Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

"ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΑΙΜΟΣΤΑΓΩΝ"!!! ΖΕΓΓΟΣ Θ. (Στάθης)-ΒΟΥΡΤΣΙΑΝΗΣ Δ.(Κίτσος)


Παρατίθονται παρακάτω δύο σελίδες από το βιβλίο του Δημήτρη Βουρτσιάνη " Ενθυμήματα"  εκδοθέν το 2001 με σχετικές σημειώσεις μου επί αυτών για "την με πρόθεση και σκοπιμότητα" ιστορικής παραχάραξης, από του κομμουνιστή συγγραφέα:





*Βλέπε τα του βιβλίου Εμμ. Βαζαίου στην ανάρτηση (017)
==============================================================
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΙΟΒΟΛΟΣ στο βιβλίο του | "ΜΟΝΙΜΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΟΝ Ε.Λ.Α.Σ.- ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ Ή ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ"- εκδόσεις Αλφειός- γράφει γιά την ομάδα των ανταρτών που ήλθε στα βουνά της Κορινθίας στην αρχή του αντάρτικου (1943): *(*Οι επισημάνσεις και σημειώσεις δικές μου)

"Στο τμήμα αυτό που πήγε στην Κορινθία  ήταν και ο Μωριάς (Γιάννης Αδαμόπουλος από την Κουνινά Αιγίου)*(* εφονεύθει σε συμπλοκή μετά σώματος χωροφυλάκων στη θέση Παναγιά του όρους Κλοκός της Αχαϊας. ) ,ο Οδυσσέας (Θαν. Κρητικός από Δουμενά), ο Θεοτόκης (Κωνσταντακόπουλος Θεοτ. Από τους Σαβανούς Καλαβρύτων, διετής της σχολής Ευελπίδων), Κλαδούχος Νίκος από την Στρέζοβα Καλαβρύτων, Δημ. Βουρτιάνης από Μαζέικα Καλαβρύτων κ. ά."

Από το ίδιο βιβλίο:

Ο ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ:

"΄Ηρθαν αυτοί ορισμένοι. Ήταν ένας από  δώ από την Κουνινά, ένας αντάρτης τόσος (κοντός), δεν σου γέμιζε το μάτι, Μωριάς το ψευδώνυμο, (Γιάννης Αδαμόπουλος τα πραγματικά του στοιχεία), ο οποίος με το που ήρθε , τραβάει την κάμα, ήτανε φαίνεται ο σφαγιάς του τμήματος αυτουνού, και πήγε να σφάξει το Βαζαίο-- (εις αντάρτης με ηπείλησεν διά μαχαίρας στηρίξας αυτήν εις το στήθος μου, αλλ΄ αφωπλίσθη αστραπιαίως από τον γενναίον Ανθ/γόν Στεργιόπουλον Μιλτιαδην -Από το βιβλίο του Βαζαίου Εμμ. σελ.20).-- Μόλις είδα  γω – κρατούσα μια αραβίδα στο χέρι , μάνλιχερ – κοπανάω μία με την αραβίδα στο χέρι, του΄ φυγε το μαχαίρι και έμεινε, φοβήθηκε. Είναι ίδιον αυτών που είναι θρασείς να φοβούνται. «Πάρε το μαχαίρι σου» Και του΄ πα: «Εσύ θα λύσεις με τα μαχαίρια τη διαφορά μας» - κάτι τέτοιο είπα."
============
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΛΟΧΑΓΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΕΔΕ 26-2-45
“Απεπειράθην να δραπετεύσω μετά των εθνικιστών ανταρτών εκ του ΕΛΑΣ αλλά δυστυχώς εγώ μεν κατώρθωσα να δραπετεύσω εκ του δωματίου, που διανυχτέρευον εκτός του υποφαινομένου ο ανθυπολοχαγός Τζαβέλας Νικόλαος και έτεροι τρείς πολιτικοί καθοδηγηταί 1) Γεωργίου Νικόλαος 2) Ηλιόπουλος Θεόδωρος και 3) ο με το ψευδώνυμον Κίτσος, πλην όμως επειδή οι εθνικισταί αντάρται μου δεν ηδυνήθησαν …........:”
===========================
===================================

