Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

Η ΓΕΝΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ - ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΠΗΔΗΜΑ
     Ο Συνέλληνας Βασίλειος Τουργέλης (που με την άδεια του δημοσιεύω το παραπάνω έγγραφο) μου εξιστόρησε ,όπως αναφέρει  το  έγγραφο της ασφάλειας  ότι στην τρίτη γυμνασίου -15 ετών!- απειλήθηκε αυτός και ο πατήρ του  ότι γι΄αυτή την “ασέβεια” που έκανε θα αποβάλονταν απ΄ όλα τα σχολεία της Ελλάδος. Τελικά αποβλήθηκε μόνο από τα γυμνάσια της περιοχής κατοικίας τους ώστε έτσι να τους είναι και ευγνώμονες! (Ο πατήρ του ήταν συμπολεμιστής του Βαζαίου Εμμ.  για τον οποίον έλεγε και αυτός τα καλύτερα λόγια γιά τις αρετές του Έλληνος).
  Ο πατριώτης μετά διέπρεψε στη μάθηση αποφοίτησε το Ε.Μ.Πολυτεχνείο ως Μηχανολόγος και αξιοπρεπώς μέχρι σήμερα δεν μετετράπη σε «κωδωνοφορών κύων», όπως οι σημερινοί εξ-ουσιαστές μας. 
Δεν θυμάται σήμερα ακριβώς ο Βασίλης , τι είχε γράψει επάνω στο βιβλίο των θρησκευτικών ώστε ο «θεολόγος» και όλο το ανθελληνικό  “σύστημα” να εκδηλωθεί μισητά εκδικητικά και στιγματικά  εναντίον του, απλώς θυμάται ότι είχε γράψει κάτι αποσπάσματα σκέψεων  του φιλοσόφου  Νίτσε που δεν έχουν καμία σχέση με κουμμουνισμό, φασισμό και! (Τις  σκέψεις  τις διάβαζε αναθεματίζοντας τις ο «θεολόγος» σε όλη την τάξη!)
Ίσως ήσαν οι παρακάτω στοχασμοί του Νίτσε από το βιβλίο του,       
 Η Γένεση της Τραγωδίας", κεφ. XV, 1872:   
                 
         «Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες. Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν (οι δυτικοευρωπαίοι) δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το Ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα. Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικό (για κάθε εποχή) ό,τι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του.
        Μα ποιοί, επιτέλους, είναι αυτοί των οποίων η ιστορική αίγλη υπήρξε τόσο εφήμερη, οι θεσμοί τους τόσο περιορισμένοι, τα ήθη τους αμφίβολα έως απαράδεκτα, και οι οποίοι απαιτούν μια εξαίρετη θέση ανάμεσα στα έθνη, μια θέση πάνω από το πλήθος; Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε από αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.
           Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους (Έλληνες), οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με "Αχίλλειο πήδημα".
Πηγή: ΛΟΓΙΟΣ ΕΡΜΗΣ
και ίσως ένα σχετικό μυθοπλαστικό:

Σκίτσο να το έχει ζωγραφίσει Εβραία με τον Χίτλερ και τον Λέλιν να παίζουν σκάκι και ! Το σκίτσο- παιχνίδι χαλιέται με «Αχίλλειο πήδημα» Ελλήνων και αυτοί στην άβυσσο !

=========================================================== 

«Δεν υπάρχει λαός στον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα στην ανθρωπότητα, όσα ο ελληνικός, και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν προσέφεραν τίποτα σ’ αυτήν». Φρίντριχ Νίτσε

01/03/12
Σωτήρης Ριζόγιαννης

Υ.Γ. Καμία σχέση το "Αχίλλειο πήδημα" με την καγκελάριο!