Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

"Εν αρχή ήν η εικόνα"!ΠΟΛΕΜΟΣ (Εν αρχή!)ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!


 Ω παίδες Ελλήνων, ίτε, ελευθερούτε πατρίδa ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων.
Νυν υπερ πάντων αγών.
===========================================================
==================================================================


ο ΣΚΗΠΤΡΟΒΑΜΩΝ Αετός !

(Που κάθεται πάνω στο σκήπτρο, του Δία - Ιδιότητα που οι προγονοί μας του προσέδιδαν. Ο Όμηρος του δίνει κι΄άλλα πολλά επίθετα, αγκυλοχείλης, υψιπετής, αίθων. Μέλας, κάρτιστος, ώκιστος, πετέη νών, τελειότατος... )

========================================================================
ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΑΓΩΝ! (Οι Μεσσίες ξεφούσκωσαν!!!)
------------------------------------------------------------------------ 
         480 π.χ. οι βάρβαροι(Πέρσες) εισέβαλαν στην Αττική λεηλάτησαν την Ακρόπολη και πυρπόλησαν τα μνημεία της. Μετά τον εκδιωγμό των βαρβάρων οι Αθηναίοι ενταφίασαν - εντοίχισαν το γλυπτό διάκοσμο των ναών καθώς και ότι αναθήματα είχαν διασωθεί στο βόρειο τοίχος της Ακροπόλεως. Αυτό το έκαναν για να μην ξεχνούν βλέποντάς τα οι μεταγενέστεροι και στον ¨αιώνα τον άπαντα" να θυμούνται τα ΙΕΡΑ και ΟΣΙΑ της φυλής και πάντα να τα υπερασπίζουν. 
            2013 μ.χ. οι νεοβάρβαροι μαζί με τους παντός αμφίου και χρώματος εντολοδόχους τους εδώ, κατέχουν, πυρπολούν, γενοκτονούν με λύσσα ότι απέμεινε από την λεηλασία αιώνων της ¨ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ¨ της Ελλάδος μας !

ΣΥΝ-ΕΛΛΗΝΕΣ !ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ! ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΑΦΥΠΝΙΖΟΜΑΣΤΕ !===========================================================
Η ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (ΟΜΗΡΟΣ) ΑΠΟ ΑΤΗ-ΟΠΛΗΚΤΟΥΣ "ΑΓΙΟΥΣ" (ΑΠOΚΑΛYΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ)
αάω [ άτη ] = βλάπτω, συνήθως επί διανοητικής σημασίας, διαφθείρω τον νου κάποιου, μωραίνω.
==========================
ΟΜΗΡΟΣ ΙΛΙΑΔΑ Τ
Την Άτην (Ο ΔΙΑΣ!) άρπαξεν ευθύς απ’ τες λαμπρές πλεξίδες
με την χολήν εις την καρδιά και ώμοσε μέγαν όρκον:
Ποτέ στ’ αστέρια τ’ ουρανού και στες κορφές του Ολύμπου
η Άτη, όλεθρος κοινός, στο εξής να μην πατήσει.
Είπε και με το χέρι του την πέταξε από τ’ άστρα
σφενδονιστά κι έφθασε αυτή στους τόπους των ανθρώπων
[αὐτίκα δ᾽ εἷλ᾽ Ἄτην κεφαλῆς λιπαροπλοκάμοιο
χωόμενος φρεσὶν ᾗσι, καὶ ὤμοσε καρτερὸν ὅρκον
μή ποτ᾽ ἐς Οὔλυμπόν τε καὶ οὐρανὸν ἀστερόεντα
αὖτις ἐλεύσεσθαι Ἄτην, ἣ πάντας ἀᾶται.
ὣς εἰπὼν ἔρριψεν ἀπ᾽ οὐρανοῦ ἀστερόεντος
χειρὶ περιστρέψας· τάχα δ᾽ ἵκετο ἔργ᾽ ἀνθρώπων.]
.]
----------------------
ΙΛΙΑΔΑ Ι
Ότ’ οι Ικεσίες του Διός του υψίστου θυγατέρες,
είναι χωλές, αλλήθωρες, στην όψιν ζαρωμένες
και φροντισμένες σέρνονται οπίσω από την Άτην.
[καὶ γάρ τε λιταί εἰσι Διὸς κοῦραι μεγάλοιο
χωλαί τε ῥυσαί τε παραβλῶπές τ᾽ ὀφθαλμώ,
αἵ ῥά τε καὶ μετόπισθ᾽ ἄτης ἀλέγουσι κιοῦσαι.]
΄==========================
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του (ΑΤΗπλήκτου) Ιωάννου, κεφ. 12
...και εβλήθη ο δράκων ο μέγας, ο όφις ο αρχαίος, ο καλούμενος Διάβολος και ο Σατανάς, ο πλάνων την οικουμένην όλην, εβλήθη εις την γην, και οι άγγελοι αυτού μετ' αυτου εβλήθησαν....

===========================================================


ΟΙ ΦΩΛΙΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΑΚΙΩΝ !(Στύλοι Ολυμπείου Διός)

"...Ἐν μέσῳ τῶν περιστροφῶν
καὶ τῶν ρευμάτων ἐπαλλήλων
καὶ τοῦ βρασμοῦ καὶ τῶν στροβίλων,
βλέπει ναυάγια σκαφῶν
καὶ λείψανα φλοιῶν καὶ ξύλων...."
( Ὁ γοργὸς ἱέραξ
Αλέξανδρος Ρίζος Ραγκαβής)
 


============================================================


"ΟΤΑΝ Η ΕΛΕΥΣΙΣ ΕΚΑΝΕ ΣΤΑΡΙ"!!
 

===========================================================
Η ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΘΩΡΙΑ ΣΟΥ! ΕΛΛΑΣ!
 

========================================================================


ΜΟΝΟΠΕΤΡΟ ΔΑΚΤΥΛΙΔΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΣΑΝ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΝΟΥΝ ΝΑ ΓΕΝΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!
==========================================================


==========================================================


===========================================================


ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ!

(Ελιά στην ΚΡΗΤΗ -περί 3000 γυρισμάτων της Γης από τον Ήλιο μας!)
 


===========================================================

===========================================================(ΝΑ ΗΤΑΝ Ο ΝΙΚΗΤΑΣ!)ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΣΤΗ ΤΕΝΕΑ(ΧΙΛΙΟΜΟΔΙ) ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

      Ὁ Μακρυγιάννης σέβεται τὴ μόρφωση -«ὡς λιοντάρι πολεμοῦσε καὶ ὡς φιλόσοφος ὁδηγοῦσε» θὰ πεῖ γιὰ τὸν πρῶτο του ἀρχηγό, τὸ Γῶγο. Αὐτὸ ὅμως δὲν τὸν ἐμποδίζει καθόλου νὰ ἐκφράσει τὴν ἀντίδρασή του γιὰ ἕνα λογιότατο καὶ γιὰ τὴν προγονοκαπηλεία:


«Ἐβάλετε καὶ νέον ἀρχηγὸ στὸ φρούριο τῆς Κόρθος» γράφει μιλώντας στοὺς πολιτικοὺς τῆς ἐποχῆς.

      «Ἀχιλλέα τὸν ἔλεγαν, λογιότατο. Κι ἀκούγοντας τ᾿ ὄνομα Ἀχιλλέα, παντυχαίνετε ὅτ᾿ εἶναι ἐκεῖνος ὁ περίφημος Ἀχιλλέας. Καὶ πολέμαγε τ᾿ ὄνομα τοὺς Τούρκους. Δὲν πολεμάγει τ᾿ ὄνομα ποτέ, πολεμάγει ἡ ἀντρεία, ὁ πατριωτισμὸς ἡ ἀρετή. Κι ὁ Ἀχιλλέας ὁ δικός σας, ὁ φρούραρχος τῆς Κόρθος, λεβέντης ἦταν, «Ἀχιλλέγα» τὸν ἔλεγαν. Εἶχε καὶ τὸ κάστρο ἐφοδιασμένο ἀπὸ τ᾿ ἀναγκαῖα τοῦ πολέμου, εἶχε καὶ τόσο στράτεμα. Ὅταν εἶδε τοὺς Τούρκους τοῦ Δράμαλη ἀπὸ μακριὰ -καὶ ἦταν καὶ καταπολεμισμένος ἀπὸ Ρούμελη, ἀπὸ Ντερβένια- βλέποντάς τον ὁ Ἀχιλλέας ἄφησε τὸ Κάστρο κι ἔφυγε, ἀπολέμιστο. Νὰ ἦταν ὁ Νικήτας, ἔφευγε; ὁ Χατζηχρῆστος καὶ οἱ ἄλλοι; Ὄχι βέβαια. Ὅτι τὸν καρτέρεσαν αὐτοὶ τὸ Δράμαλη στὸν κάμπο καὶ τὸν ἀφάνισαν· ὄχι σ᾿ ἐφοδιασμένο κάστρο, καὶ σὰν τὸ κάστρο τῆς Κόρθος»======================================================================================================================


ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ!
---------------------
Αστραπές και βροντές
χαρακώνουν στυγνά το κορμί σου.
Λυσσασμένα σκυλιά
να ξεσκίσουν ξανά
θέλουν τώρα σαν σάρκα τη γη σου.
Πατρίδα μου αγαπημένη
ποια κατάρα σε βαραίνει πόση μοναξιά.
Τα παιδιά σου διαλεγμένα
σ' ένα θάνατο ταγμένα και στη ξενιτιά.
Πατρίδα μου .
===========================================================
ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ!ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
 ===========================================================
ΒΕΖYΡ -ΠΑΠΟΥΛΙΑ (ΤΑΧΙΡ) ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΟΥΜΕΝ! ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΑΣ; ΟΙ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΤΡAΠΕΖΕΣ ΑΠΟΔIΔΟΥΝ;
Οι χειμώνες του 1801 καί του 1802 αποδείχτηκαν πολύ σκληροί καί αδυσώπητοι γιά τούς Σουλιώτες. Η πείνα καί το κρύο τούς θέρισε, "..τά σώματά τους εκατεστάθηκαν ξηρότατα, τά πρόσωπα κατάμαυρα, τά όμματα άγρια, τά ποδάρια κλονούμενα ένθεν κακείθεν από τήν πείναν..." (Υδρωμένος), ενώ μάταια προσπαθούσαν νά σπάσουνε τόν αποκλεισμό γιά νά προμηθευτούν λίγο αλεύρι καί λίγο καλαμπόκι. Οι συνεχείς νυκτερινές επιδρομείς κατά των πύργων πού τούς είχαν κλείσει τά περάσματα δέν απέφεραν αποτέλεσμα. 
Ο Βεζύρης προσπάθησε καί μέ χρήματα νά εξαγοράσει τό Σούλι. Ο Περραιβός μάς διασώζει τήν λακωνική καί ταυτόχρονα πατριωτική απάντηση πού έδωσαν οι φτωχοί καί αγράμματοι αυτοί χωριάτες, τήν ίδια ώρα πού ψυχορραγούσαν, καί εμείς ας τήν συγκρίνουμε μέ τίς απαντήσεις καί τήν διπλωματία πού ασκούν οι απόφοιτοι των Πανεπιστημίων καί πάμπλουτοι ηγέτες της σύγχρονης Ελλάδας:
"Βεζύρ Αλή Πασά σέ χαιρετούμεν. Η πατρίς μας είναι ασυγκρίτως γλυκυτέρα καί από τά πουγκιά σου καί από τούς ευτυχείς τόπους, τούς οποίους υπόσχεσαι νά μας δώσης, όθεν ματαίως κοπιάζεις, επειδή η ελευθερία μας δέν πωλείται, ούτ'αγοράζεται σχεδόν μέ όλους τούς θησαυρούς της γής, παρά μέ τό αίμα, καί θάνατον έως του τελευταίου Σουλλιώτου."
-------------------------------
ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΖΑΒΕΛΑΣ πρός ΑΛΗ ΠΑΣΣΑ «Χαίρομαι που γέλασα έναν δόλιο σαν και σένα. Είμαι δω για να διαφεντέψω το Σούλι. Αν ο γιος μου δεν είναι πρόθυμος να πεθάνει για την πατρίδα, δεν είναι άξιος να ζήσει και να γνωρίζεται για γιος μου»


========================================================================

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΣ ΤΩΝ "ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΩΝ" ΕΛΛΗΝΩΝ!!!
(Από τον Χριστό μέχρι τον Σαμπατάι Σεβί (ΝΤΟΝΜΕΔΕΣ) περί τους εκατό μεσσίες!!!)
ο Μεσσίας της Σμύρνης
Συγγραφέας: Γιώργος Καραμπελιάς
Άρδην τ. 35
Μετά τους Μακκαβαίους, την εξέγερση του Μπαρ Χοκμπά1 και την καταστροφή της Ιερουσαλήμ από τους Ρωμαίους, η διασπορά των Εβραίων σε όλη τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη μετέθεσε τα μεσσιανικά όνειρα του εβραϊκού λαού από το ενθάδε στο επέκεινα. Tο Ταλμούδ και η μυστικιστική Καμπαλά θα υποκαταστήσουν την επίγεια βασιλεία, εν αναμονή καλύτερων ημερών για την εκπλήρωση του σιωνιστικού μεσσιανικού ονείρου, που θα αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά στον 20ό αιώνα. Η μόνη στιγμή που οι Εβραίοι θα θεωρήσουν, με μυθολογικό τρόπο, πως ήρθε η ώρα για την εκπλήρωση της μεσσιανικής προφητείας ήταν η ανακήρυξη του Σμυρνιού σεφαραδίτη Σαμπετάι Σεβή σε Μεσσία το 1666.
Όπως τονίζει ο Γκέρσομ Σόλεμ στο ογκώδες και μνημειώδες σύγγραμμά του για τον Σαμπετάι, “Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε, χωρίς να αγγίξουμε τα θεμελιώδη συναφή ερωτήματα, ένα τέτοιο κίνημα που αναστάτωσε τον οίκο του Ισραήλ μέχρι τα θεμέλιά του και αποκάλυψε όχι μόνο τη ζωτικότητα του εβραϊκού λαού αλλά και την βαθύτερη φύση, επικίνδυνη και καταστροφική, της διαλεκτικής που διέπει τη μεσσιανική ιδέα”2.

