Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

"ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΑΙΜΟΣΤΑΓΩΝ"!!! ΖΕΓΓΟΣ Θ. (Στάθης)-ΒΟΥΡΤΣΙΑΝΗΣ Δ.(Κίτσος)


Παρατίθονται παρακάτω δύο σελίδες από το βιβλίο του Δημήτρη Βουρτσιάνη " Ενθυμήματα"  εκδοθέν το 2001 με σχετικές σημειώσεις μου επί αυτών για "την με πρόθεση και σκοπιμότητα" ιστορικής παραχάραξης, από του κομμουνιστή συγγραφέα:

*Βλέπε τα του βιβλίου Εμμ. Βαζαίου στην ανάρτηση (017)
==============================================================
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΙΟΒΟΛΟΣ στο βιβλίο του | "ΜΟΝΙΜΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΟΝ Ε.Λ.Α.Σ.- ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ Ή ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ"- εκδόσεις Αλφειός- γράφει γιά την ομάδα των ανταρτών που ήλθε στα βουνά της Κορινθίας στην αρχή του αντάρτικου (1943): *(*Οι επισημάνσεις και σημειώσεις δικές μου)

"Στο τμήμα αυτό που πήγε στην Κορινθία  ήταν και ο Μωριάς (Γιάννης Αδαμόπουλος από την Κουνινά Αιγίου)*(* εφονεύθει σε συμπλοκή μετά σώματος χωροφυλάκων στη θέση Παναγιά του όρους Κλοκός της Αχαϊας. ) ,ο Οδυσσέας (Θαν. Κρητικός από Δουμενά), ο Θεοτόκης (Κωνσταντακόπουλος Θεοτ. Από τους Σαβανούς Καλαβρύτων, διετής της σχολής Ευελπίδων), Κλαδούχος Νίκος από την Στρέζοβα Καλαβρύτων, Δημ. Βουρτιάνης από Μαζέικα Καλαβρύτων κ. ά."

Από το ίδιο βιβλίο:

Ο ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ:

"΄Ηρθαν αυτοί ορισμένοι. Ήταν ένας από  δώ από την Κουνινά, ένας αντάρτης τόσος (κοντός), δεν σου γέμιζε το μάτι, Μωριάς το ψευδώνυμο, (Γιάννης Αδαμόπουλος τα πραγματικά του στοιχεία), ο οποίος με το που ήρθε , τραβάει την κάμα, ήτανε φαίνεται ο σφαγιάς του τμήματος αυτουνού, και πήγε να σφάξει το Βαζαίο-- (εις αντάρτης με ηπείλησεν διά μαχαίρας στηρίξας αυτήν εις το στήθος μου, αλλ΄ αφωπλίσθη αστραπιαίως από τον γενναίον Ανθ/γόν Στεργιόπουλον Μιλτιαδην -Από το βιβλίο του Βαζαίου Εμμ. σελ.20).-- Μόλις είδα  γω – κρατούσα μια αραβίδα στο χέρι , μάνλιχερ – κοπανάω μία με την αραβίδα στο χέρι, του΄ φυγε το μαχαίρι και έμεινε, φοβήθηκε. Είναι ίδιον αυτών που είναι θρασείς να φοβούνται. «Πάρε το μαχαίρι σου» Και του΄ πα: «Εσύ θα λύσεις με τα μαχαίρια τη διαφορά μας» - κάτι τέτοιο είπα."
============
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΛΟΧΑΓΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΕΔΕ 26-2-45
“Απεπειράθην να δραπετεύσω μετά των εθνικιστών ανταρτών εκ του ΕΛΑΣ αλλά δυστυχώς εγώ μεν κατώρθωσα να δραπετεύσω εκ του δωματίου, που διανυχτέρευον εκτός του υποφαινομένου ο ανθυπολοχαγός Τζαβέλας Νικόλαος και έτεροι τρείς πολιτικοί καθοδηγηταί 1) Γεωργίου Νικόλαος 2) Ηλιόπουλος Θεόδωρος και 3) ο με το ψευδώνυμον Κίτσος, πλην όμως επειδή οι εθνικισταί αντάρται μου δεν ηδυνήθησαν …........:”
===========================
===================================