Μπορεί κανείς να συμπεράνει (και από μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής) ότι ο Δημ. Βουρτιάνης δεν ήταν ίσως ούτε καν ένας απλός "πολυβολητής" του λόχου Διοικήσεως του 6ου Σ.Π. ΕΛΑΣ όπως αναφέρεται στο βιβλίο του, αλλά ένας «αδελφός» συναποφασίζον και πράτων με τον ΖΕΓΓΟ ΘΕΟΔ. (Στάθη - Τριαντάφυλλο), και δεν είναι απορίας άξιο που στο πολυσέλιδο βιβλίο του( περί τις 430 σελ) αφιερώνει μόνο δύο γραμμές γ΄ αυτόν: "Την άλλη μέρα 9 του μήνα αναχωρήσαμε για την Γκούρα, όπου είχαμε την έδρα μας. Σε δύο μέρες 11/9 [=1943] ήρθε ο Τριαντάφυλλος ή Στάθης με το μόνιμο λοχαγό της Κεντρικής Επιτροπής του ΕΛΑΣ Παντελάκη Γιάννη"
 Έτσι ως αποτέλεσμα του πρωτοφανούς αυτού εκμαυλισμού ,μέσα από το εν έτη 2001 εκδοθέν βιβλίο (Τι περίμενε τόσα χρόνια  για να πλαστογραφήσει;) είναι σήμερα τουλάχιστον  να θεωρείται αυτό: «ΝΙΨΩΝ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ!!!» «Άρρωστη ιστορία!!!» και κατά επέκταση  κυρίως"ψευδολογία" και συσκότιση της αλήθειας!
------------------

Από το βιβλίο ΓΕΣ/ΔΙΣ/ ΑΡΧΕΙΑ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ(1944-1949) ΤΟΜΟΣ 1ος το κατώτερω «πληροφοριακό δελτίο» όπου ο Δημ. Βουρτσιάνης αναφέρεται με το ψευδώνυμο του «Κίτσος» και αφορά τον ρόλο αυτού και της ομάδος του, από τα Μαζέϊκα Καλαβρύτων στα Δεκεμβριανά του ΄44.

Γενικόν Επιτελείον Στρατού
Γραφείον ΙΙον
Πληροφορίαι 28-12-44 Ώρα 17.30
1.- Την 24 τ.μ. εις Περιστέρι ευρίσκετο δύναμις του 6ου Συν/τος Κορίνθου υπό τον Βαζαίον.
Μετ’ αυτού ευρίσκοντο και ο Λόχος Κοκκινιάς και ο Λόχος Περιστερίου εν συνόλω δύναμις 500-
600.
2.- Ανατολικώς της εκκλησίας Ευαγγελίστρια Περιστερίου, 1100 μ περίπου, ευρίσκεται η Διαχείρισις του 6ου Συν/τος μετά της αποθήκης πυρ/κών εντός οικιών. Παρά την αποθήκην ταύτην 5-10 μ δυτικώς ευρίσκετο εν πυροβόλον των 75.
3.- Εις τοποθεσίαν 100 δένδρα Περιστερίου, ευρίσκοντο την ιδίαν ημέραν τα μεταγωγικά του ιδίου Συν/τος περίπου 100-150 κτήνη.
4.- Δυτικώς της εκκλησίας και εις απόστασιν 50 μ. εντός του Φοίβου (Κινηματογράφος), λειτουργεί το Στρατόπεδον Συγκεντρώσεως ομήρων, οπόθεν καθ’ εκάστην αναχωρούν αποστολαί 1000-1500 προς Θήβας.
Στρατοπεδάρχης του Στρατοπέδου είναι ο Θεόδωρος Κόλιας απλούς Στρατιώτης, καταγόμενος εκ Μαζέϊκα Καλαβρύτων. Ως Δήμιοι χρησιμοποιούνται οι κάτωθι:
1) Κων/νος Αναστασόπουλος ή Ντάλας εκ χωρίου Φιλιά Καλαβρύτων.
2) Κων/νος Κίτσος μετά του αδελφού του Ιωάννου και ετέρου 15ετούς αδελφού του αγνώστου ονόματος εκ Μαζέϊκα Καλαβρύτων.
3) Σβίγκος εκ Λυκουριάς Καλαβρύτων.
4) Μάχος εκ Μαζέϊκα Καλαβρύτων.
Ούτοι χρησιμοποιούνται διά τας εκτελέσεις αίτινες λαμβάνουν χώραν διά μαχαίρας διά την οικονομίαν ως λέγουν πυρομαχικών.
Την 22 τ.μ. ωδηγήθησαν εκ του Στρατοπέδου Φοίβος εις λιγνιτορυχείον Περιστερίου 300 άτομα άνδρες γυναίκες και παιδία δι’ εκτέλεσιν.
Κατά την διάρκειαν των εκτελέσεων έλαβε χώραν πολυβολισμός από αεροπλάνου και επέτυχον να δραπετεύσουν οι 10 εκτελεσθέντων των υπολοίπων 290.
5.- Η κυκλοφορία αυτοκινήτων του ΕΛΑΣ τόσον διά τας αναχωρήσεις όσον και διά τας αφίξεις προς Πελοπόννησον εκτελείται καθ’ εκάστην από της 17ης ώρας και εκείθεν εκ Περιστερίου.
6.- Το χωνί σήμερον εις διαφόρους συνοικίας εκάλει προς κατάταξιν εις τον Στρατόν του ΕΛΑΣ τους άνδρας από 18-40 ετών, προσθέτον ότι πας μη κατατασσόμενος και συλλαμβανόμενος θα εκτελείται.
7.- Την 22 τ.μ. αφίχθησαν εις Περιστέρι περί τα δύο χιλ. ζεύγη αρβυλών. Ταύτα κατ’ αφήγησιν του αυτόπτου πληροφοριοδότου μας, δεν ήσαν Ελληνικής κατασκευής αλλ’ πωσδήποτε ξένης. Το χρώμα του δέρματος ήτο μέλαν.