Ο Μεσσίας του Ισραήλ δεν μπορούσε παρά να προέλθει από την εβραϊκή κοινότητα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, γιατί εκεί οι Εβραίοι απολάμβαναν τη μεγαλύτερη αυτονομία και ελευθερία. Εκεί, μετά την εγκατάστασή τους το 1493, οι Τούρκοι τους προσφέρουν εκτεταμένα προνόμια, γιατί λειτουργούν ως η αστική τάξη της Αυτοκρατορίας, ενώ ταυτόχρονα δεν συνιστούν κανένα κίνδυνο για τους Οθωμανούς, όπως οι εγχώριοι ραγιάδες. Οι Εβραίοι μεταβάλλονται στην κατ’ εξοχήν αστική τάξη της Αυτοκρατορίας, ιδιαίτερα στη διάρκεια του 16ου αιώνα.

Όμως ο 17ος αιώνας υπήρξε μια εποχή αρνητική για τον εβραϊσμό της Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Τουρκίας.

Επιδημία πανούκλας το 1618, καταστροφική πυρκαγιά το 1620, βαρύτατη φορολογία που πλήττει τοεβραϊκό εμπόριο και τη βιοτεχνία και τέλος εμφάνιση εγχώριων, χριστιανικών αστικών τάξεων, κυρίως των Ελλήνων και των Αρμενίων, που ανταγωνίζονται τους Εβραίους. Στην Ευρώπη επιτείνονται και πάλι οι διώξεις κατά των Εβραίων, μέσα στο πλαίσιο των θρησκευτικών πολέμων. Το 1648 πραγματοποιούνται εκτεταμένες σφαγές των πλέον πολυάριθμων εβραϊκών κοινοτήτων της εποχής, στην Πολωνία και την Ουκρανία. Υπάρχει ένα γενικό κλίμα ανησυχίας και προσμονής μιας θεόσταλτης αλλαγής. Είναι η ώρα του Μεσσία.

Ο Σαμπετάϊ γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1626 από Θεσσαλονικιούς γονείς, που μετανάστευσαν στη Σμύρνη, και από μικρός εντρύφησε στις Γραφές και το Ταλμούδ. Κυρίως όμως επηρεάστηκε από την Καμπάλα, και το Ζόχαρ που προαναγγέλλουν την έλευση του Μεσσία. Σταδιακώς αποκτά όλο και περισσότερους μαθητές και το 1648 εγκαινιάζει την μεσσιανική του σταδιοδρομία όταν θα επιχειρήσει να “σταματήσει” την πορεία του ήλιου, με προφανή αποτελέσματα. Το 1651 φεύγει για τη Θεσσαλονίκη όπου εμπεδώνεται η φήμη για τη μεσσιανική αποστολή του και παρασύρει μαζί του μεγάλο μέρος του πληθυσμού προκαλώντας φοβερή αναστάτωση στη μεγάλη κοινότητα και επισύροντας τη μήνη της κατεστημένης εβραϊκής

ηγεσίας. Με την απειλή του θανάτου να επικρέμαται πάνω του, θα υποχρεωθεί να φύγει το 1657 και, μετά από μεγάλη περιπλάνηση στην Πάτρα, την Αθήνα, την Κωνσταντινούπολη, την Οχρίδα, τη Ρόδο, τη Σμύρνη, την Αλεξάνδρεια, θα καταλήξει στην Ιερουσαλήμ και τη Γάζα το 1664. Πλησιάζει η μεσσιανική χρονολογία του 1666. Σύμφωνα με την Καμπαλά, στις 25 Οκτωβρίου αυτού του χρόνου, ημέρα Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί η “Γκέουλα” (η τελική Λύτρωση). Ο Γιοζέφ Νεχαμά, στην Ιστορία των Ισραηλιτών της Σαλονίκης3, περιγράφει την αποθέωση του Μεσσία, από την Παλαιστίνη έως τη Σμύρνη:

“Με τον ερχομό του στη Γάζα, απέκτησε ένα νέο πλεονέκτημα που παγιώνει την πορεία του προς το θρίαμβο. Είχε γνωρίσει ένα νεαρό παλαβό, τον Αβραάμ Βενιαμίν Νάθαν Εσκενάζη. [ ] Τούτος ο έφηβος των δεκαεννιά ετών τίθεται ολοκληρωτικά στη διάθεσή του, προσκολλάται επάνω του επίμονα, τον συνοδεύει στην Ιερουσαλήμ μαζί με τον Σαμουέλ Πρίμο και γίνεται ο πιο πολύτιμος βοηθός του. [ ]

Καταφέρνει μάλιστα πολύ άνετα να παραπλανήσει τον εύπιστο Σεβή. Του δείχνει μέσα σε μεγάλη μυστικότητα ένα πολύτιμο χειρόγραφο με αρχαϊκούς χαρακτήρες και με τίτλο: η “Μεγάλη Σοφία του Σολομώντα” [ ]. Υποστηρίζει ότι ο Γιακχινί είχε βρει αυτό το κείμενο σ’ έναν τάφο του νεκροταφείου και το αποδίδει σ’ ένα συγγραφέα πολύ παλαιό. Τραβάει ιδιαίτερα την προσοχή του Σεβή ένα απόσπασμα αυτού του χειρόγραφου, αλλοιωμένο με επιδέξιο τρόπο από τον ίδιο ή από τον Γιακχινί. ‘Εγώ, ο Αβραάμ’, διαβάζει, ‘έζησα σαράντα χρόνια σε μια σπηλιά, παραδομένος σε στοχασμούς. Όταν αναρωτήθηκα: ‘πότε θα έρθει επιτέλους ο καιρός των θαυμάτων;’, άκουσα μια φωνή να μου απαντά: ‘το έτος 5386 (1626) θα φανερωθεί, από τον Μορδεχάι Σεβή, ένας γιός που θα φέρει το όνομα Σαμπετάι και θα σώσει το Ισραήλ, θανατώνοντας τον Δράκοντα χωρίς να κάνει χρήση όπλων.’

Οι τελευταίες αμφιβολίες που ίσως υπήρχαν ακόμη στο μυαλό του Σμυρνιού ραβίνου διαλύονται απ’ αυτήν την τόσο ξεκάθαρη και σαφή προφητεία. Χρωστάει απέραντη ευγνωμοσύνη στον καινούργιο του συνεργάτη για την αποκάλυψή της. [ ]. Όμως, γι αυτό το άθλιο αποτυχημένο πλάσμα, ο ταπεινός ρόλος του γραφέα δεν είναι πια ικανοποιητικός. Ιδιοποιείται, από μόνος του, τον ρόλο του Προδρόμου και βεβαιώνει ότι ενσαρκώνει την ψυχή του προφήτη Ηλία, πραγματοποιώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το όνειρο που έτρεφε μέσα του από παιδί. Από εκείνη τη στιγμή γίνεται ο εμψυχωτής του μεσσιανικού κινήματος.[ ] Παραφράζοντας τη σολομωνική, διακηρύσσει [ ] τη σεβάσμια αποκάλυψη που του έκανε μια ουράνια φωνή, κατά τα λεγόμενά του: ο Μεσσίας πρόκειται να έρθει κατά το φθινόπωρο της επόμενης χρονιάς. Με την έλευσή του, θα αιχμαλωτίσει τον σουλτάνο, θα επαναφέρει τον εκλεκτό λαό στη γη των προγόνων και θα καθυποτάξει όλες τις δυνάμεις του κόσμου με ειρηνικά μέσα. Ένα μόνο έθνος, η Γερμανία, αιώνιος εχθρός των τέκνων του Ιούδα, θα μείνει ανυπότακτη. Μόνο αυτή θα υποστεί έναν πόλεμο που θα είναι αιματηρός. Όταν όλη η οικουμένη κατακυριευτεί, ο Μεσσίας θα διασχίσει τον ποταμό Σαββατικό, θα πάει πίσω απ’ τα βουνά και ιππεύοντας ένα λιοντάρι θα οδηγήσει στην Παλαιστίνη τους απογόνους του Μωυσή και των Δέκα Φυλών.

Ο Νάθαν [ ] στέλνει ακόμη στην Αίγυπτο και την Ευρώπη, ως αντιπροσώπους, δύο αποστόλους, τον Γερμανό καβαλιστή Matatia Bloch κι ένα νεαρό Εβραίο από το Μοριά, τον Σαμπετάι Ραφαέλ, με την υποχρέωση να διαδώσουν το νέο ευαγγέλιο στις εβραϊκές μάζες. Ο δεύτερος, ντυμένος με τη φανταχτερή ανατολίτικη φορεσιά του, θα πάει πρώτα να κάνει κηρύγματα για τον Μεσσία στην Ιταλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Πολωνία. [ ]

Οι μεγαλοδωρίες που παραχωρεί αφειδώς ο Σαμπετάι στην Ιερουσαλήμ ενισχύονται στα μάτια των απλών ανθρώπων από τα οράματα του Νάθαν. Μέσα σε μερικές μέρες, μοιράζει στους φτωχούς τέσσερις χιλιάδες τάλιρα. [ ] Δεκαπέντε μέρες αργότερα, ο Νάθαν γνωστοποιεί πως ουράνιες φωνές του επιβεβαίωσαν ότι, σε λίγο, ο δάσκαλός του θα αναδεχθεί το στέμμα επί της κεφαλής. Αυτές οι διαβεβαιώσεις πετούν από στόμα σε στόμα. Δε μιλούν πια παρά για τον Μεσσία και την ακατανίκητη δύναμή του. Εκστασιάζονται με τα θαύματα που η λαϊκή φαντασία θεωρεί ότι έχει κιόλας εκπληρώσει. Η θάλασσα ήταν φουρτουνιασμένη: την κατεύνασε βάζοντας το πόδι σ’ ένα πλοίο. Η όψη του και μόνο έτρεψε σε φυγή μια συμμορία άγριων πειρατών κτλ. Ολόκληρη η εβραϊκή Παλαιστίνη πιστεύει ότι η ώρα της λύτρωσης σήμανε. Παραληρεί. Μαίνεται η λύσσα για τις προφητείες. Ξεπετιούνται από παντού οραματιστές, ακόμη και ανάμεσα στους σκλάβους, και χιλιάδες μαρτυρίες επιβεβαιώνουν τον ερχομό του Μεσσία, του πλέκουν το εγκώμιο στις συναγωγές και προς τιμήν του απαγγέλλουν προσευχές.

Ο Νάθαν δεν περιορίζεται σε προφητείες. Την Κυριακή 31 Μαρτίου 1665, μια λαμπερή ημέρα, τον ανεβάζει σ’ ένα καθαρόαιμο άλογο και τον βάζει να διασχίσει με πανηγυρισμούς τους δρόμους της Γάζας, ενώ προπορεύεται ένα πρωτοπαλλήκαρο που φωνάζει: “Ιδού ο βασιλεύς του Ισραήλ!”. Το πλήθος, στην αρχή εκστατικό, αφήνεται να παρασυρθεί και ευθύς αναφωνεί: “Ζήτω ο βασιλεύς του Ισραήλ!”

Ο Σαμπετάι αιθεροβατεί. Αφήνεται να κάνουν ό,τι θέλουν. Τούτος ο κακόμοιρος παρανοϊκός μένει απαθής. Βρίσκεται σε πλήρη φαντασίωση. Πιστεύει ακλόνητα ότι υπακούει στο θέλημα του Υψίστου, ότι είναι ο Εκλεκτός και ο Κεχρισμένος Του. [ ]

Οι προφητείες έχουν εκπληρωθεί. Κατά τις μεγάλες πανηγυρικές τελετές, στον τύπο δέησης υπέρ του ηγέτη της χώρας που εκφωνείται από τον άμβωνα, το όνομα του σουλτάνου υποκαθίσταται με αυτό του Σαμπετάι Σεβή.

Έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Ιδού, αναλάμπει η Gueoula. Μόνο οι ανάξιοι, οι χτυπημένοι από τύφλωση, δεν την βλέπουν. [ ] Η ομαδική παράκρουση παρασύρει τη μάζα που βρίθει από αναξιοπαθούντες οι οποίοι ζουν από τις ελεημοσύνες που συγκεντρώνουν οι Chilouhim σ’ όλη τη Διασπορά. Κατακυριεύει ολόκληρο αυτόν το λαό των γερόντων που ήρθαν από κάθε γωνιά της οικουμένης για να ενταφιαστούν σ’ αυτή την ιερή γη, που, πρώτη απ’ όλες, υπό τον ήχο του αγγελτήριου σαλπίσματος του Μεσσία, θα αναστήσει ανανεωμένους και απαστράπτοντες από δόξα τους νεκρούς που της έχουν παραδοθεί. Η Ιερουσαλήμ παραληρεί. [ ]

Εθελοντές προσφέρονται και πηγαίνουν να ρίξουν στα τέσσερα σημεία του πλανήτη τη μεσσιανική σπορά που βγάζει αμέσως βλαστούς. Όμως το θέατρο των ηρωικών του επιχειρήσεων στην Παλαιστίνη του φαίνεται υπερβολικά στενόχωρο. Θέλει να καθυποτάξει τις μεγάλες τουρκικές πόλεις. Για ξεκίνημα, ανυπομονεί να κάνει την εμφάνισή του στη Σμύρνη με το φωτοστέφανο της παντοδυναμίας.

Μέσα σε εκπληκτική μεγαλοπρέπεια, ο Σαμπετάι επιχειρεί, χωρίς άλλες κωλυσιεργίες, την επιστροφή [ ]. Γονείς και φίλοι προετοιμάζουν προ πολλού τα πνεύματα της Σμύρνης, διανέμοντας επιδέξια φιλανθρωπίες και δωρεές. Έχουν κερδίσει κυρίως την εύνοια του υποκόσμου, των ονομαστών καπανταήδων, που είναι πάντα πρόθυμοι να βγάλουν τα μαχαίρια, των επαγγελματιών παλικαράδων που σκορπούν τον τρόμο στις γειτονιές. Αντιπρόσωποι ευφραδείς, μέσα στους οποίους διακρίνονται σαράντα ραβίνοι από το Χαλέπι, κυκλοφορούν ανάμεσα στους ημιμαθείς και τους πείθουν με ειδικά επιλεγμένα κείμενα ότι ο Μεσσίας έφτασε. Μια λεγεώνα αυτόκλητων αποστόλων παρεισφρύει στις απλοϊκές μάζες και επιδίδεται σε φανταστικές διηγήσεις, αναζωπυρώνει τις ελπίδες και κάνει να λάμψει, μέσα στις μαγεμένες φαντασίες, η πλάνη της Gueoula.

Όλοι οι Σμυρνιοί περιμένουν με ανυπομονησία τον περίφημο συμπολίτη τους. Και να που φτάνει. Είμαστε στο τέλος του εβραϊκού έτους 5426, παραμονή των μεγάλων εορτασμών του Τισρί4, περίπου στις αρχές Σεπτεμβρίου του 1665. Η σκηνοθεσία γίνεται με φροντίδα. Το ενθουσιώδες πλήθος πηγαίνει να τον προϋπαντήσει πέρα από τις πύλες της πόλης. [ ] Σύσσωμος ο λαός με επικεφαλής παντοπώλες, γυρολόγους, ιχθυοπώλες και πωλητές πουλερικών, παρελαύνει μπροστά του, υπό τους ήχους του chofar5 και παραδίδεται σε φρενήρεις επευφημίες. Είναι η αποθέωση. [ ]

Ο Θεός μίλησε. Αποφασίζει. Τη δεύτερη μέρα της Ρος Ασανά (11 Σεπτεμβρίου 1665), πηγαίνει στη συναγωγή και εν μέσω ενός πολυπληθούς πληρώματος αυτοαναγορεύεται Μεσσίας, υιός του Δαβίδ. [ ] Ο λαός κραυγάζει με ποδοκροτήματα χαράς:

“Ζήτω ο Βασιλεύς, ο Μεσσίας μας!”. Ο Σαμπετάι αρπάζει το chofar και εκτελεί μπρος στους συνεπαρμένους πιστούς τις καβαλιστικές εκκλήσεις προς τους αγγέλους.

Τα πάθη ξεσπούν στην πόλη. Είναι η μεσσιανική τρέλα, η γενικευμένη πύρα των ψυχών. Αναμένονται κατακλυσμοί και θαύματα. [ ]

Ο λαός παραφρονεί. Άντρες, γυναίκες και παιδιά πέφτουν σε έκσταση, κάνοντας προφητείες σε κάθε πλατεία.[ ] Πολλοί μουσουλμάνοι μιλούν με συμπάθεια για τον Εβραίο ιερωμένο. [ ] Για μερικούς από αυτούς υπάρχει το ζήτημα της επικείμενης επιστροφής του Μωάμεθ στη γη και τα θαυμαστά γεγονότα στα οποία παρίστανται φαντάζουν στα μάτια τους σαν κάποιο σημάδι προδρομικό, κάτι σαν επιβεβαίωση αυτής της προφητείας. Κάποιες χριστιανές επίσης αφήνονται στη γοητεία που ασκούν όλες αυτές οι εκστατικές εκδηλώσεις και ενώνονται με το εξημμένο πλήθος. Στα εβραϊκά σπίτια προετοιμάζονται πυρετωδώς για το μέγα θαύμα με κολασμούς, εξιλαστήριες νηστείες, αγρυπνίες και προσευχές. Υποβάλλονται με ευχαρίστηση σε βασανιστήρια. Επικές μέρες διαδραματίζονται μέσα σε μια τεράστια υπερδιέγερση. Την 27η Κισλέβ (5 Δεκεμβρίου 1665), Σάββατο της Χανουκά6, ο Σαμπετάι αποθρασύνεται μέχρι του σημείου να θέλει τη βίαιη εξόντωση αυτών που τολμούν ακόμη ν’ αντιτίθενται στην επιρροή του. Κάποιοι από τους αντιπάλους του, τρομαγμένοι από τις απειλές των δαιμονισμένων, οχυρώνονται μέσα στη μεγάλη συναγωγή, τη λεγόμενη Πορτουγκάλ. Ο Σαμπετάι τους πολιορκεί και, παρά την ιερότητα της αργίας του Σαββάτου, γκρεμίζει με τσεκούρια τις πόρτες, εισβάλλει στον ιερό χώρο και με γιουχαίσματα εκδιώκει από εκεί τους εχθρούς του.

Το επόμενο Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου, παρουσιάζεται στην ίδια συναγωγή και επαναλαμβάνει μέσα σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση μεγαλοπρέπειας την κωμωδία της δεύτερης μέρας μετά τη Ρος Ασανά. Εμφανίζεται στον άμβωνα ντυμένος σαν βασιλιάς. Το θράσος του δεν έχει πια όρια. Μέσα σε μια έξαρση μεγαλορρημοσύνης, παλλόμενος από αγανάκτηση, λοιδορεί όλους αυτούς που τον αρνούνται, παρομοιάζει τους ραβίνους με μιαρά τέρατα, εξυμνεί τον Ιησού και για άλλη μια φορά αυτοαναγορεύεται Μεσσίας, υιός του Δαβίδ. [ ]

Την Τρίτη ο Σαμπετάι διατρέχει τους δρόμους, ακολουθούμενος από τους θιασώτες του, στολισμένους με λουλούδια. Μοιράζει λιχουδιές στους περαστικούς και με την επιστροφή του στο σπίτι, ως δείγμα υπέρτατης αγαλλίασης, για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό, τερματίζει πανηγυρικά την αυστηρή σεξουαλική του εγκράτεια. Την επομένη, Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, εγκαθίσταται στη συναγωγή Πορτουγκάλ μέσα στην κατάμεστη από τους οπαδούς του συνέλευση, σχολιάζει το Άσμα Ασμάτων, ανακρούει και πάλι ρομάντζες, ηχεί το chofar, επαναλαμβάνει τα καραγκιοζιλίκια του και τα ταχυδακτυλουργικά του κόλπα, εκτελεί παράξενες χειρονομίες, μαγείες, βγάζει άναρθρες κραυγές και προαναγγέλλει, πανδήμως, ότι, ήρθε η ώρα του να επιβάλει την εξουσία του στις τουρκικές αρχές. [ ]

Μέσα στη Σμύρνη, απ’ άκρη σ’ άκρη, η συλλογική ψύχωση παρεκτρέπεται και γίνεται λύσσα. Ξεθεώνονται σε μετάνοιες και κολασμούς. Κάποιοι κάνουν μπάνιο σε παγωμένα νερά, θάβονται κάτω από το χιόνι. Άλλοι βαδίζουν πάνω σε αγκάθια. Προβαίνουν αφειδώς σε φιλανθρωπίες, μοιράζουν περιουσίες στους απόρους. Έμποροι, τεχνίτες, υπάλληλοι προετοιμάζονται για την έξοδο. Κανείς δε φροντίζει πια τις επαγγελματικές του υποθέσεις. [ ] Σε τι ωφελούν τα αγαθά τώρα που ήρθε ο Μεσσίας και όλος ο λαός του Ισραήλ θα γυρίσει στην Παλαιστίνη; [ ]

Η μεγάλη μέρα δεν πρόκειται ν’ αργήσει. Παντρεύουν βιαστικά τα παιδιά τους. Μέσα σε ξέφρενες τελετές, παρόμοιες με τους αρχαίους διονυσιασμούς, άντρες και γυναίκες ανακατεμένοι μέσα σε σκανδαλιστικά συμπλέγματα ακολουθούν τον Σαμπετάι, κραυγάζοντας ψαλμούς. Κατά διαστήματα, μέσα στο βουητό αυτής της μάζας, μια φράση γεμάτη πάθος ξεχωρίζει καθαρά: ‘Yemine Adonai romema! Yemine Adonai ossa haii’ ‘Η δεξιά του Κυρίου θριαμβεύει! Η δεξιά του Κυρίου οδηγεί τον αγώνα!’ (Ψαλμός CXVII - 16). Κι ακόμη: ‘Ζήτω ο Βασιλεύς μας! Ζήτω ο Μεσσίας μας!’ [ ]

Η έκσταση έχει γενικευτεί. Γέροντες με αφρούς στο στόμα αναγγέλλουν ότι ο Μεσσίας έφτασε. Παιδιά στις κούνιες ψελλίζουν το όνομα Σαμπετάι. Αγνές κοπελίτσες, από τις καλύτερες οικογένειες, κυριεύονται από το dibbouk7 και αναταράσσονται από αλλόκοτους σπασμούς, προλέγοντας δεινά ακόμη και κατά των οικείων τους που δυστροπούν προς τη νέα πίστη. Περισσότερα από τετρακόσια άτομα, άντρες και γυναίκες, προφητεύουν.

[ ] Δε διασώζεται πια καμιά συστολή. Ασέλγειες γίνονται σε όλες τις πλατείες και εκτυλίσσονται σκηνές αχαλίνωτης ελευθεριότητας μέρα μεσημέρι. Μέσα σε φαγοπότια, σε φιλήδονους χορούς, ξεχνούν τις παραδόσεις για κοσμιότητα και αγνότητα, για τιμή της φυλής. Σε λίγο, κι ο ίδιος ο Σαμπετάι παρασύρεται και απελευθερώνεται από τους κανόνες της κοινής ηθικής: καλεί δίπλα του μια από τις γυναίκες που παλιά του προκαλούσαν αποστροφή, την καθίζει στα δεξιά του, περιστοιχίζεται από μια ομάδα εφτά παρθένων και με τη σαγηνευτική του φωνή υμνεί τον ψαλμό ΧLV: ‘θυγατέρες βασιλέων βρίσκονται ανάμεσα στις γυναίκες της συνοδείας σου. Η γυναίκα σου είναι στα δεξιά σου στολισμένη με χρυσό του Ophir’. Εκείνος που μέχρι τότε ζούσε στην εγκράτεια, στο εξής συναναστρέφεται με γυναίκες [ ], και αφήνεται για μερικές μέρες να μεταφερθεί σε τόπους ηδονής.

