεν αγιοποιήθηκε παρά μόνο αγιογραφήθηκε σε ψηφιδωτό στην «αγιά Σοφιά» (βλ. φωτ.) .
H ασυγκράτητη στην κακουργία και στην ερωτομανία, Ζωή, αφού παντρεύτηκε το 1028, σε ηλικία 48 χρόνων, τον αυτοκράτορα Ρωμανό Γ΄ συνδέθηκε ερωτικά με το νεαρό Μιχαήλ, ανιψιό του πρωθυπουργού. Κι αφού τον ανέβασε στο θρόνο, το 1034, ύστερα από δολοφονία-με δηλητηρίαση και πνιγμό στο λουτρό του αυτοκράτορα, τον παντρεύτηκε. Είναι ο Μιχαήλ Δ΄. Αμέσως δημιουργεί ερωτικό δεσμό με έναν άλλο Μιχαήλ, τον νεαρό Καλαφάτη. Εφτά χρόνια αργότερα τον ανεβάζει στο θρόνο (είναι ο Μιχαήλ Ε΄). Μετά την εκθρόνιση του Μιχαήλ Ε΄(1042) η Ζωή ανεβάζει στο θρόνο τον παλαιό εραστή της Κωνσταντίνο τον Μονομάχο. Πέθανε το 1050 σε ηλικία 70 χρόνων


Ημέρα μνήμης για το Ολοκαύτωμα Καλαβρύτων 13-12-1943………………..
ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 11 ΠΟΥ ΔΙΑΣΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΩΝ.

«... Θά μάς σκοτώσουν; Πρωί-πρωί άρχισαν νά χτυπάνε οί καμπάνες. Μαζευτήκαμε όλοι στό σχολείο. Τίς γυναίκες τίς έβαζαν στην αίθουσα κι’ έμάς τούς άντρες, άπό 14 χρόνων κ΄ έπάνω, έξω από μεγάλο προαύλιο. Έκεί, μέχρι νά μαζευτούν όλοι, μείναμε ώς τίς 9. Κατά τίς 9 καί 10' μάς διέταξαν νά ξεκινήσουμε. Κανείς δέν ήξερε πού μάς πήγαιναν. ‘Ο ένας ρωτούσε τόν άλλον. Πού θά μάς πάν; Θά μάς σκοτώσουν; ΄Ω, Θεέ μου! Μπροστά πήγαιναν οί διανοούμενοι, οί παπάδες, οί γιατροί, οί δικηγόροι, οί καθηγητές καί οί άξιωματικοί. Τό βήμα μας ήταν άτονο καί κουρασμένο. Μάς έβαλαν στό δρόμο τού νεκροταφείου. ’Αρχίσαμε όλοι νά βλέπουμε μπροστά μας τό θάνατο. ΄Εκεί μάς είπανε νά σταματήσουμε. Σέ άπόσταση 40 μέτρων άπό μάς έστησαν καμμιά δεκαριά πολυβόλα. Σέ κάθε πολυβόλο ήτανε δύο στρατιώτες.
- Κάτσετε, μάς είπαν.
΄Αλλοι έκατσαν καί άλλοι έμειναν όρθιοι, κουβεντιάζοντες καί καπνίζοντες. Προσπαθούσαμε νά μαντέψουμε τό μεγάλο αίνιγμα πού είχε όρθωθή σάν διάβολος μπροστά μας. Οί Γερμανοί σουλάτσερναν γύρω μας, ένώ πιό πάνω μερικοί άλλοι κράταγαν καραούλι. Φοβόντουσαν φαίνεται τούς άντάρτες. ΄Ισως κιόλας νά τούς περίμεναν, γιατί συχνά ό ύπαξιωματικός έβανε τά κιάλια καί έρεύναγε γύρω τόν τόπο. ΄Ετσι έκεί καθήσαμε περίπου τρείς ώρες. Ξαφνικά, διαδόθηκε άνάμεσα σέ όλους, ότι οί Γερμανοί είπαν, ότι δέν θά μάς σκοτώσουν, παρά μάς έφεραν έδώ γιά νά δούμε γιά τελευταία φορά τά Καλάβρυτα, πού θά τάκαιγαν. Μετά θά φεύγαμε. Μά κανένας δέν τό πίστεψε αυτό, γιατί είχαμε καταλάβει τό τέλος μας. Στίς ένδεκα καί μισή ήρθε ένας άλλος Γερμανός άξιωματικός μέ έξη στρατιώτες. ΄Εφερε ένα χαρτί καί τό έδωσε στόν άναθεματισμένο πυράρχη, πού κρατούσε στά χέρια του μιά ρόκα καί μάς κυττούσε μέ περιφρόνησι. Ήταν κοντός. Μιάς πιθαμής άνθρωπος. ΄Εκείνος τό διάβασε καί μετά είπε στόν άξιωματικό νά πάη πιό κάτω μέ τούς στρατιώτες του. ΄Η άγωνία μας κορυφώθηκε σάν είδαμε έκείνο τό χαρτί. Τί νά λέη τάχα; ρωτούσαν όλοι. ’Ανάμεσα δμως σ’ αυτές τίς ώρες, είχανε πάρει φωτιά τά Καλάβρυτα. Τότε άκούσαμε φωνές. Νομίσαμε πώς σκότωναν τά παιδιά καί τίς γυναίκες. Δέν μπορώ νά σάς πώ τί αίσθανθήκαμε έκείνη τή στιγμή. Στίς 12 άκούσαμε τό μεγάλο ρολόι νά μετρά τίς ώρες. Συμβολική στιγμή. Ζήσαμε όμως άκόμη λίγο. ΄Ισως μισή ώρα... Δέν μπορώ νά τό καθορίσω. Πάντως έπειτα άπό λίγο φάνηκαν μερικές φωτοβολίδες. Οί διανοούμενοι άρχισαν νά μιλάνε. Καθένας έλεγε κι’ άπό δυό ζουμερά λόγια. Καί μετά ό καθηγητής Άθανασιάδης βγήκε μπροστά κι΄ άρχισε νά βρίζει γαλλικά τόν Τέννερ καί τούς Γερμανούς. Ό Τέννερ τότε κάτι τραύλισε καί κούνισε τό χέρι του. Λάλησαν άμέσως τά πολυβόλα. ΄Αλλοι σκοτώθηκαν μέ τίς πρώτες ριπές κι΄ άλλοι έπεσαν κάτω, πληγωμένοι. Τότε ήρθαν πιό κοντά μας οί Γερμανοί καί άρχισαν στόν καθένα νά δίνουν τήν χαριστική βολή. ’Εγώ τήν γλύτωσα γιατί στάθηκα τυχερός. Σέ λίγο ξαγνάντησαν οί πρώτες γυναίκες, πού έρχονταν άλαλιασμένες πρός έμάς. Είχα γλυτώσει»*
(* σ.σ. Ευχαριστίες στους συγγενείς μου Κώστα και Σταύρο, γιό και εγγονό του μάρτυρος ,για το “σώσιμο” της ως άνω μαρτυρίας!)