Μπορεί κανείς να συμπεράνει (και από μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής) ότι ο Δημ. Βουρτιάνης δεν ήταν ίσως ούτε καν ένας απλός "πολυβολητής" του λόχου Διοικήσεως του 6ου Σ.Π. ΕΛΑΣ όπως αναφέρεται στο βιβλίο του, αλλά ένας «αδελφός» συναποφασίζον και πράτων με τον ΖΕΓΓΟ ΘΕΟΔ. (Στάθη - Τριαντάφυλλο), και δεν είναι απορίας άξιο που στο πολυσέλιδο βιβλίο του( περί τις 430 σελ) αφιερώνει μόνο δύο γραμμές γ΄ αυτόν: "Την άλλη μέρα 9 του μήνα αναχωρήσαμε για την Γκούρα, όπου είχαμε την έδρα μας. Σε δύο μέρες 11/9 [=1943] ήρθε ο Τριαντάφυλλος ή Στάθης με το μόνιμο λοχαγό της Κεντρικής Επιτροπής του ΕΛΑΣ Παντελάκη Γιάννη"
 Έτσι ως αποτέλεσμα του πρωτοφανούς αυτού εκμαυλισμού ,μέσα από το εν έτη 2001 εκδοθέν βιβλίο (Τι περίμενε τόσα χρόνια  για να πλαστογραφήσει;) είναι σήμερα τουλάχιστον  να θεωρείται αυτό: «ΝΙΨΩΝ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ!!!» «Άρρωστη ιστορία!!!» και κατά επέκταση  κυρίως"ψευδολογία" και συσκότιση της αλήθειας!
(Μα επί τέλους γιατί κανένας από αυτούς δεν μας είπε συγκεκριμένα τι απέγινε αυτό το κτήνος "Στάθης" ; Ούτε η ασφάλεια ξέρει;;;)

==============================================
Παρατίθεται κατωτέρω έγγραφο με ιδιόχειρη γραφή του Εμμ. Βαζαίου και με την πραγματική υπογραφή του.

======================================================================
Από την ανάρτηση σ΄αυτό τον ιστοχώρο (036)
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤ/ΧΗ  ΕΜΜ. ΒΑΖΑΙΟ  ****

* Ο Αντ/χης Εμμ. Βαζαίος δεν ήταν ¨περισπούδαστος¨ οικονομολόγος ήταν ΕΝΑΣ από τους ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΣ.
 ** Γεννήθηκε το 1899 στο ΚΑΡΤΕΡΑΔΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ και απεβίωσε 10-10-1965 στην Αθήνα . Όλη την ζωή του την αφιέρωσε για την ¨ΓΛΥΚΙΑ ΕΛΛΑΔΑ¨ μας.
*** Πολέμησε Ηρωικά «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος» ως γενναίος ηγήτωρ στην Μικρά Ασία, στον ΄Ελληνο-Ιταλικό πόλεμο 1940-41 και στην Εθνική Αντίσταση 1941-45 .Εδιώχθη από ανθέλληνες, δειλούς συμπολεμιστές του και όχι μόνο! Έμεινε ΟΡΘΙΟΣ μέχρι Τέλους!
Υπάρχει μια Προτομή του στο Καρτεράδο Σαντορίνης και μία στην Στυμφαλία Κορινθίας όπου έχουν μεταφερθεί και τα οστά του ,με κύρια φροντίδα της κόρης του.
**** Ευχαριστίες και τιμή στη θετή κόρη(ανιψιά) του ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΒΑΖΑΙΟΥ-ΓΑΒΑΛΑ για τον έμπρακτο, άσβεστο σεβασμό και τιμή προς την μνήμη του πατρός της και για τα στοιχεία και τις μαρτυρίες που μου εμπιστεύθηκε. Όπως την μαρτυρία της συνάντησης, περί του 1958 , του Βαζαίου Εμμ. με τον Τσακαλώτο Θρασ.  στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια, όπου παρούσα και αυτής, άκουσε την συγνώμη του Τσακαλώτου Θρασ. προς τον Βαζαίο Εμμ. μετά την δημόσια συκοφάντηση του(την όποία όμως συγνώμη  δεν είχε το θάρρος ο ¨Στατηγός¨ να την εκφράσει δημοσίως!!!) . Όπως το ότι ο πατήρ της έκρυβε σε ένα ¨βόθρο¨ μέχρι να γράψει το βιβλίο του,  ότι έγγραφο δεν του το είχαν κατάσχει οι κρατικές υπηρεσίες (παρόμοια έκανε και ο Μακρυγιάννης !!!) και πολλά τόσα άλλα ώστε απεριφράστως γι΄ αυτόν:


===================================================

Υ.Γ. 
1. Με πλαστογραφίες δεν ξεπλένεται το αίμα αλλά με   ύδατα της Στυγός!!! 
Γενική άποψη του Χελμού και τα ύδατα της Στυγός
             
    2. Η μόνη αξιοσύνη του βιβλίου είναι οι παρακάτω φωτογραφίες τις οποίες δικαιωματικά "υποκλέπτω"!!! (εάν και γιά ένα πρόσωπο σε μιά φωτογραφία δεν λέει σωστά το ονομά του!!!)

--------------------------------------------------------------------------------------
10/09/12
Σωτήρης Ριζόγιαννης
--------------------------------------------------------