Από παντού, και κυρίως από τη Μακεδονία, συρρέουν τα μηνύματα, τα δώρα, οι υποσχέσεις για χορηγίες και αρωγή. Αποστολές ξεκινούν από μακρινές περιοχές, θέλουν να αντικρίσουν το πρόσωπο του Μεσσία, θέλουν να γονατίσουν μπροστά του. Ορδές ραβίνων έρχονται από τις κοιλάδες του Λιβάνου και τον λόφο της Σιών για να του απονείμουν τον φόρο της τιμής και της αφοσίωσής τους. Προσκυνητές κατά πλήθη πολιορκούν το κατάλυμα του Μεσσία και για μέρες ολόκληρες περιμένουν υπομονετικά τη δική τους σειρά για ακρόαση. Πολλοί ονομαστοί καβαλιστές αναγνωρίζουν ότι ο Σαμπετάι είναι η ύστατη ενσάρκωση του Δαβίδ και η άμεση εκπόρευση του λόγου του άναρχου Όντος, του Εν Σοφ.

Τα νέα για τα τεκταινόμενα διαδίδονται μέσω των ανθρώπων και φτάνουν σε όλο το Ισραήλ.

Γίνεται παντού γνωστό πως οι Εβραίοι της Τουρκίας έχουν ανάμεσά τους μια θαυμαστή προσωπικότητα που εμφανίζεται ως ο Λυτρωτής. Στη σεφαραδίτικη κοινότητα του Άμστερνταμ, η είδηση που ανακοινώνεται στις συναγωγές, όπου διαβάζονται δημόσια οι επιστολές από την Τουρκία, προκαλεί ανείπωτη χαρά. Παρά τις αποδοκιμασίες των φρονίμων, [ ] ένας μεγάλος αριθμός πιστών επιδίδεται σε άκρατες εκδηλώσεις. Φορώντας τα καινούργια τους ρούχα, ξεκινούν λιτανείες στους δρόμους κουβαλώντας τα βιβλία του Νόμου με συνοδεία βιολιών και τύμπανων. Κάποιοι πουλάνε τα σπίτια τους ή και τα γκρεμίζουν, ξεπουλάνε τις περιουσίες τους. Το ίδιο συμβαίνει στη Βενετία, που είναι σε πιο στενή επαφή με τις τουρκικές πόλεις, και στο Λιβόρνο, το προπύργιο του μεσσιανισμού. [ ] Στο Λονδίνο, όπου οι Εβραίοι μόλις απέκτησαν το δικαίωμα ν’ ασκούν τη θρησκεία τους, στην Αβινιόν, στην παπική πόλη όπου η κοινότητα υπάρχει από πολύ παλιά, αφήνονται να τους παρασύρει η μεθυστική ευθυμία της Gueoula. Οι εβραϊκές κοινότητες της Πολωνίας, κατεστραμμένες και καταρρακωμένες, σηκώνουν κεφάλι μόλις μαθαίνουν το μεγαλειώδες σχέδιο του Σεβή. Αναμένουν, μες στις προσευχές και τις νηστείες, να καταφθάσουν τα ουράνια άρματα και να τους μεταφέρουν σύσσωμους στην Παλαιστίνη. Τούτη την υπέρτατη στιγμή, μερικοί ραβίνοι προπορεύονται και παίρνουν τον δρόμο για τους Αγίους Τόπους προκειμένου να φτάσουν εκεί πριν από τα ποίμνιά τους. Η συναγωγή του Αμβούργου και πολλές άλλες σ’ όλη τη Διασπορά ευλογούν τον Κύριο Βασιλέα, τον Δίκαιο, τον Καλό Σωτήρα Σαμπετάι Σεβή, τον Θεό του Ιακώβ. Οι Εβραίοι της Περσίας επίσης, πληροφορούμενοι την επικείμενη έλευση του Κεχρισμένου, σταματούν κάθε εργασία. Με λίγα λόγια, από το φθινόπωρο του 1665, ολόκληρο το Ισραήλ φθάνει στο παραλήρημα και παραφρονεί.

Η πληθώρα των τιμών εδραιώνει τον Σαμπετάι στην αποστολή του. [ ] Είναι ο Εκλεκτός του θεού. Βασιζόμενος στις ιδέες του Λουριά, που επαναλαμβάνει σ’ αυτό το σημείο τους γνωστικιστές της Αλεξάνδρειας, τρέφει την πεποίθηση ότι, ως συνέπεια της αμέλειας του αρχαγγέλου Metatron, δημιουργού της γήινης σφαίρας και κατευθυντήριας έως τότε δύναμης της ανθρωπότητας, οι δρόμοι του θεού, από τους οποίους το καλό φθάνει στον κόσμο, έχουν φθαρεί και, μη έχοντας πια δική τους ξεκάθαρη χάραξη, η αμαρτία και η αγνότητα συγχέονται και αναμειγνύονται. Πρέπει να αποκατασταθούν αυτοί οι δρόμοι για να ξεχωρίσει και πάλι η αμαρτία από την αγνότητα. Για το λόγο αυτό, παρεμβάλλεται, απομακρύνει τον άπιστο αρχάγγελο και αναλαμβάνει ο ίδιος τα καθήκοντα που είχε εκείνος. Αυτός, ο Σαμπετάι, θα είναι στο εξής Βασιλεύς του Ισραήλ και Κύριος του Κόσμου. Το πρωταρχικό ον, ο Παλαιός των Ημερών, ο Αδάμ Καδμόν, που είναι η Παντοδύναμη θεότητα, αποσύρθηκε από το πηδάλιο της γης και παραχώρησε τη θέση του σ’ αυτόν. Στον ίδιο τον Σαμπετάι εμπίπτει τώρα το καθήκον να αποκαταστήσει σε αυτήν τη διεφθαρμένη γη τη βασιλεία του καλού και του δικαίου, την αυτοκρατορία της αθωότητας ενάντια στο έγκλημα, ενάντια στο κακό και στο αμάρτημα που την κατάντησαν έτσι. [ ]

Τα πάντα λυγίζουν μπροστά στο φάντασμα της εξουσίας του. Όποιος κάνει ν’ αντισταθεί, περιλούζεται με ύβρεις: κάθε αντιρρησίας απειλείται με θάνατο, λιθοβολισμό, λιντσάρισμα από έναν εξαγριωμένο όχλο.[ ] Οι υψηλά ιστάμενοι που δεν τον ακολουθούν χάνουν κάθε αξίωμα. Η κοινότητα εξεγείρεται ανοιχτά εναντίον τους και λοιδορεί αυτούς και το τσούρμο των ανυπότακτων με το χαρακτηρισμό Koferim, άπιστοι. Οι νταήδες του Μεσσία αποφασίζουν ότι δεν πρέπει να χαριστούν καθόλου στους άπιστους. “Σκοτώστε τους ακόμη και το Σάββατο”, διατάσσουν στους δαιμονισμένους. Και προσθέτουν: “Ακόμη κι αν φέρουν τον τίτλο του ραβίνου, δεν δικαιούνται να λάβουν συγχώρεση από σας”.

Ο Μεσσίας μας, διαπιστώνοντας την παντοδυναμία του, χάνει κάθε αίσθηση της πραγματικότητας. Είναι πεπεισμένος ότι είναι ο Βασιλεύς των Βασιλέων και φαντάζεται ότι ολόκληρο το σύμπαν υπακούει σ’αυτόν. Έτσι, τον απασχολεί η διακυβέρνηση του κόσμου. Καταρτίζει τον κατάλογο με είκοσι οχτώ βασίλεια που κατά τη γνώμη του καλύπτουν την επιφάνεια της γης και προχωρεί στη διανομή της κάθε περιοχής προς τους έμπιστούς του. Καθένας παίρνει ένα καλό μερίδιο: οι δύο αδελφοί του, Ελιέ και Γιοσέφ, η μητέρα του, τα πρωτοπαλλήκαρά του, ο Αβραάμ Γιακχινί, ο Σαμουέλ Πρίμο, ο Νάθαν, ο ευεργέτης του Ραφαέλ Γιοσέφ Τσελεμπή και πολλοί άλλοι. Ένας ελεεινός κακόμοιρος, ο Αβραάμ Ρούμπιο, είναι ιδιαίτερα ευνοημένος από τη μοιρασιά. Ο Αβραάμ Καρδόσο, Μαρράνας γιατρός, έχει ελεύθερη επιλογή ανάμεσα στο στέμμα της Πορτογαλίας και στην τιάρα του Αρχιερέα στον επανορθωμένο Ναό. [ ] Η Σμύρνη είναι για την ώρα η πρωτεύουσα του κόσμου, καθώς το σκήπτρο της οικουμενικής ηγεμονίας θα μεταφερθεί, όπως αρμόζει, στην Ιερουσαλήμ, στην έδρα της υπέρτατης αποθέωσης του.

Ο κατής της Σμύρνης και οι διοικητικοί ή στρατιωτικοί υπάλληλοι, αδρά αργυρώνητοι, είχαν αφήσει μέχρι τότε την κατάσταση ως είχε. Παρακολουθούσαν ως θεατές σκωπτικοί, αλλά κυρίως καλοπροαίρετοι, το ομαδικό ξεμυάλισμα αυτού του λαού που εκστασιαζόταν γύρω από τον καρνάβαλο Μεσσία του. Ένιωθαν πολύ άνετα που μπορούσαν να αποσπούν χρήματα από αυτήν τη μάζα των αφελών, τους οποίους έβρισκαν συγχρόνως γελοίους κι αξιολύπητους. Αλλά η ταραχή που προκαλούν οι εξωφρενικές αντιπαλότητες των διάφορων μερών τους τρομάζει. [ ].

Ο κατής λοιπόν αποφασίζει να βάλει τέλος σ’ όλη αυτήν την αναταραχή. Λίγες μέρες μετά τη γελοία επίσκεψη της Τετάρτης 16 Δεκεμβρίου, εγκαλεί τον Μεσσία. [ ] Ο Σαμπετάι ανταποκρίνεται στην κλήτευση, αλλά δεν είναι μόνος. Ο συρφετός του παρέχει μια εξαιρετικά επιβλητική συνοδεία. Όσο ο δικαστής τον υποβάλλει σε μια πιεστική ανάκριση και τον φέρνει σε δύσκολη θέση με μια σειρά από ειρωνικές ερωτήσεις, σηκώνεται μια οχλοβοή. Όλοι οι δρόμοι γύρω από το κονάκι βρίθουν από κόσμο. Ξαφνικά, αντηχεί μια φοβερή κραυγή: “Ο Μεσσίας! Ο Μεσσίας!” Το πλήθος, κυριευμένο από μια συλλογική παραίσθηση, νομίζει ότι βλέπει να αναδύεται μια πύρινη κολώνα που ανέρχεται στον ουρανό και φωτίζει το κονάκι με τον εκθαμβωτικό φωτισμό της. Γυναίκες και παιδιά πέφτουν κάτω από σπασμούς, παραληρούν και αναφωνούν ότι ο Σαμπετάι είναι ο Σωτήρας. Μέσα σ’ αυτό το επιληπτικό σύμπλεγμα βροντούν φωνές. Βγάζουν χρησμούς μέσα σε μια φρενίτιδα. Και πρόκειται για πληθώρα προφητών.

Φοβούμενος μια εξέγερση, ο αξιωματούχος προτιμά ν’ αφήσει ελεύθερο τον υπόδικο Σαμπετάι. Θα του διαμηνύσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα την απόφασή του.

Ο Σαμπετάι γνωρίζει και πάλι τον θρίαμβο.

Η είδηση για το θαύμα φτερουγίζει μέσα στους δρόμους, εισβάλλει σ’ όλα τα σπίτια. Να η ατράνταχτη απόδειξη! Όλη η Σμύρνη προετοιμάζεται για την έξοδο στους Αγίους Τόπους. Σήμανε τώρα η κρίσιμη ώρα. Φεύγουν. Το θέμα είναι σοβαρό. Οι δύσπιστοι, ακόμη και οι πιο ανένδοτοι δεν έχουν πια λόγο ν’ αμφιβάλλουν.”