 «Πας μη ΕΛΛΗΝ βάρβαρος» ……. «στρατός γαρ πας όλωλε βαρβάρων» !
10 Ιουνίου 1944 η ιστορία κατέγραψε στο ΔΙΣΤΟΜΟ Βοιωτίας,ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα γενοκτονικά ειδεχθή εγκλήματα κατά της φυλής μας, από την πολυεθνική των βαρβάρων (όχι μόνο των Ούννων-Γερμανών)!
…………………………
"ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΚΟΖΑΚΟΙ"
"Όταν η Ιταλία πέρασε στην πλευρά του εχθρού, η Μεραρχία μας (σσ. εννοεί την περιβόητη "4. SS Panzer Grenadier Division "Polizei" - "4η Τεθωρακισμένη Μεραρχία Γρεναδιέρων Ες-Ες "Αστυνομία"- τον μεγαλύτερο στρατιωτικο σχηματισμό των Γερμανών στη Θεσσαλία μετα τη συνθηκολόγηση των Ιταλών) ρίχτηκε με ταχείς ρυθμούς στην Ελλάδα, για να αφοπλίσει τους Ιταλούς εκει και να φροντίσει για την τάξη. Με αυτη την ευκαιρία ξεκίνησα τις πρώτες επαφές με τους Κοζάκους, που πολεμούσαν στην πλευρά μας με γερμανικές στολές. Και αυτοί επίσης, είχαν αφιερωθεί στην καταπολέμηση των ανταρτών. Η χρόνια κακοδιαχείρηση των ιταλικών κατοχικών στρατευμάτων είχε αφήσει το αντάρτικο εκει κακό να ανθίσει. Μόνον οι πόλεις και τα μεγαλύτερα χωριά ήταν στα χέρια μας, οι αγροί όμως, τα χωριά και προ παντός τα βουνά ήταν πλήρως υπό τον έλεγχο των κομμουνιστών ανταρτών, οι οποίοι εφοδιάζονταν τακτικά τις νύχτες από αγγλικά αεροπλάνα με πυρομαχικά, τρόφιμα, αμοιβές, κλπ.
Για να κρατήσουμε ελεύθερους τουλάχιστον τους σημαντικώτερους δρόμους, έπρεπε να αρχίσουν συχνότατες επιχειρήσεις κατά των ανταρτοχωριών και των κρυσφήγετών τους. Έτσι ερχόταν καμιά φορά η μονάδα μου σε συνεργασία με τις μονάδες των Κοζάκων. Επειδή όμως δεν γνωρίζαμε ακόμη τους Κοζάκους και τον τρόπο που πολεμούσαν, ο Διοικητής μου, ο οποίος διηύθυνε την όλη επιχείρηση, τους χρησιμοποίησε ακριβώς όπως και τους δικούς μας άνδρες στην πρώτη κοινή μας επιχείρηση. Εκει όμως διαπιστώσαμε ότι οι Κοζάκοι πολεμούσαν ακόμα με τον παλιό ρωσσο-ασιατικό τρόπο. Έτσι όπως γινόταν ο πόλεμος και σε εμάς, στην Μέση Ευρώπη, μέχρι και πριν από λίγους αιώνες ακόμα. Σκεφθείτε μόνον τις στρατιές των Landsknecht και τον τριακονταετή πόλεμο. Αν οι Κοζάκοι καταλάμβαναν κάποιο χωριό με έφοδο, άρχιζαν -όταν μπορούσαν- τις λεηλασίες και τους βιασμούς γυναικών.
Κατά την άποψή τους είχαν ρισκάρει στην μάχη την ζωή τους, το αίμα τους, ακόμα και την υγεία τους και ήθελαν τώρα την αμοιβή τους. Αυτός είναι ένας παλιός ρωσο-ασιατικός νόμος του πολέμου, που ισχύει μεχρι και σήμερα.
Επειδή όμως τέτοιες πρακτικές ήταν αδύνατες (γιατί οι Κοζάκοι φορούσαν γερμανικές στολές και θεωρούνταν ως Γερμανοί στρατιώτες), ο Διοικητής μου όρισε, ότι σε όλες τις επόμενες πολεμικές επιχειρήσεις μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μόνο παραπλεύρως πιά, δηλαδή μόνον εκει, όπου δεν υπήρχαν γυναίκες και τίποτα για να λεηλατήσουν. Σε καμία περίπτωση όμως να μην χρησιμοποιηθούν σε μία επίθεση σε οικισμό, που ήταν ακομη κατοικημένος απο αμάχους. Πάντως, εκτός της πολεμικής δράσης τους ήταν εντελώς φιλήσυχοι. Δεν υπήρξαν ποτέ παράπονα. Το ότι δεν απεχθάνονταν το αλκοόλ και μετέτρεπαν σχεδόν ολόκληρη την στρατιωτική αμοιβή τους σε σναπς, κρασί και εκδιδόμενες γυναίκες, δεν θέλω να το αποσιωπήσω"
(Hans Pichler (1973). Truppenarzt und Zeitzuge. Heilen und Helfenin in Krieg)