8.- Την 27 τ.μ. αφίχθη και στρατοπέδευσε παρά την εκκλησίαν Αγ. Παύλος δύναμις Τάγματος ανταρτών γενιοφόρων. Ετέραι λεπτομέρειαι δεν εγνώσθησαν.-


==============================================
Παρατίθεται κατωτέρω έγγραφο με ιδιόχειρη γραφή του Εμμ. Βαζαίου και με την πραγματική υπογραφή του.





======================================================================
Από την ανάρτηση σ΄αυτό τον ιστοχώρο (036)
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤ/ΧΗ  ΕΜΜ. ΒΑΖΑΙΟ  ****

* Ο Αντ/χης Εμμ. Βαζαίος δεν ήταν ¨περισπούδαστος¨ οικονομολόγος ήταν ΕΝΑΣ από τους ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΣ.
 ** Γεννήθηκε το 1899 στο ΚΑΡΤΕΡΑΔΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ και απεβίωσε 10-10-1965 στην Αθήνα . Όλη την ζωή του την αφιέρωσε για την ¨ΓΛΥΚΙΑ ΕΛΛΑΔΑ¨ μας.
*** Πολέμησε Ηρωικά «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος» ως γενναίος ηγήτωρ στην Μικρά Ασία, στον ΄Ελληνο-Ιταλικό πόλεμο 1940-41 και στην Εθνική Αντίσταση 1941-45 .Εδιώχθη από ανθέλληνες, δειλούς συμπολεμιστές του και όχι μόνο! Έμεινε ΟΡΘΙΟΣ μέχρι Τέλους!
Υπάρχει μια Προτομή του στο Καρτεράδο Σαντορίνης και μία στην Στυμφαλία Κορινθίας όπου έχουν μεταφερθεί και τα οστά του ,με κύρια φροντίδα της κόρης του.
**** Ευχαριστίες και τιμή στη θετή κόρη(ανιψιά) του ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΒΑΖΑΙΟΥ-ΓΑΒΑΛΑ για τον έμπρακτο, άσβεστο σεβασμό και τιμή προς την μνήμη του πατρός της και για τα στοιχεία και τις μαρτυρίες που μου εμπιστεύθηκε. Όπως την μαρτυρία της συνάντησης, περί του 1958 , του Βαζαίου Εμμ. με τον Τσακαλώτο Θρασ.  στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια, όπου παρούσα και αυτής, άκουσε την συγνώμη του Τσακαλώτου Θρασ. προς τον Βαζαίο Εμμ. μετά την δημόσια συκοφάντηση του(την όποία όμως συγνώμη  δεν είχε το θάρρος ο ¨Στατηγός¨ να την εκφράσει δημοσίως!!!) . Όπως το ότι ο πατήρ της έκρυβε σε ένα ¨βόθρο¨ μέχρι να γράψει το βιβλίο του,  ότι έγγραφο δεν του το είχαν κατάσχει οι κρατικές υπηρεσίες (παρόμοια έκανε και ο Μακρυγιάννης !!!) και πολλά τόσα άλλα  γι΄ αυτόν!


===================================================

Υ.Γ. 
1. Με πλαστογραφίες δεν ξεπλένεται το αίμα αλλά με   ύδατα της Στυγός!!! 
Γενική άποψη του Χελμού και τα ύδατα της Στυγός
             
    2. Η μόνη αξιοσύνη του βιβλίου είναι οι παρακάτω φωτογραφίες τις οποίες δικαιωματικά "υποκλέπτω"!!! (εάν και γιά ένα πρόσωπο σε μιά φωτογραφία δεν λέει σωστά το ονομά του!!!)





--------------------------------------------------------------------------------------
10/09/12
Σωτήρης Ριζόγιαννης
--------------------------------------------------------