Ωστόσο η αποθέωση θα γνωρίσει ένα άδοξο τέλος. Ο Σαμπετάι θα αποσταλεί στην Κωνσταντινούπολη, για να απολογηθεί. Πιστεύει πως ο Σουλτάνος θα του παραδώσει οικειοθελώς την εξουσία του. Ωστόσο στην Κωνσταντινούπολη όπου τον περιμένουν με εκατοντάδες σκάφη ως Μεσσία θα φτάσει σιδηροδέσμιος και θα φυλακιστεί. Είναι τέτοια η ισχύς του μεσσιανικού ονείρου, ώστε η φυλακή μεταβάλλεται σε Παλάτι στα μάτια των πιστών και κάθε μέρα χιλιάδες τον επισκέπτονται για να ακούσουν προφητείες από το στόμα του, ή έστω να τον αντικρίσουν από μακριά. Το φρούριο της Καλλίπολης πολιορκείται από στεριά και θάλασσα. Για μερικούς μήνες, πληρώνοντας αδρά τους δεσμοφύλακες, θα παραμείνει ο έγκλειστος Μεσσίας που εκδίδει διατάγματα, ρυθμίζει τη ζωή των Ιουδαίων σε όλο τον κόσμο και δέχεται τους υπηκόους του περιστοιχισμένος από την αυλή του. Όμως και η Οθωμανική εξουσία αρχίζει να ανησυχεί, η κωμωδία πρέπει να τελειώσει. Στις 16 Σεπτεμβρίου του 1666, οδηγείται ενώπιον του Σουλτάνου στην Αδριανούπολη. Τα ψέματα έχουν τελειώσει: όχι μόνο δεν θα του παραδώσει τον θρόνο, αλλά θα τον καταδικάσει σε θάνατο. Η μόνη σανίδα σωτηρίας είναι η εξωμοσία. Και ο Σαμπετάι θα αλλαξοπιστήσει. Σύντομα θα τον ακολουθήσουν χιλιάδες οπαδοί του που θα μυηθούν όπως και ο Μεσσίας στον μπεχτασισμό και θα δημιουργήσουν την “εβραϊκή αίρεση” των μουσουλμάνων ντονμέδων, η οποία επιβιώνει μέχρι σήμερα. Ο Μεσσίας θα πεθάνει από δυσεντερία δέκα χρόνια αργότερα το 1676, έχοντας συντρίψει δια παντός το ισχυρότερο μεσσιανικό όνειρο του εβραϊσμού. Ο εβραϊκός μεσσιανισμός θα επανεμφανιστεί στον 20ό αιώνα. Και πάλι θα ενισχυθεί από μια τρομερή τραγωδία, το χιτλερικό ολοκαύτωμα, αλλά αυτή τη φορά θα διαθέτει ισχυρότερα όπλα από εκείνα του Σεβή: το χρήμα και τα όπλα των κυριάρχων του κόσμου, την πυρηνική ρομφαία και τη βούληση να επιβάλει την επιστροφή στη Σιών δια πυρός και σιδήρου.
========================================================================

ΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΙΔΙΑ ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΡΟΚΑΛΗΠΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΟΥΣ!
 

===========================================================ΤΑ ΓΕΡΑΚΙΑ ΠΕΤΟΥΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ!

========================================================================

"Ας ονομάσουμε τους όνους και ημιόνους άλογα και θα έχουμε το μεγαλύτερο ιππικό" 

είπε ο Σωκράτης, με αφορμή την κλήρωση στρατηγών.
 

==========================================================
Εσύ μπορεί να λέγεσαι Σαμαράς, οι Έλληνες όμως δεν είναι γαϊδούρια! (Ε! Γαϊδούρια ξεσαμάρωτα!)

----------------------------------------------------------------------------

“Αβδηρίτης που χρεωστούσε σε κάποιον ένα «ονάριον» (γαϊδουράκι) και δεν εύρισκε άλλο για να επιστρέψη το «χρέος», παρακαλούσε τον δανειστή να (δεκτή για το χρέος) να του δώση, αντί του ενός «όνου», δύο ημιόνους (μισο-γαϊδάρους, μουλάρια)”
 


=========================================================


"Οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΟ DNA ME TOYΣ ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ" !
Τάδε "δεν" έφη ο "Φωστήρας" Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς!
(ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ ή ΕΝ ΑΡΧΗ ΉΝ Η ΕΙΚΟΝΑ!)
======================================================

         Ρε τον Αντωνάκηι! Τι καλό παιδί που είναι! Γελάνε και τα "μουστάκια" του!Ξέρει και χαιρετά καταλλήλως (Δές τα χέρια τους και την σημαία μας ανάποδα!) Η αυστηρότητα του βλέμματος του"πατρός" ΣΙΜΟΝ ΠΕΡΕΣ είναι παρακαταθήκη γι΄ αυτόν! Μπράβο και όχι Εύγε Αντωνάκη!
ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΟΥΝΑΓΕ ΑΝΤΩΝΑΚΗ!!!!!
(φωτ. 14-12-2011 στη πατριδα του Αντωνάκη)
===========================================================Sotiris Rizogiannis
29 Ιουνίου


Αυτή η λειτουργία είναι προσωρινά μπλοκαρισμένη

Πρόσφατα δημοσιεύσατε κάτι που παραβιάζει τις πολιτικές του Facebook. Για το λόγο αυτό, έχετε μπλοκαριστεί και δεν μπορείτε προς το παρόν να χρησιμοποιείτε αυτή τη δυνατότητα.Μάθετε περισσότερα.

Προκειμένου να μην μπλοκαριστείτε ξανά, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει και κατανοήσει τους Όρους της Κοινότητας του Facebook.
Αυτό το μπλοκάρισμα θα ισχύει για 11 ώρες ακόμη.


Εάν νομίζετε ότι το βλέπετε αυτό εξαιτίας λάθους, παρακαλώ ενημερώστε μας.

Αφαιρέσαμε κάτι που είχατε δημοσιεύσει
Το αφαιρέσαμε από το Facebook επειδή παραβιάζει τους Όρους της κοινότητας:

(η αφερεθήσα ανάρτηση)

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτή την στιγμή ΕΛΛΗΝΕΣ είναι περί 1.000.000 και αυτοί δεν λέω ότι δεν έχουν επιμιξία με άλλες φυλές δεν έχουν όμως επιμιξία με αίμα βρόμο- εβραίων.Οι "πνευματικοί",πολιτικοί και πολιτειακοί ταγοί μας σε όλα τα επίπεδα εξ-ουσίας είναι από "αυτούς"! (Το συμπέρασμα και από έρευνα Ρώσων ερευνητών! ).- ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΑΓΩΝ!-ΕΛΛΗΝΕΣ!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ......
Τσάντ Μινεϊκο Παπανδρέου (Ανδρέας Παπανδρέου) Υπερχρέωση 37 Δις
Γιώργος Τσάντ Μινεϊκο Παπανδρέου ( δεν μιλάει καλά ελληνικά )
Καρα-μαν-αλής Κων/νος ( junior ) ( Τουρκοεβραίος ) γένος Ντομένδων
Ράλλης ( Κρυπτοεβραϊκό γένος Ραούλ-Ραλ ) Υψηλόβαθμος Μασόνος
Στεφανόπουλος ( Αλβανικής καταγωγής )
Παπούλιας ( Εβραίος εξ Ιωαννίνων )
Μπενάκη ( Εβραϊκό γένος Μπεν Χιραμ )
Σαμαράς ( Εβραϊκό γένος,αληθινό όνομα ΜΠΕΝΑΚΗ ΧΩΡΕΜΙ )
Βαρβιτσιώτης ( Κρυπτοιταλοεβραϊκό γένος Μπάρμπι )
Σημίτης Κων.
" Κινέζος "( αληθινό όνομα Μαρδαχάι Αβούρης ) ΚΑΤΑΧΡΕΩΘΗΚΑΜΕ
Έβερτ ( Εβραϊκό γένος Εβερ ) Σφράγισε τις πετρελαιοπηγές
Μητσοτάκης Κων/νος ( Εβραϊκ'ο γένος Βενιζέλ ή Μπεν-Σαλόμ )
Πολύδωρας ( Γλειώδης Προδότης Μασόνος )
Αλαβάνος Αλέκος ( Κρυπτοεβραϊος το γένος Αλ Λεβί ή Λεβί )
Χαάνα Διαμαντοπούλου ( Εβραία )
Βενιζέλος ή Τουργκουτσογλου ( Εβραιότουρκος )
ΚARA - ZAFFERI ( Τουρκαλβανός το γένος Ζαφέρι ) 3πλός Πράκτορας.....

========================================================================

       
        Ο Σφουγγοκωλάριος ήταν υψηλό αξίωμα και ταυτοχρόνως επάγγελμα στα χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.Το έργο του ήταν να σκουπίζει τα οπίσθια των αυτοκρατόρων.Ήταν αξίωμα που πολλοί ζήλευαν και μόνο έμπιστα άτομα διορίζονταν , αφού είχαν το προνόμιο να ευρίσκονται τόσο κοντά στον αυτοκράτορα όταν αυτός, ήταν γυμνός και άοπλος (ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΣΩΘΗΚΕ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ!!!!!)
========================================================================


ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΕΙΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ !
Οι εξ ευπατριδών την φύσιν ΕΛΛΗΝΕΣ δεν ΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ(Ούτε πωλούνται ούτε αγοράζονται)!

Τότε ο Ευρύαλος πικρά του μίλησε κι έτσι είπε·
«Δε μοιάζεις, ξένε, με άνθρωπο τεχνίτη στους αγώνες,
αλήθεια, απ’ όσους άπειρους γνωρίζει ο κόσμος όλος,
παρά μου φαίνεσαι αρχηγός θαλασσινών εμπόρων,
που τρέχει με πολύκουπο καράβι κι είναι ο νους του
μονάχα στις πραμάτειες του και στα συμφέροντά του,
πώς θα κερδίζει αρπάζοντας. Για αγωνιστής δε μοιάζεις».
Τότε λοξά τον κοίταξε κι έτσι ο Δυσσέας του ᾽πε·
«Σύντροφε, δε μιλάς σωστά και μ’ άντρα αυθάδη μοιάζεις.
Έτσι όλα τα χαρίσματα δε δίνουν στους ανθρώπους,
σωρό οι θεοί, την ομορφιά, τη γνώση και το λόγο.
ΟΜΗΡΟΣ(θ,158-168)
τὸν δ᾽ αὖτ᾽ Εὐρύαλος ἀπαμείβετο νείκεσέ τ᾽ ἄντην·
"οὐ γάρ σ᾽ οὐδέ, ξεῖνε, δαήμονι φωτὶ ἐίσκω
ἄθλων, οἷά τε πολλὰ μετ᾽ ἀνθρώποισι πέλονται,
ἀλλὰ τῷ, ὅς θ᾽ ἅμα νηὶ πολυκλήιδι θαμίζων,
ἀρχὸς ναυτάων οἵ τε πρηκτῆρες ἔασιν,
φόρτου τε μνήμων καὶ ἐπίσκοπος ᾖσιν ὁδαίων
κερδέων θ᾽ ἁρπαλέων· οὐδ᾽ ἀθλητῆρι ἔοικας."
τὸν δ᾽ ἄρ᾽ ὑπόδρα ἰδὼν προσέφη πολύμητις Ὀδυσσεύς·
"ξεῖν᾽, οὐ καλὸν ἔειπες· ἀτασθάλῳ ἀνδρὶ ἔοικας.
οὕτως οὐ πάντεσσι θεοὶ χαρίεντα διδοῦσιν
ἀνδράσιν, οὔτε φυὴν οὔτ᾽ ἂρ φρένας οὔτ᾽ ἀγορητύν.