* Ο dr Pichler υπηρέτησε ως αξιωματικός-γιατρός στην εν λόγω "4η Τεθωρακισμένη Μεραρχία Γρεναδιέρων Ες-Ες "Αστυνομία" στη Θεσσαλία, η οποία είχε στελεχωθεί εξ ολοκλήρου από πρώην αξιωματικούς & υπαξιωματικούς της αστυνομίας του Χίτλερ -εξ ου και το "Polizei". Η εν λόγω Μεραρχία διέπραξε πολλά εγκλήματα πολέμου (εκτελεσεις & βασανισμούς αμάχων & αιχμαλώτων, εμπρησμούς χωριών, εμπρησμους σοδιάς, κλπ.). Ενω η περιοχή ευθύνης τους "περιορίζονταν" σε Θεσσαλία, Πιερία & Φθιώτιδα, ενίοτε έβγαιναν και παραέξω, π.χ. για να εκτελεσουν αμαχους & να κάψουν το Δίστομο..
Είναι εντυπωσικό το γεγονός ότι οι Κοζάκοι (κατ΄άλλους Ρωσοι, Λευκορωσοι, Γεωργιανοί) ήταν χειρότεροι απο τους εγκληματιες πολέμου των SS...].

ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΟΙ ΤΟΥ ΔΙΟΣ!!!
Ακόμα και στις κηδείες τα χριστιανικά τραγιά βρίζουν τους ‘Ελληνες, ψέλνοντας : «..Υπέρ τών προπατόρων ημών Αβραάμ και Ἰσαάκ...» . Τ ΄ ότι ουδείς συγκινείτε να τους καταγγέλλει για περιύβριση νεκρού, δύο τινά μπορεί να θεωρηθούν ή ότι δεν υπάρχουν πιά Έλληνες ή τα πάντα τα σκιάζει η χριστιανική φοβέρα και πανούκλα!
==============================
«Έλληνος δ΄εγένοντο φιλοπολέμου βασιλήος
Δώρος τε Ξούθος τε και Αίολος ιππιοχάρμης.»
(ΗΣΙΟΔΟΣ)



ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΑΔΕΡΦΩΝ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ!!!

Ο Ν. Μπελογιάννης το 1952, καταδικάστηκε από το Α΄ Διαρκές Στρατοδικείο Αθηνών και εκτελέστηκε με την κατηγορία της κατασκοπείας και της εσχάτης προδοσίας . Το παράξενο σήμερα είναι ότι θεωρείται η δίκη, από την επίσημη προπαγάνδα (όχι μόνο της αριστεράς) ως παρωδία, παρ΄ ότι η απόφαση στηρίκτηκε σε αδιάσειστα στοιχεία και δεν ήταν αποτέλεσμα του εν πράγματι αντικομμουνιστικού κλίματος που υπήρχε λόγω του ότι το χώμα ήταν ακόμα φρεσκοποτισμένο από ελληνικό αίμα με ευθύνη του ΚΚΕ και προσωπική μεγάλη ευθύνη του Ν. Μπελογιάννη.
Ο Ν. Μπελογιάννης όπως και άλλοι ηθικοί αυτουργοί δεν εδιώχθησαν ποτέ για ηθική αυτουργία των φοβερών εγκλημάτων που διαδραματίσθηκαν επί κατοχής , διότι αμνηστεύτηκαν από την συμφωνία της Βάρκιζας (12-02-1945) και τον νόμο Σοφούλη του δήθεν «περί αποσυμφόρησης των φυλακών»(15-12-1945)
Ο Ν. Μπελογιάννης ως υπεύθυνος στη κατοχή το 1944 του ΚΚΕ, στην Πελοπόννησο, ήταν αυτός που εφάρμοσε-εισήγαγε πρώτος την «αρχή της οικογενειακής ευθύνης» για τα μέλη των Ταγμάτων Ασφαλείας.(Επί της πραγματικότητας για όλους τους «αντιδραστικούς», σχετικά δε είναι αισχρό της προπαγάνδας, να αναφέρεται στην Βικιπαίδεια το αντίθετο και ατεκμηρίωτο : «Την άνοιξη του 1944 ο Μπελογιάννης σε απάντηση της οικογενειακής ευθύνης που είχαν εισαγάγει τα τάγματα ασφαλείας, απάντησε με τον ίδιο τρόπο.»
Το κατωτέρω άγνωστο κείμενο-ντοκουμέντο- ημερολόγιο από την συνομιλία του πρεσβευτή της ΕΣΣΔ στην Ελλάδα(Μ.Γ. Σερκγέεφ )με τη βασίλισσα της Ελλάδος Φρειδερίκη (25 Νοεμβρίου 1960, Άκρως απόρρητον),ας προβληματίσει τους υμνητές του Ν.Μ. , κομμουνιστόπληκτους και…, στο εάν ισχύει και πιά η οικογενειακή ευθύνη, στα δύο αδέρφια !!!
«…Στη συνέχεια η βασίλισσα είπε ότι βρέθηκε σε πολλές περιοχές της χώρας είδε πολλή δυστυχία που προκλήθηκε από τους κομμουνιστές και ότι από αυτό άσπρισαν τα μαλλιά της. Συνεχίζοντας η βασίλισσα είπε ότι τη δράση του Μπελογιάννη δεν την ενέκριναν ούτε και οι κοντινοί του συγγενείς. Λίγο χρόνο ύστερα από την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης κατά του Μπελογιάννη ήλθε από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα μία ομάδα Αμερικανών ελληνικής καταγωγής, η οποία επισκέφτηκε τη βασίλισσα και παρέδωσε στο ταμείο της σημαντικό ποσό για να χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη όσων υπέφεραν από τον εμφύλιο πόλεμο και άλλες ταλαιπωρίες. Μεταξύ των μελών της ομάδας, είπε η βασίλισσα, βρισκόταν κάποιος κύριος Μπελ, ο οποίος, όπως αποδείχτηκε αργότερα, ήταν ο μεγαλύτερος αδερφός του Μπελογιάννη. Το γεγονός αυτό, ότι ο κύριος Μπέλ επισκέφτηκε τη βασίλισσα ως μέλος της ομάδας που αναφέρθηκε, η βασίλισσα το θεωρεί ως αποδοκιμασία της δράσης του μικρότερου κομμουνιστή αδερφού του. …» (Πηγή:Βιβλίο "ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΚΕ ΚΑΙ ΚΚ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 1953-1977-Παρατηρητής 1999)