========================================================================

Ο Δ0ΣΙΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!
\
ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:Νικόλαος Χριστοφοράκος (κέντρο), γνωστός και ως ο “γιατρός των Ες-Ες”. Πατέρας του Μιχάλη Χριστοφοράκου. Αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών στην δίκη των δοσίλογων παρότι αναγνωρίστηκε από εχθρούς και φίλους. Συνεργαζόταν με την Γερμανική διοίκηση. 
Στη δίκη αποκαλύφθηκε ότι ο Δρ Νικόλαος Χριστοφοράκος κατέδωσε τους καθηγητές της Ιατρικής Κωνσταντίνο Χωρέμη και Νικόλαο Λούρο, διότι διοχέτευαν φαρμακευτικό υλικό από τον Ερυθρό σταυρό σε αναξιοπαθούντες (τον χειμώνα της γενοκτονίας) ..........
---------------------------------------------------------------------------
ΜΕΡΙΚΑΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΤΕ ΜΕΓΑΛΟΔΟΣΙΛΟΓΩΝ!
(Απόσπασμα από το βιβλίο του Δημοσθένη Κούκουνα «Η ελληνική οικονομία κατά την Κατοχή και η αλήθεια για τα κατοχικά δάνεια»- Εκδόσεις Ερωδιός)
Αβραμίδης Ι., επιχειρηματίας
Αγγελόπουλος Θ. & Υιοί, επιχειρηματίες
Αγιουτάντης Α., εργολάβος
Αλβανόπουλοι Κ. και Ι., εργολάβοι
Αντωνόπουλος Α., εργολάβος
Βαρχανέα Σ., επιχειρηματίας
Βασιλάκος Α., εργολάβος
Βασιλειάδης Α., επιχειρηματίας
Βέλλιος Ε., εργολάβος
Βερνίκος Α., επιχειρηματίας
Βερνίκος Ν., επιχειρηματίας
Βερνίκος Ν., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Βόμβα Αφοί, προμηθευτές Αρχών Κατοχής
Βόμβας Τ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Βορρεάδης Ι., επιχειρηματίας
Γεωργιάδης Γ., επιχειρηματίας
Γεωργιάδης Σ., επιχειρηματίας
Γιαδικιάρογλου Ρ., επιχειρηματίας
Γιαδικιάρογλου Φ., επιχειρηματίας
Γιαννουλάτος Ε., επιχειρηματίας
Γιατζόγλου Ε., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Γκέρτσος Δ., επιχειρηματίας
Γκέρτσος Θ., επιχειρηματίας
Γκέρτσος Κ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Γκορίτσας Ε., εργολάβος
Γκουντελιάν Α., εργολάβος
Γκουτρούμ Κ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Δαμιανός Μ., εργολάβος
Δευκόπουλος Κ., εργολάβος
Δήμας Σ., επιχειρηματίας
Διάκος Ε., εργολάβος
Δοανίδης Π., εργολάβος
Δολτσέτης Ι., εργολάβος
Έμκε Ρ., επιχειρηματίας
Ευστρατίου Δ., επιχειρηματίας
Ζαλώνης Μ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Ζαννέτος Κ., επιχειρηματίας
Ζανουδάκης Α., επιχειρηματίας
Ζανουδάκης Σ., επιχειρηματίας
Ζαντεμίσκωφ χήρα, επιχειρηματίας
Ζαχάρωφ Γ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Ζήζηλας Ι., εργολάβος
Θεοδωρόπουλος Ε., εργολάβος
Ιγγλέσης Γ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Ιωαννίδης Β., εργολάβος
Ιωαννίδης Γ., εργολάβος
Καβαντζάς Δ., εργολάβος
Καββαδίας Κ., επιχειρηματίας
Καϊβάνοι Αφοί, εργολάβοι
Καλημέρης Β., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Καλιάζης Κ., εργολάβος
Καλιαμπέτσος Α. και Σ., εργολάβοι
Κάμφωνας Α., επιχειρηματίας
Καραγιάννης Κ., επιχειρηματίας
Καράσσος Σ., επιχειρηματίας
Καρδασιλάρη Υιοί, προμηθευτές Αρχών Κατοχής
Κατηφόρης Π., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Κατσίγερας Σ., επιχειρηματίας
Κεφάλας Κ., επιχειρηματίας
Κεχαγιάς Χ., εργολάβος
Κηρύκοι-Αλεξάτος, επιχειρηματίες
Κόβερης Ι., επιχειρηματίας
Κόκκινος Κ., επιχειρηματίας
Κολοβός Γ., επιχειρηματίας
Κολοζώφ Α., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Κοραής Σ., επιχειρηματίας
Κορωναίος Α., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Κούρηξ Δ., επιχειρηματίας
Κουρμούλης Μ., εργολάβος
Κουρτ Μ., επιχειρηματίας
Κούρτογλου Ι., εργολάβος
Κουτσουρόπουλος Λ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Κρανιώτη Αφοί, εργολάβοι
Κριεζής Ι., εργολάβος
Κρίκος Μ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Κυπαρισσόπουλος Ε., επιχειρηματίας
Κυφιώτης Α., εργολάβος
Κωστάλας Σ., επιχειρηματίας
Λαζαράκης Ανδρ., επιχειρηματίας
Λαζαράκης Κ., επιχειρηματίας
Λαζαρίδης Π., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Λασκαρίδης Χ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Λιοπυράκης Θ., επιχειρηματίας
Λυμπεράκης Μ., εργολάβος
Μαθιουδάκης Ι., εργολάβος
Μανιάκης Α., εργολάβος
Μάνος Α., εργολάβος
Μαντζάκας Σ., εργολάβος
Ματαραντζής Ι., επιχειρηματίας
Μάτσας Α., επιχειρηματίας
Μαυράγγελος Μ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Μαύρου Φ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Μεγαλοοικονόμου Λ., επιχειρηματίας
Μεϊμαρίδης-Πιρπίρογλου, προμηθευτές Αρχών Κατοχής
Μήκας Δ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Μικέλης Ν., εργολάβος
Μόσχος Π., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Μπαντζάς Ν., επιχειρηματίας
Μπαρμπαγιαννάκης Ι., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Μπαρμπαρής Σ., εργολάβος
Μπρούνος Λ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Μωυσόγλου Α., επιχειρηματίας
Ναούμ Α., επιχειρηματίας
Ναχνικιάν Ζ., εργολάβος
Νισίμ Κ., επιχειρηματίας
Νταής Α., εργολάβος
Ντεκιπέλο Κατάλιτο, εργολάβος
Ντιλέρνια Γ., εργολάβος
Ξανθόπουλος Α., εργολάβος
Ξανθόπουλος Ι., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Ξανθόπουλος Π., εργολάβος
Παβεζόπουλος Α., επιχειρηματίας
Παπαδάκης Ε., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Παπαδόπουλος Γ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Παπαδόπουλος Κ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Παπαδόπουλος Ο.Ε., επιχειρηματίας
Παπανικολάου Π., επιχειρηματίας
Παπασταύρου Χ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Παραβάντος Ι., επιχειρηματίας
Πασσάς Ι., εργολάβος
Περικάρης Εμμ., εργολάβος
Πετρίδης Ι., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Πετρίδης Κ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Πετρόπουλος Κ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Πετυχάκης Φ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Πλέσσας Α., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Πλέσσας Κ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Πλέσσας Σπ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Πλέσσας Στ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Πουλάκος Β., επιχειρηματίας
Προφέτας Α., επιχειρηματίας
Ρεμέντζης Γ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Ρόζενσταϊν-Ροζάκης Λ., επιχειρηματίας
Ρουρούλης Σ., επιχειρηματίας
Ρούσσος Δ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Σαλαπάτας Α., επιχειρηματίας
Σαλαπάτας Β., επιχειρηματίας
Σαλαπάτας Σ., επιχειρηματίας
Σαλούστρος Π., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Σαραντάκης Ο., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Σαράντης Ι., επιχειρηματίας
Σαράντης Ρ., επιχειρηματίας
Σαρφάτης Ρ., επιχειρηματίας
Σεραφειμίδης-Γεωργακάς, προμηθευτές Αρχών Κατοχής
Σκλαβούνος Λ., επιχειρηματίας
Σουπίλας Σ., επιχειρηματίας
Σοφιανόπουλος Π., εργολάβος
Σταματόπουλοι Α., Λ., Θ., Ρ. & Ο., επιχειρηματίες
Στασινόπουλοι Ι., Η & Μ., επιχειρηματίες
Στίκας Α., επιχειρηματίας
Στίπας Π., επιχειρηματίας
Συριανάκης Θ., επιχειρηματίας
Τερζόγλου Ν., επιχειρηματίας
Τολιάς Β., εργολάβος
Φερλάτσο Ο., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Φουρναράκης-Ιωαννίδης, εργολάβοι
Φώκερ Σ., εργολάβος
Χάινε Ε., επιχειρηματίας
Χαραλάμπους Μ., εργολάβος
Χασαπάκος Χρ., επιχειρηματίας
Χατζηνάκος Γ., εργολάβος
Χατζηπαναγιώτης Ι., εργολάβος

----------------------------------------------------

===========================================================       
    Κυρία μου Ανθελληνίς!Κυρία Ρεπούση ! Κυρία Σημιτογ.....νη -Σημιτογεννημένη! Άκου! Οι Προγονές μας Σουλιώτισσες έριξαν τα παιδιά τους και έπεσαν και αυτές στο γκρεμό συνειδητά "τοις κείνων ρήμασι πειθόμενες' για να μην βιαστούν στα χαρέμια σας και γεννήσουν μπάσταρδα (σαν εσένα!!), όσο και τα παιδιά τους να μην γίνουν γενίτσαροι ( σαν τους δικούς σου ). Το ξέρουν καλλίτερα οι απόγονοί των, κυρία μας ,όπως ξέρουν ότι η φάρα σας θα πέσει στο γκρεμό ,όχι τραγουδώντας σαν τις Σουλιώτισσες αλλά ουρλίαζοντας !(όπως ουρλιάζετε να Υβρίζετε τους Έλληνες!) Και δεν θα ειναι μύθος κυρία μας!!!!
ΑΠΟ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Μετά τη γενοκτονία των Αρμενίων και των Πόντιων η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση αμφισβητεί και το χορό του Ζαλόγγου μέσα από ραδιοφωνική της συνέντευξη. Μιλώντας την Πέμπτη στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο η βουλευτής σε ερώτηση για το αν υπήρξε ο χορός του Ζαλόγγου, απάντησε ότι “κάθε λαός δημιουργεί εθνικούς μύθους”.


===========================================================ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΠΩΣ ΛΕΓΕΣΑΙ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ή ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΙΠΑΣ; Ή ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ;;;

"Η κυβέρνησις της Σόφιας εμεσολάβησε παρά τω στρατώ κατοχής διά την αποφυλάκισιν τριών σοβαρών στελεχών του ΚΚΕ με την βάσιμον ελπίδα ότι θα εξυπηρέτει ούτως τα επεκτατικά της σχέδια εις βάρος της ελληνικής Μακεδονίας, δεδομένου ότι ένας εκ των αντεθνικών και προδοτικών σκοπών του ΚΚΕ ήτο και είναι η απόσπασις της Μακεδονίας και της Θράκης και η δήθεν «αυτονόμησις» των ελληνικωτάτων αυτών περιοχών ως πρώτον βήμα διά την ενσωμάτωσίν των εις την Βουλγαρίαν. Η πολιτική αυτή ήτο φυσικόν να ικανοποιή όλους τους Βουλγάρους ανεξαρτήτως καθεστωτικών διαφορών.

Τα στελέχη τα οποία απηλευθερώθησαν με την μεσολάβησιν της Κυβερνήσεως της Σόφιας ήσαν:1. Ο Ανδρέας Τσίπας, διορισθείς υπό της εγκλείστου ηγεσίας

του ΚΚΕ ως Γραμματεύς του Κόμματος. Την θέσιν ταύτην διετήρησε μέχρι της δραπετεύσεως του Γ. Σιάντου και της υπ΄αυτού αναλήψεως της διοικήσεως του ΚΚΕ (Δεκέμβριος 1941).

2. Ο Ανδρέας Τζίμας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και αργότερον καθοδηγητής του ΕΑΜ.

3. Ο Τερπόφσκυ ή Ζησιάδης, διορισθείς μέλος του Μακεδονικού Γραφείου του ΚΚΕ του οποίου προορισμός ήτο η εφαρμογή εις την πράξιν του σχεδίου του ΚΚΕ διά την απόσπασιν της Μακεδονίας και της Θράκης από τον Εθνικόν κορμόν της Ελλάδος.


===========================================================ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΚΑΙ ΘΛΙΒΕΡΟΙ ΖΗΤΟΥΛΕΣ ΤΟΥΣ! ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΛΥΝΕΤΕ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΜΑΣ!
 
========================================================================Χαίρε, Ω Χαίρε, Ελευθεριά!ΕΝ ΑΡΧΗ ΕΙΔΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ -ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΔΟΥΛΩΝ -ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ!
Καταναλώνουμε(τρώμε) γιά να ζούμε και όχι ζούμε γιά να (τρώμε)καταναλώνουμε!

==========================================================


ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΤΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΠΟΥ ΠΙΝΕΙ"
==========================

Γύρω μας λουκέτα βαριά όπως και η ψυχή μας. Ζωή αμπαρωμένη από το φόβο του αύριο, της εξαθλίωσης ή του επικειμένου τέλους…Ζωή απούσα από τη ζωή. Αξίες 

χρηματιστηριακές με βαρβαρικές και ακατανόητες έννοιες πολιορκούν το μυαλό μας: Σπρέντς, Λήμαν Μπράδερς, Γκόλντμαν Σάκς, Γιουρογκρούπ και ομόλογα, ύφεση, ΄΄κούρεμα΄΄ του χρέους, μνημόνια, απολύσεις και φυσικά η΄΄δόση΄΄, η δόση της εξάρτησης μας!!!Είμαστε μια κοινωνία χρεοκοπημένη ΠΡΩΤΑ πολιτιστικά και πνευματικά.

Κι’ εδώ γεννιέται ο φόβος :τρομοκρατία, εξαθλίωση και απαξίωση του ατόμου. Οι Έλληνες αδυνατούν πια να διαχειριστούν τη ζωή τους, οι ορίζοντες τους στενεύουν και παραιτούνται από την ελπίδα.Η απελπισία θολώνει τη σκέψη τους, οι αξίες χάνονται καθώς η φτώχεια προβάλλει το φρικιαστικό της πρόσωπο….

Η φτώχεια που την είχαν ξορκίσει σχεδόν μια δεκαετία μετά τον Εμφύλιο, που τη είχαν αποδιώξει αφού έγιναν οι περισσότεροι αστοί (κάτοικοι της πόλης), που την ειρωνεύονταν-πολύ αργότερα-βολεμένοι στα δανεικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης,-τότε που ξόδευαν αλόγιστα χωρίς να βλέπουν το δόκανο που τους είχαν στήσει-... Τώρα; πως θα ζήσουν τόσοι πεινασμένοι;; Τι παράγει σήμερα αυτή η χώρα, που το χώμα της ευλογημένο από τους Θεούς και τον ήλιο δεν καλλιεργείται παρά στο ελάχιστο;Που είναι οι ανθούσες ελληνικές βιομηχανίες που παρήγαν ότι μπορούσε να χρειασθεί ο άνθρωπος; ΄΄Αλίμονο στο λαό που δεν παράγει το ψωμί που τρώει και το κρασί που πίνει..΄΄Γιατί νομίζετε ότι οι Ευρωπαίοι ΄΄φίλοι΄΄ μας με τους ντόπιους τοποτηρητές τους, μας έφεραν σ’ αυτή την κατάσταση;Για να μπορέσουν να πετύχουν αυτό που ούτε ο Χίτλερ κατάφερε, πάρα τις θηριωδίες του: να πάρουν την Ελλάδα τους Έλληνες!!...

Σύμφωνα με το΄΄Αγγλικό Δίκαιο΄΄ (περιλαμβάνεται στα μνημόνια που ψηφίστηκαν) όποιος αδυνατεί να πληρώνει το φόρο που του ΄΄ αναλογεί΄΄ θα χάνει ότι περιουσιακό στοιχείο έχει: το σπίτι του,…ακόμα και τα χωράφια του παππού του στο χωριό!!Ούτε λόγος βέβαια για τη Δημόσια που θα χαθεί εξ΄ ολοκλήρου.Τι περιμείνουμε λοιπόν έκτός από την εκάστοτε δόση που θα μας βυθίσει περισσότερο στο χρέος;;


==========================================================

Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ! ΜΑΓΕΥΤΗΚΕΣ!ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ!!
 

======================================================================
(ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΣΑ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!!!) 
          ΤO ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ!!!!!
   Συνθηκολόγησις των ΕΛΛΗΝΩΝ-ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ (Πλαταιέων) με τους ΑΡΧΕΚΑΚΟΥΣ-ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ (Λακεδαιμονίους)!
           Περί την ιδίαν εποχήν του ιδίου θέρους-2013, και οι Έλληνες (Πλαταιείς) επειδή εξηντλήθησαν τα τρόφιμά των, και δεν ημπορούσαν ν' ανθέξουν περισσότερον εις την πολιορκίαν, εσυνθηκολόγησαν προς τους Ευρωπαίους (Λακεδαιμονίους) υπό τας εξής περιστάσεις. Εις γενομένην υπό των τελευταίων επίθεσιν εναντίον του τείχους, οι Έλληνες (Πλαταιείς) δεν ήσαν εις θέσιν ν' αντισταθούν αποτελεσματικώς. Ο αρχηγός των Ευρωπαίων (Λακεδαιμονίων), αντιληφθείς την αδυναμίαν των, δεν ήθελε να κυριεύση την Ελλάδα (πόλιν) εξ εφόδου, όπως ο Χίτλερ, συμμορφούμενος προς τας διαταγάς που είχεν από την έδρα των Αρχεκάκων (Λακεδαίμονα) ….. ως εκ τούτου η Ελλάς (αι Πλαταιαί), λόγω του ότι οι ίδιοι οι Έλληνες (Πλαταιείς) είχαν προσχωρήσει εκουσίως προς τους Ευρωπαίους (Λακεδαιμονίους). Έστειλε λοιπόν προς αυτούς κήρυκα, δια να είπη, ότι εάν θέλουν να παραδώσουν εκουσίως την Ελλάδα (πόλιν) εις τους Αρχέκακους-Ευρωπαίους(Λακεδαιμονίους) και δεχθούν αυτούς ως δικαστάς, θα τιμωρήσουν τους ενόχους, ουδένα όμως αδίκως. Τα ολίγα αυτά είπεν ο κήρυξ εις τους Έλληνας (Πλαταιείς), οι οποίοι, ευρισκόμενοι εις την εσχάτην πλέον αδυναμίαν, παρέδωσαν την Ελλάδα (πόλιν).
Δίκη των Ελλήνων (Πλαταιέων)
Οι Αρχέκακοι (Πελοποννήσιοι), τω όντι, διέτρεφαν τους Έλληνας (Πλαταιείς )μερικά χρόνια (ημέρας), έως ότου έφθασαν εκ της χώρας των Αρχεκάκων (Λακεδαίμονος) οι δικασταί, πέντε τον αριθμόν. Μετά την άφιξιν αυτών, καμμία κατηγορία δεν διετυπώθη εναντίον των Ελλήνων (Πλαταιέων), αλλά προσκαλέσαντες αυτούς οι δικασταί, περιωρίσθησαν ερωτήσουν μόνον, , εάν έχουν προσφέρει κατά τον παρόντα πόλεμον καμμίαν υπηρεσίαν εις….. τους Αρχεκάκους (Λακεδαιμονίους) και τους συμμάχους των Ευρωπαίους. Όταν δε απήντησαν "Όχι", τους απεμάκρυναν από το δικαστήριον και τους εθανάτωσαν, χωρίς να εξαιρέσουν κανένα. Οι τοιουτοτρόπως θανατωθέντες Έλληνες (Πλαταιείς) ήσαν όχι ολιγώτεροι των 5 εκατομμυρίων (διακοσίων),. Αι γυναίκες επωλήθησαν ως πόρνες (αιχμάλωτοι πολέμου). Την Ελλάδα (πόλιν), εξ άλλου, έδωσαν προς κατοικίαν των λαθρομεταστών …….. Βραδύτερον όμως κατηδάφισαν εντελώς την Ελλάδα (πόλιν),…

===========================================================

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΕΡΑΥΝΩΝ ΚΑΙ ΑΕΤΩΝ!

===========================================================ΘΕΙΑΦΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ ΕΣΣΕΤΑΙ!
-----------------------------------------------------------------
Καθώς στον κτύπον του πατρός Διός σύρριζο πέφτει
δένδρο και οσμή βαρύτατη θειάφης εκείθε βγαίνει.
Και άνθρωπος που εγγύς το ιδή ζαλίζεται από φόβον,
ότ’ είναι ακαταμάχητος ο κεραυνός του Δία.
ΟΜΗΡΟΣ(Ξ,414-417)
ὡς δ᾽ ὅθ᾽ ὑπὸ πληγῆς πατρὸς Διὸς ἐξερίπῃ δρῦς
πρόρριζος, δεινὴ δὲ θεείου γίγνεται ὀδμὴ
ἐξ αὐτῆς, τὸν δ᾽ οὔ περ ἔχει θράσος ὅς κεν ἴδηται
ἐγγὺς ἐών, χαλεπὸς δὲ Διὸς μεγάλοιο κεραυνός,

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ της NASA:Ο Ηφαιστειογενής δορυφόρος του Διός ,ΙΩ!

===========================================================ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ!
ΑΕΤΟΣ:Του μένουν δύο επιλογές: να πεθάνει ή να περάσει μια επώδυνη διαδικασία αλλαγής που διαρκεί 150 μέρες. 
Η διαδικασία απαιτεί να πετάξει στην κορυφή ενός βουνού και να παραμείνει στη φωλιά του. Εκεί ο Αετός χτυπάει το ράμφος του σε ένα βράχο μέχρι να το αποκόψει. Αφού το αποκόψει, θα περιμένει να φυτρώσει καινούργιο και έπειτα θα αποκόψει τα νύχια του. Αφού φυτρώσουν τα καινούργια του νύχια, αρχίζει να μαδάει τα γερασμένα του φτερά. Μετά από πέντε μήνες, ο Αετός πραγματοποιεί τη διάσημη πτήση της Αναγέννησής του και ζει ακόμη 30 χρόνια! (Χρόνια ζωής του αετού περί τα 70)===========================================================

(ΚΑΤΑΛΑΒΕ!!!!)

ΙΣΤΟΡΙΑ ΖΩΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΕΣΤΩΤΑ ΧΡΟΝΟ!

ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ!

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ!

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΜΟΛΥΒΙ ΣΤΑ ΓΑΣΤΡΙΑ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ!

===========================================================


Στα αρχαία ελληνικά ο ΛΙΘΟΣ ονομάζεται ΛΑΣ και ΕΛ αντίστοιχα ΦΩΣ. Εξ ου και ΕΛ-ΛΑΣ σημαίνει: ΛΙΘΟΣ ΦΩΤΟΣ. 
           Ἀππολόδωρος Βιβλιοθήκη (A, 7, 2)
          [Α 7,2] Προμηθέως δὲ παῖς Δευκαλίων ἐγένετο. οὗτος βασιλεύων τῶν περὶ τὴν Φθίαν τόπων γαμεῖ Πύρραν τὴν Ἐπιμηθέως καὶ Πανδώρας, ἣν ἔπλασαν θεοὶ πρώτην γυναῖκα. ἐπεὶ δὲ ἀφανίσαι Ζεὺς τὸ χαλκοῦν ἠθέλησε γένος, ὑποθεμένου Προμηθέως Δευκαλίων τεκτηνάμενος λάρνακα, καὶ τὰ ἐπιτήδεια ἐνθέμενος, εἰς ταύτην μετὰ Πύρρας εἰσέβη. Ζεὺς δὲ πολὺν ὑετὸν ἀπ᾽ οὐρανοῦ χέας τὰ πλεῖστα μέρη τῆς Ἑλλάδος κατέκλυσεν, ὥστε διαφθαρῆναι πάντας ἀνθρώπους, ὀλίγων χωρὶς οἳ συνέφυγον εἰς τὰ πλησίον ὑψηλὰ ὄρη. τότε δὲ καὶ τὰ κατὰ Θεσσαλίαν ὄρη διέστη, καὶ τὰ ἐκτὸς Ἰσθμοῦ καὶ Πελοποννήσου συνεχέθη πάντα. Δευκαλίων δὲ ἐν τῇ λάρνακι διὰ τῆς θαλάσσης φερόμενος ἡμέρας ἐννέα καὶ νύκτας ἴσας τῷ Παρνασῷ προσίσχει, κἀκεῖ τῶν ὄμβρων παῦλαν λαβόντων ἐκβὰς θύει Διὶ φυξίῳ. Ζεὺς δὲ πέμψας Ἑρμῆν πρὸς αὐτὸν ἐπέτρεψεν αἱρεῖσθαι ὅ τι βούλεται· ὁ δὲ αἱρεῖται ἀνθρώπους αὐτῷ γενέσθαι. καὶ Διὸς εἰπόντος ὑπὲρ κεφαλῆς ἔβαλλεν αἴρων λίθους, καὶ οὓς μὲν ἔβαλε Δευκαλίων, ἄνδρες ἐγένοντο, οὓς δὲ Πύρρα, γυναῖκες
===========================================================

 ΣΤΟΧΕΥΣΑΤΕ!

================================================================================


Μέχρι τώρα, ήξερα τα 3 πρώτα...  Προσέξτε!.......υπάρχουν και υβρίδια...


=======================================================================


===========================================================

ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΗΝ ΦΥΛΑΝΕ ΛΕΟΝΤΕΣ!

===========================================================

 ΥΠΕΡ-ΑΡΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ

========================================================================
25-07-13
ΣΩΤΗΡΗΣ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗΣ
=======================================================================

Υ.Γ. 30-1--14
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΜΟ!
Η ιδεολογία της λεγόμενης "ανάπτυξης" ως νέα "μεσσιανική θρησκεία" είναι αυτή που πρακτικά είναι το τεχνονολογικό εργαλείο κάθε θρησκευτικό-πολιτικής εξουσίας ,που δήθεν θα μας σώσει.
Η"πανούκλα" αυτή από αιώνων διοχετεύθει (ειδικά στους Έλληνες) ώστε να φέρουν τα πάνω κάτω και τα κάτω επάνω και έτσι λοβοτομώντας μαζικά τους πνευματικούς εγκεφάλους μετατρεποντάς τους σε γάστριο-εγκεφάλους να μην μπορούν να επιβιώσουν χωρίς την "ανάπτυξη"(κατανάλωση) τους, που και εκ του αποτελέσματος αυτή φέρνει φτώχεια και οικολογική καταστροφή και ως αρνητική σπείρα ελισσόμενη οδηγεί στον πάτο(Επίγεια Κόλαση!) του παράλογου δρόμου τους .
Η "ανάπτυξη" δεν είχε, δεν έχει ΙΕΡΟ και ΟΣΙΟ -ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ .Οι πληγές στην καρδίας μας είναι εμφανείς.Λατομεία στους λόφους , "Φιλοπάππου" , Λυκαβηττού, "Στρέφη"...και! Η Ακρόπολις μας έγινε και αυτή λατομείο μαρμάρων τέχνης από αλλόφυλους κλέπτες (Έλγιν ....!) και δεν έγινε "Παλάτι ανάπτυξης" του Όθωνα και των βαρβάρων-βαβαρών όπως ήθελαν, βλ. Φώτο!(Πρόταση του Γερμανού αρχιτέκτονα Κ. Φρ. Σίνκελ για το βασιλικό ανάκτορο στην Ακρόπολη. Οψη από τα δυτικά. 1834 Μόναχο, Κρατική Συλλογή Σχεδίων και Χαρακτικών)==============================================