Η ΣΧΕΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ και ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ από την ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ !!!

 «Ως αρχηγός του Ελληνικού Στρατού, είμαι υποχρεωμένος να σας επαναλάβω εγγράφως τα όσα σας εξέθεσα προφορικώς προ της αναχωρήσεως μου δια Μόσχαν, λόγω της στρατιωτικής τακτικής την οποίαν ακολουθούν το Στρατιωτικόν Αρχηγείον και η Κυβέρνησις της Μόσχας.
Γνωρίζετε καλώς το ιστορικόν μήνυμα του συντρόφου Στάλιν του Δεκεμβρίου 1944, το οποίον μας παρεκίνησε να κυρήξουμε την λαϊκήν εξέγερσιν με τα γνωστά και τραγικά αποτελέσματα άτινα μας οδήγησαν εις Βάρκιζαν και άτινα οφείλονται εις το γεγονός ότι όταν απηφθύνθημεν δια βοήθειαν προς την Μόσχαν ο σύντροφος Στάλιν, λησμονών τας υποσχέσεις του ωμίλησεν περί διπλωματικών υποχρεώσεων.
Ότε τέλος η Γερμανία ηττήθη ο σύντροφος Στάλιν αντελήφθη ότι ήτο ελεύθερος πλέον να δράση και ότι ηδήνατο να στραφή προς την γωνίαν εκείνη του κόσμου, την αποκαλούμενην Ελλάδα, γνωρίζων ότι αύτη του ήτο απαραίτητος δια την συμπλήρωσιν των φιλοδόξων του σχεδίων, γεγονός όπερ εξεμεταλεύθημεν δια να φέρουμε εις πέρας την πολιτικήν μας της συστάσεως λαϊκής δημοκρατίας εις την χώραν μας και να πραγματοποιηθεί ούτω το όνειρον μας, το οποίον επί 28 έτη μας έβγαζεν εις το πεζοδρόμιον (δηλαδή διαδηλώσεις, οχλαγωγίες εις τας οδούς).
Από της στιγμής εκείνης αρχίσαμεν να εξαναγκάζομεν τα μεγάλα και μικρά χωριά της Ελλάδος εις την εξέγερσιν, συμπεριλαμβανομένην εις αυτό τούτο το επιτελικό σχέδιο των συμμάχων μας δια να δυνηθώμεν να προκαλέσωμεν την οικονομικήν κατάρρευσιν της χώρας και να εξαναγκάσωμεν την Κυβέρνησιν των Αθηνών να μας δεχθή εις τας γραμμάς της, όπερ θα εσήμαινεν το πρώτον βήμα προς κατάληψιν της εξουσίας. Ότε όμως αντελήφθημεν ότι η Κυβέρνησις των Αθηνών ήτο αποφασισμένη να εξοφλήση άπαξ δια παντός τας διαφοράς της μεθ’ ημών, απεφασίσαμεν να δημιουργήσωμεν κανονικόν στρατόν εκ 50.000 ανδρών δια να καταλάβωμεν τη βοηθεία των ενόπλων δυνάμεων την Κυβέρνησιν. Το αντίτιμον της επιτεύξεως των άνω ήταν η υπέρ των γειτόνων μας νέα διευθέτησις των συνόρων μας και η εκ των προτέρων αποδοχή των δυσμενών όρων του συμφώνου ειρήνης. Ούτως ο σύντροφος Στάλιν έφερεν εις πέρας τους σκοπούς του σχετικώς προς την Αλβανίαν, Γιουγκοσλαυΐαν και Βουλγαρίαν, δίδων εις αυτάς τα όσα ήθελαν εις βάρος μας, δια να δυνηθώμεν να προβούμεν εις την απόπειραν συντρίψεως του Έλληνος πολεμιστού, του παραδείγματος τούτου του θάρρους.
Με συντροφικούς χαιρετισμούς
Στρατηγός ΜΑΡΚΟΣ»
[Γράφτηκε το 1948 …Περιέχεται στο βιβλίο «Η Ελληνική ανταρσία», (The Greek Sedition, σελ.210) του F.A. Voigt.]


ΦΕΥ ΕΛΛΗΝΕΣ!
«Παγκόσμιο σύμφωνο μετανάστευσης»: Εν κρυπτώ χωρίς να ενημερώσει κανέναν ο Τσίπρας.. πάει να το υπογράψει. (Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ στο Μαρόκο 10-11/12/2018) Τι υπογράφει; Ουσιαστικά την κατάργηση των συνόρων και την αντικατάσταση των Ελλήνων από λαθροεπίκους της Ασίας και Αφρικής άμεσα και όχι στην επόμενη χιλιετία (βιάζονται)!
---------
«Επιβάλλεται πάντως να ΥΠΕΡΒΟΥΜΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΝΟΡΑ […]Είναι επιτακτική ανάγκη, επομένως, να επιταχύνουμε τους ρυθμούς μας, και χρειαζόμαστε τη θέληση για μια ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ και δημοκρατική ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Αυτό αποτέλεσε το ΕΜΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.[…] Οι Αναπτυξιακοί ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΧΙΛΙΕΤΙΑΣ μάς έθεσαν ενώπιον προκλήσεων, ώστε να αναπτύξουμε την έννοια μιας ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, που θα ενισχύσει και θα ενθαρρύνει τους πολίτες των ίδιων των χωρών μας, να μετατρέψουν τον κόσμο της ελεύθερης αγοράς, σε κόσμο ελεύθερων ανθρώπων. Είτε λοιπόν θα επικρατήσει μια πολιτική που θα εμφορείται από αλληλεγγύη, ή θα επικρατεί η πολιτική του φόβου, της ξενοφοβίας και της υπεκφυγής » (Δεν είναι κήρυγμα των Χιλιαστών Χριστιανών (Μάρτυρες του Ιεχωβά), ούτε ομιλία του Τσίπρα χωρίς Τσίπα στον ΟΗΕ, αλλά η ομιλία- παρακαταθήκη του ζαβού καραυλοκούνελου Γ.Α.Π που εκστόμισε στην Ολομέλεια της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ, 20 Σεπτεμβρίου 2010 για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας) !!!


ΠΥΘΙΑ -ΔΕΛΦΟΙ 
Ο Μέγας Ιουλιανός προσπάθησε να επαναφέρει τα ήθη και τα έθιμα των προγόνων Ελλήνων και να ξαναζωντανέψει το μαντείο των Δελφών. Το βάρβαρο ,χριστιανό ιστορικό με τ΄ όνομα Φιλοστόργιος κατόρθωσε να μεταδώσει στην ιστορία την Ηροστράτια χαιρεκακία του ,όσον αφορά την Ολύμπια προσπάθεια του Ιουλιανού για την Επανελλήνιση, με το να αναφέρει ως τελευταίο χρησμό της Πυθίας,( ψεύτικο, τον οποίον μηρυκάζουν μέχρι σήμερα τα χριστιανά χαιρέκακα!) τον : «Είπατε τω βασιλήι , χαμαί πέσε δαίδαλος αυλά, Ουκέτι Φοίβος έχει καλύβαν ου μαντίδα δάφνην, ου παγάν λαλεούσαν, απέσβετο και λάλον ύδωρ» («πέστε του βασιλιά: γκρεμίστηκαν οι πλουμιστές αυλές εχάθη, δεν έχει ο Φοίβος πια καλύβι, ούτε προφητικιά έχει δάφνη μήτε πηγή που να λαλά και το μελητικό νερό βουβάθη» - απόδοση Ν. Καζαντζάκη).

26/07/1822 η μάχη των ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΩΝ και μετά δύο μέρες 28/07/1822 η ολοκληρωτική καταστροφή του Δράμαλη στη μάχη του ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ!           (Οι πολλές ομοιότητες του κατωτέρου κειμένου με την σημερινή κατάσταση εν Ελλάδι, τυχαίες!!!)
---------------------------
« Ο θόρυβος της στρατιάς του Δράμαλη ωμοίαζε προς μυκηθμούς παμεγίστης αγέλης ταύρων. Ήτο 60 χιλιάδες στρατός*(*σ.σ. Υπερβολή-περί 30 χιλιάδες ήταν ο στρατός.) Νέφη κονιορτού εγείροντο απ΄ όπου επερνούσε. Προηγούντο της στρατιάς πολυάριθμοι δερβίσαι, και εμίραι και άλλοι κληρικοί, αγέρωχοι ενθουσιώντες και αλλαλάζοντες. Άλλοι εξ αυτών έψαλλον στίχους του Κορανίου και άλλοι θρησκευτικά άσματα. Άλλοι πάλιν μουσικοί εθορύβουν με τους αυλούς των και με διάφορα άλλα βαρύηχα όργανα. Οί άτακτοι στρατιώται ή ηλάλαζον ή έψαλλον ή επυροβόλουν χάριν διασκεδάσεως. Ηκολούθουν αμέτρητοι υπηρέται, αστρολόγοι, νεκρομάντες, μάγοι θαυματοποιοί, αργυραμοιβοί, σιδηργουργοί, τροφοδόται, έμποροι καπνού, οπίου, εδωδίμων και άλλων ειδών. Μεταπράται, πιστοπώλαι, υποκόμοι, υπηρέται και άλλοι τυχοδιώχται καθώς και δήμιοι, και λησταί ακόμη, οδηγούντες τας καμήλους με τας σκηνάς και τας αποσκευάς. Ίπποι πολεμικοί, φορτηγοί, καθώς και ημίονοι φέροντες τα όπλα και τα πολεμοφόδια και τας τροφάς του στρατεύματος. Πάντα ταύτα απετέλουν πανδαιμόνιον. Οι αλαλαγμοί, οι ψαλμοί, τα άσματα, αι φωναί, οι πυροβολισμοί οι χρεμετισμοί των ίππων και οι δαιμονιώδεις θόρυβοι τόσων χιλιάδων ανθρώπων και κτηνών αντήχουν εις τα βουνά και τας πεδιάδας και επανήρχοντο εις τα ώτα του στρατεύματος οιστρηλατουμένου με πολλά παράβολα όνειρα κατακτήσεων θριάμβων και ερημώσεων.» (François Pouqueville Φρανσουά Πουκεβίλ. Γάλλος ιατρός, περιηγητής, διπλωμάτης, ιστορικός συγγραφέας, ακαδημαϊκός και σημαντικός “φιλέλληνας”).



Σημίτης, Παπαδήμος ...τραπεζίτες..κατά παράδοση, εγκάθετοι καθηγητές της κλεψιάς, του χρυσού της Ελλάδος!!!
Φωτ.: Απάντηση δεν υπάρχει....γιατί;





ΤΙΜΗ και ΔΟΞΑ στους «αφιονισμένους» Έλληνας στο Μεσολόγγι, που μετά την των «Βαΐων» έξοδόν των στους ουρανούς,τον ξανθόν Απρίλη του 1826 , "'έπεσαν" στην αγκαλιά της Ελλάδος-Ελευθερίας !!!
--------------------
ΤΕΛΟΣ, ύστερα από πολλά συμβούλια, αποφασίστηκε η έξοδος.
Από το ιστορικό πρακτικό της εξόδου:
«…………………… Η έξοδος μας να γίνει βράδυ στις δυό της νύχτας, 10 του Απρίλη, ημέρα Σάββατο και ξημερώνοντας των Βαγιών κατά το εξής σχέδιο:
Α΄) Όλοι οι οπλαρχηγοί από….. Η σημαία του στρατηγού Νότη Μπότσαρη θα μείνει ανοιχτή σαν οδηγός του σώματος τούτου…
ΣΤ΄) Ο Τζαβέλλας με όλο το βοηθητικό σώμα να μείνει οπισθοφυλακή, αυτός με όλους θα περάσει όλο το γύρο του φρουρίου για να δώσει την είδηση σε όλους και να τους πάρει μαζί του…
ΙΓ΄) Κανένας να μη ομιλήσει ή φωνάξει την ώρα της εξόδου…
ΙΕ΄) Τα μικρά παιδιά όλα να τα ποτίσουν αφιόνι οι γονείς, άμα σκοτιδιάσει…
Μεσολόγγι 10 του Απρίλη 1826»
(Πηγή:Φίνλεϋ)


ΕΞ ΕΥΠΑΤΡΙΔΩΝ την ΦΥΣΙΝ οι ΕΛΛΗΝΕΣ....!
----------------------------------
Εν Μπιζανίω, 20 Φεβρουαρίου 1913
Αγαπητέ Συνάδελφε,
Σε χαιρετώ,
Σε, που θα έχης την τύχη να ανοίξης το πέλμα του όπλου αυτού, θα εύρης την πεντάρα αυτή και να πάρης ένα τσιγάρο, να το καπνίσης στην υγεία μου.
Το όπλο αυτό το έφερα επί πέντε έτη.
Το δόξασα και με δόξασε και τώρα αναγκάζομαι, να το εγκαταλείψω, λόγω τραυματισμού μου.
Πέρασα τόσες και τόσες στιγμές και δεν το εγκατέλειψα και εάν η πατρίς σε χρειασθή, να το τιμήσης
Νικ. Καββαδίας
Κοθρέα- Ένωσις Κεφαλληνίας
Ο Λάμπης Ν. Βολονάκης , λοχίας του Α’ λόχου του 17ου Συντάγματος Πεζικού υπηρετούσε στην Μικρά Ασία το 1920. Καθαρίζοντας το όπλο του βρήκε το σημείωμα και την πεντάρα. Τα φύλαξε μέχρι την επιστροφή του στην πατρίδα και τα κατέθεσε στην Ιστορική και Εθνολογική Εταιρία της Ελλάδος.



Ω ταλαίπωρος ΕΛΛΑΣ!!!

Λόρδος Μπάιρον : Ένας Ευρο- κοκκινοκώλης τυχοδιώκτης, εντολοδόχος «Φιλέλληνας», που θέλησε στην αρχή ,να πάει στην Αργεντινή να λάβει μέρος στο επαναστατικό κίνημα. Επειδή όμως έχασε το πλοίο στη Νάπολη που πήγαινε στη Ν. Αμερική και επειδή λιμπίστηκε το κλέος του πέους των Ελλήνων, πήρε μαζί με τα αγαπημένα του σκυλιά και τον υπηρέτη του, το καράβι που έφευγε για το Ναύπλιο και κατέφυγε στο Μεσσολόγγι, έχοντας μεσολαβήσει να μας δοθεί το πρώτο δάνειο (ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ !!!), από το οποίο όσο έφτασε εδώ , ο δύσοσμος φουστανελάς Ιωαν. Κωλέττης, φρόντισε να το ξεκοκαλίσουν οι καπεταναίοι για να αλληλοσκοτωθούν Έλληνες!
Δεν παρέλειψε ό Ευρο-πούστης Λ(π)όρδος Μπάιρον , ως ο συμπατριώτης του Λ(π)όρδος Έλγιν, να ιεροσυλήσει στα ιερά μας!
Φωτ.: Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο με το Ηροστράτειο αποτύπωμα στα μάρμαρά μας, του ακατανόμαστου...!!!



"Τω ουν τόξω όνομα βίος, έργον δε θάνατος" ("Του τόξου το όνομα είναι βίος, αλλά το έργο θάνατος.") .ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ
--------
Φωτ.: ΜΝΗΣΤΗΡΟΦΟΝΙΑ(ή ΑΝΘΕΛΛΗΝΟΦΟΝΙΑ!!!) /Ο Οδυσσέας στα αριστερά (στη μια όψη του αγγείου) σημαδεύει με το τόξο του τους μνηστήρες που βρίσκονται στην άλλη όψη του αγγείου. Ο ένας μνηστήρας έχει ήδη χτυπηθεί από το βέλος του Οδυσσέα. Ο δεύτερος, στο ανάκλιντρο, σηκώνει απεγνωσμένα τα χέρια του, ενώ ο τρίτος κρύβεται πίσω από ένα τραπέζι που το κρατά στα χέρια του σαν ασπίδα./// Σκύφος, 440 πρό επικρατήσεως των ανθελλήνων-Berlin, Antikenmuseen


ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ! 
Oι ΑΘΛΙΟΙ Ιουδαίοι κληρονόμησαν την ΑΘΛΙΑ χριστιανική θρησκεία τους, μέσω ΑΘΛΙΩΝ φονιάδων-«αγίων» τους, στους ΑΘΛΙΟΥΣ-(αΧΡείους που θέλονται να λέγονται Έλληνες) και οι οποίοι εορτάζουν  τον Κύριλλο Αλλεξανδρείας, τον κατακρεουργήσαντα την ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΥΠΑΤΙΑ μας!!!
…………………..
«Ο άθλιος Γαλιλαίος σε κτύπησε και σε καταράσθηκε.
Αλλά πέφτοντας έγινες ακόμη μεγαλύτερη!
Και τώρα, αλλοίμονο!
Το πνεύμα τού Πλάτωνος
και το σώμα της Αφροδίτης
έχουν αποσυρθεί για πάντα
στους καθάριους ουρανούς της Ελλάδος!»
(Ποίημα-Ύμνος για την ΥΠΑΤΙΑ του Leconte de Lisle -1874)

Η μόνη διαφορά Χριστιανισμού και κομμουνισμού είναι καμία ….ή μάλλον η χρονιότητα της τρομοκρατίας και της σφαγής Ελλήνων!!!
-------------------
«Τέτοιου είδους πράξεις (λατρεία των ελλήνων θεών) αν εξακολουθούν να συμβαίνουν(η καταγγελθεί ότι συμβαίνουν) ακόμα και σε κάποιο λιβάδι ή σπίτι, το λιβάδι ή το σπίτι αυτό θα προσαρτηθεί στο ταμείο των ιεροτάτων ανδρών (δηλαδή των Ιερέων της Χριστιανικής Εκκλησίας) ενώ ο ιδιοκτήτης τους, που έδωσε τη συγκατάθεσή του να μιανθεί ο τόπος, θα αποπεμφθεί από το (οποιοδήποτε) αξίωμά του, θα χάσει την περιουσία του και αφού υποστεί βασανισμό με μεταλλικά όργανα, θα οδηγηθεί σε διαρκή εξορία». (Ιουστινιάνειος Κώδικας 1.11.8)
------------------
Φωτ.: Εφημερίς «Η ΕΛΛΑΣ»4-1-1945
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΑΙ ΕΙΧΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΦΩΝ
ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΡΤΙΣΑΝ ΕΠΙ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙ ΑΥΤΩΝ ΣΥΝΕΛΛΑΜΒΑΝΟΝ
ΑΜΑ ΤΗ ΕΝΑΡΞΕΙ ΤΗΣ ΣΤΑΣΕΩΣ ΠΑΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΑΣ

Τα στοιχεία τα οποία συγκεντρούνται καθημερινώς από τας αρμοδίας υπηρεσίας διά την εγκληματικήν και προδοτικήν δράσιν των ελασιτών αποκαλύπτουν καταπληκτικάς λεπτομερείας διά την οργάνωσιν της αντεθνικής συνωμοσίας εφ΄ενός και της προσχεδιασμένης προγραφής εφ΄ ετέρου των εθνικιστών. Όλόκληροι κατάλογοι είχον καταρτισθή, κατά συνοικίας και οδούς, από ειδικά συνεργεία τεσούντα υπό αμέσους οδηγούς των «αχτίδων». Πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του ΕΑΜ και ΚΚΕ αμειβόμενα πλουσιοπαρόχως καθ΄όλον το διάστημα της κατοχής, ησχολούντο με την εξακρίβωσιν των φρονημάτων των πολιτών και έδιδον τα σημειώματα εις τα συνεργεία. Τους θεωρουμένους εκ των εθνικιστών ως δυναμικά στοιχεία, δεν εδίσταζον οι του ΚΚΕ να τους καταδίδουν εις τας αρχάς κατοχής, γερμανούς και ιταλούς με αποτέλεσμα τον τυφεκισμόν.
Των άλλων κατεχωρούντο τα ονόματα, και ευθύς ως εξερράγη η στάσις και εις ωρισμένας συνοικίας επεκράτησαν οι ελασίται, οι λεγόμενοι πολιτοφύλακες μετέβαινον εις τας οικίας και τους συνελάμβανον αφού προηγουμένως ελεηλάτουν τα πάντα. Δέον να σημειωθή ενταύθα ότι εις έκαστην συνοικίαν εχρησιμοποιούντο πολιτοφύλακες από άλλην συνοικίαν και τούτο διά να μη αναγνωρίζωνται οι κακοποιοί από τα θύματά των. Κατά τον τρόπον αυτόν ελεηλατήθησαν όλαι σχεδόν αι οικίαι των εθνικιστών. Οι κακοποιοί παρελάμβανον πάντα όσα ηδύναντο να μεταφέρουν τα δε έπιπλα τα έκαιον ή τα συνέτριβον με πελέκεις. Εξεβίαζον επίσης τους ενοίκους, να τους παραδώσουν πάν τιμαλφές και όλα τα χρήματά των. Οι μη συμμορφουμένοι συνελαμβάνοντο και οδηγούντο εις στρατόπεδα δερόμενοι. Άλλοι εφονεύοντο καθ΄οδόν και τα πτώματα των ανευρίσκονται ήδη είτε εις φρέατα είτε εις χειμάρους.

«Βεζύρ Αλή πασιά, σε χαιρετούμε,
Η πατρίδα μας είναι ασυγκρίτως γλυκύτερη κι΄ από τα πουγγιά σου κι΄ από τους ευτυχείς τόπους που υπόσχεσαι να μας δόσεις. Μάταια όθεν κοπιάζεις γιατί η λευτεριά μας δεν πουλιέται, ούτε αγοράζεται με όλους σχεδόν τους θυσαυρούς της γής, παρά με το αίμα και το θάνατο ως τον τελευταίο Σουλιώτη.
Όλοι οι Σουλιώτες μικροί και μεγάλοι»




Παρά δε Φλιασίοις τιμάς επί τώδε είληφε:………Ου πόρρω δε εστίν ο καλούμενος Ομφαλός, Πελοποννήσου δε πάσης μέσον (Παυσανίας κεφ. 13)




ΕΙΔΗΣΕΙΣ    –Άκουσον Άκουσον : “Προστάτης του σώματος των Διαβιβάσεων ανακηρύχτηκε ο Παΐσιος”
-ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ: «Ιδού, ώ Έλληνες, αγαπητοί μου αδερφοί ή σημερινή αθλία και φοβερά κατάστασις του ελληνικού ιερατείου και η πρώτη αιτία που αργοπορεί η ελευθερία της Ελλάδος»
………………………………
 «Έχουσιν έν κιβώτιον γεμάτον ανθρώπινα κόκκαλα και κρανία, τα οποία ασημώνωσι κι έπειτα ονοματίζουσι άλλα μεν του αγίου Χαραλάμπους και άλλα του αγίου Γρηγορίου και δεν αφήνουν άγιον χωρίς να έχουν μέρος των κοκκάλων του. Οι περισσότεροι από αυτούς τους κοκκαλοπωλητές, εξέρχονται απ΄ το όρος του Άθους όπου ονομάζουν Άγιον Όρος.» (Ανωνύμου Έλληνος-Ελληνική Νομαρχία)
ΦΩΤ.: ..εαν δεν είναι άκρον άωτον ανθελληνικότητας, να προσκυνεί, ο ανώτατος «άρχων» , με στρατιωτικές τιμές , τα της σκύλας κόκκαλα ,υποτίθεται της «Αγίας Ελένης» τους ………..τότε τι είναι;
"Ἀθλίας παρ' ἀθλίου, δι' Ἀθλίου πρὸς ἄθλιον" !!!


Ο αετός γεννάει μονάχα τρία αυγά και όταν βγουν από το τσόφλι τους τα αετόπουλα τα βάζει να κοιτάζουν τον ήλιο. Όσα δεν αντέχουν το φως τα γκρεμίζει από την φωλιά του, επειδή τα θεωρεί νόθα !!!
------
"Ψυχή του Αγαμέμνονος, και αυτή δε από έχθραν του ανθρωπίνου γένους, δι΄ όσα είχε πάθη , επροτίμησε βίον αετού." – (Πλάτωνος Πολιτεία)
=======================
«Άρα μη θανόντες τώ δοκείν ζώμεν μόνον, Έλληνες άνδρες, συμφορά πεπτωκότες όνειρον εικάζοντες είναι τόν βίον; ή ζώμεν ημείς, του βίου τεθνηκότος;»
(Αποδ.: μήπως ενώ έχουμε πεθάνει ζούμε μόνο κατά φαντασίαν, εμείς οι Έλληνες, που έχουμε περιπέσει σε συμφορά νομίζοντας ότι η ζωή είναι όνειρο;ή ζούμε εμείς, και έχει αποθάνει η ζωή;) [Παλλαδάς ο Αλεξανδρεύς, 4ος κατοχικός αιών από χριστιανούς!]
10-04-2018
Αετίων Σωτήριος Ριζόγιαννης
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ:  http://rozosotiris.blogspot.gr/2018/04/095.html