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΚΤΗΝΗ!
"Βόρβορος υπάρχει στον πάτο της ψυχής τους ,κι αλίμονο αν ο βορβορός τους έχει και πνεύμα" ΝΙΤΣΕ!
-----------------------------------------------------------------------
"....Το βράδυ της Πέμπης Μαϊου 1941 ημέρα της εορτής της Αγίας Ειρήνης, οι Γερμανοί εισήλθαν στα δρομάκια του χωριού μας.*(*ΑΣΣΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ)
Στις 2!30 την νύκτα, ένας από τους Γερμανούς αυτούς κτύπησε την πόρτα του σπιτιού του Δημοσθένη Καβέτσου "ζητώντας" γυναίκα!!
Το πρώτο θύμα των κατακτητών στην Ελλάδα, θύμα άμαχον, ο Δημοσθένης Καβέτσος πατέρας 6 ανήλικων παιδιών ηλικίας 3 έως 16 ετών, ήτο 44 ετών.
Ο Γερμανός μπήκε στο σπίτι κρατώντας απειλητικά το πιστόλι στο χέρι, κυτάζοντας την γυναίκα του και τις κόρες του με απαιτητικό βλέμμα. Ήταν όμως τόσο μεθυσμένος που αποκοιμήθηκε στην καρέκλα και το περίστροφο έπεσε από τα χέρια του. Όταν ξύπνησε ξαφνιάστηκε βλέποντας τα έξι παιδιά και το ανδρόγυνο γύρο του. Ο πατέρας έσκυψε, πήρε το όπλο και το έδωσε στον Γερμανό. Αυτός μόλις άρπαξε το όπλο πυροβόλησε στην καρδιά τον μεγαλοφαμελίτη πατέρα κι έφυγε, αφήνοντας ένα νεκρό, που δεν έφταιξε σε τίποτα, μιά χήρα και έξι ορφανά.
Η δυστυχία που σκόρπισε στο σπίτι ήταν μεγάλη. Πως θα τρέφονταν τόσα στόματα, αφού έλειψε ο δουλευτής; Το δράμα τους ήταν μεγάλο και όλοι στο χωριό έκλαψαν τον άδικο χαμό του...."
ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "Έπεσαν Υπέρ Πατρίδος...."- Η θυσία των κατοίκων του ΑΣΣΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ...-2000 -Του ΧΡΗΣΤΟΥ Κ. ΓΙΑΝΝΑΚΕΝΑ
ΦΩΤΟ:Από την τραγωδία του Διστόμου!==============================================
ΕΙΔΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΟΡΑ:ΑΛΛΟ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΑΓΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ(ΒΛ. Εμφύλιο και ανθελληνικό ΚΚΕ))
Επιστολή του θεοδώρου Κολοκοτρώνη προς τους εφόρους και προκρίτους της Καρύταινας.
Φιλογενέστατοι έφοροι, πρόκριτοι και λοιποί κάτοικοι των βουνών της επαρχίας Καρύταινας σας ασπάζομαι πατριωτικώς.
Η μεγαλοτάτη ανάγκη όπου η πατρίς έχει δια να απαντηθούν οι προφανώς πανταχόθεν επαπειλούμενοι κίνδυνοι εις όλους γνωστοί και με ένα λόγον η σωτηρία της αποδίδεται όλη εις το στρατιωτικόν μας. Με την ακαταστασίαν, όπου έως τώρα τράχει, είναι αδύνατον να ευδοκιμήση, και ο Θεός μην το δώση, αν μας επισυμβή κανέν κακόν αφνίδιον, είναι αδύνατον να το απαντήσωμεν, διότι από τας ακαταστασίας εκαταστήσαμεν εις το ανοικονόμητον. Αφήνω τες άλλες κατάχρησες και την λιποταξίαν, αφήνω τας δυσκολίας και τας αργοπορίας και τα εκ τούτων κακά. Δια να λείψουν οπωσούν αυτά και δια να γίνη κάποια σύστασις, έγινεν απόφασις γενική της πατρίδος να οργανισθή το στρατιωτικόν. Έρριψεν η σ. Γερουσία αναλογίαν των στρατιωτών εις όλας τας επαρχίας δια στρατιώτας 15500, και αναλόγισαν εις την επαρχίαν μας στρατιώται χίλιοι τετρακόσιοι, αριθ. 1400, και οι πρόκριτοι των επαρχιωτών μας συναχθέντες εδώ, ερρίξαμεν και την αναλογίαν εις τα χωρία όλης της επαρχίας μας κατά τον κατάλογον όπου βλέπετε υποκάτω γραμμένον, πόσοι τυχαίνουν εις το κάθε χωρίον. Ευθύς λοιπόν, λαβόντες το γράμμα μου τούτο, όλα τα χωρία να εκλέξητε τους πλέον καλούς και αξίους όλους εις ηλικίαν από είκοσι χρονών, έως πενήντα, και να τους κάμετε κατάλογον, γράφοντές τους το κάθε χωρίον με το όνομα και με το παρανομά των, και να τους αποφασίσετε δια εξ μήνας μην ημπορούν να γυρίσουν ή φύγουν. Δια δε μισθόν να τους πληρώνετε τον κάθε στρατιώτην γρόσια είκοσι δυόμισυ τον κάθε μήνα εμπρός δίδοντές τα εις τας φαμελίας των. Αυτούς δε τους μισθούς θέλει τους πληρώσουν όλοι οι λοιποί, όσοι μένουν οπίσω οι άνδρες γραφόμενοι όλοι από δέκα πέντε χρονών έως εξήντα. Έχουν ακόμη εν προνόμιον οι στρατιώται, ότι τα οσπήτια των ειρημμένων όπου οπίσω δεν μένει άνδρας να ήναι απείραγα από κονάκι, αγκάρια, και από κάθε άλλο δόσιμον του χωριού. Οι δε λοιποί, εις όσων τα οσπίτια μένουν οπίσω άνδρες θέλουν πληρώσουν ως και οι λοιποί ως άνωθεν. Όλοι δε θεωρούνται ίσια και πτωχοί και πλούσιοι. Οι δε πλούσιοι πληρώνουν έρανον ανάλογον με την κατάστασίν τους όταν διορισθή, και τότε έρχονται ίσια με τους πτωχούς. Όσοι δε από τους γεγραμμένους δεν θέλουν θεληματικώς να ακολουθήσουν, βιάζονται με κάθε αυστηρόν και σκληρόν τρόπον, και όταν αποφεύγουν, τους καίουν τα οσπήτια, και τα πράγματα γίνονται δημόσια, δια να τρώγουν τα στρατόπεδα. Και αν κανένα χωρίον στείλη αναξίους, τους στέλνω οπίσω, και πληρώνει διπλούς τους λουφέδες. Από εκείνους δε οπού ακολουθήσουν, αν κανένας φύγη χωρίς άδειαν από το στρατόπεδον, θέλω πιάνει. Και αν έφυγε με ευλογοφανή αιτίαν τινά και γυρίση ευθύς πίσω, χάνει τον λουφέ του μηνός εκείνου και τον πληρώνει εις το κοινόν. Αν δε αποφύγη, του καίουν το οσπήτιον, τα πράγματα του γίνονται δημόσια εις το κοινόν της πατρίδος και ο ίδιος κατατρέχεται. Αυτά όλα δια να ενεργηθούν και να φυλάττωνται ακριβώς κατά το παρόν πρέπει να τα ενεργήσητε οι έφοροι και οι πρόκριτοι των χωριών. Ακολούθως δε θέλει φροντίσω να διορίσω ένα στρατιωτικόν ενεργόν δια να έχη την φροντίδα δι΄ όλα αυτά, να υπειρασπίζηται και σπήτια των στρατιωτών κατά τον κατάλογον και να επιστατή διά τους λουφέδες των, δια τους φυγάδες και δια κάθε το στρατιωτικόν. Τώρα λοιπόν να φροντίσητε όλα τα χωριά να οργανίσητε τους στρατιώτας σας κατά τον άνωθεν τρόπον και να τους στείλετε εις το στρατόπεδον, όπου είναι και οι αρχηγοί των, αποφασισμένους να μείνουν δια εξ μήνας, γράφοντες και εις εμέ, στέλνοντάς μου και τον ονομαστικόν των κατάλογον. Οι δε καπεταναίοι και λοιποί αξιωματικοί, συστάσει των αρχηγών θέλει γνωρισθούν, οι οποίοι θέλουν είσθαι και παντοτεινοί από δέκαρχον και εμπρός. Εις την δευτέραν δε εξαμηνίαν γίνεται Δευτέρα σκέψις δια την αλλαγήν. Προσμένω να ιδώ την εκτέλεσιν αυτήν. Ας τα προφθάσουν όσον τάχος, επειδή η πατρίς ευρίσκεται εις μεγάλον κίνδυνον, καθώς το ηξεύρετε. Και όταν ενεργηθούν αυτά με προθυμίαν, ταχύτητα και πατριωτισμόν, είναι ελπίς να γλυτώσωμεν από κινδύνους και να σώσωμεν τον εαυτόν μας και την πατρίδα. Ακαρτερώ γράμμα σας περί τούτων γλήγορα και να ιδώ τον ζήλον του κάθε χωρίου. Υγειαίνετε.

Τη 29 7βρίου 1822 εκ Τριπολιτζάς
Ο αρχιστράτηγος της Πελοποννήσου
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης


======================================


ΜΩΡΗ ΕΒΡΑΙΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ; ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΟ ΛΕΣ ΕΣΥ;(ΑΡΒΕΛΕΡ ειπε: να σταματήσουμε να λέμε ότι είμαστε Έλληνες)
""Κατά Νοέμβριον 1943, συλλαμβάνεται από τους κομμουνιστές ο σύνδεσμος Ε.Σ. Παναγιώτης Μαραγκός από Κυπαρισσίαν και μεταφέται εις Αρτίκαν και μετά προς Αετόν. Εις κάποιαν συγκέντρωσιν των κομμουνιστών, ήτο και η γνωστή εις την περιφέρειαν Εβραία Βέρα. Η Εβραία Βέρα είχε αναλάβει να κάμη ανακρίσεις των κρατουμένων και άρχισε την ανάκρισιν του Π. Μαραγκού με την ερώτησι:
-Ρε προδότη, τι έκανες ασύ;
Ο Μαραγκός τότε δεν συνεκρατήθη. Εξωργίσθη και της είπε:
-Μωρή Εβραία, εγώ είμαι προδότης; Και μου το λες εσύ;
Τότε ένας παρευρισκόμενος κομμουνιστής σηκώθηκε και τον εδολοφόνησε με μαχαίρι από την πλάτη....""

======================================

ΑΜΕΣΗ ΣΎΛΛΗΨΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ("ΟΥΚΕΤΙ ΚΑΡΟΣ")
Η μεγαλύτερη τρομοκρατική εγκληματική οργάνωση που ιστορικά εκκολάφθηκε και δομήθηκε στην Ελλάδα, είναι η υφιστάμενη εκτελεστική εξουσία με Αρχηγό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας!
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ:"Ανεύθυνος"!
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ:"Ανεύθυνος" !(Υποτίθεται η ευθύνη κυλίεται στους Υπουργούςί!)
ΥΠΟΥΡΓΟΣ:"Ανεύθυνος"! (Υποτίθεται η ευθύνη κυλίεται στον Υφυπουργό Βλ. και "Μη ευθύνη Υπουργών'!
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ: "Ανεύθυνος"(Υποτίθεται η ευθύνη κυλίεται στον Γ.Γραμματέα)
Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : "Ανεύθυνος" (Υποτίθεται η ευθύνη κυλίεται στον Γενικό Διευθυντή)
Γ.ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ: "Ανεύθυνος" (Υποτίθεται η ευθύνη κυλίεται στον Διευθυντή)
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: "Ανεύθυνος" (Υποτίθεται η ευθύνη κυλίεται στον Τμηματάρχη!)
κ.λ.π.
Και παρακάτω: "Σφάζονται οι αμνοί"!
............................
Αποτέλεσμα της οργάνωσης είναι η ηθική και φυσική εγκληματικότητα να "Μπεί" στα σπίτια μας!
Τεκμήρια του φοβερού εγκλήματος είναι οι κατά καιρούς επιλεγμένες αποκαλύψεις διαφθοράς-εγκληματικότητας στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Κύρια όπλα επιβολής της εγκληματικότητας της οργάνωσης τα Μ.Μ.Ε.
Σκοπός της οργάνωσης είναι ο αφελληνισμός των Ελλήνων και η πλήρη κατοχή της ΓΗΣ τους!
Μέθοδοι της οργάνωσης είναι η αλλαγή προσώπων -μασκών στη δομή της εξουσίας!
Ένδυμα -μανδύας -μάσκα της οργάνωσης, είναι η αχρειότητα!
(ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ!)


==============================================

ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΙ ΒΑΛΤΩ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ!
"Εμείς καπετάν Αλιντών!
Ποτέ συμβιβασμόν δεν εκάναμε με τον Τούρκον!Ο βασιλεύς μας εσκοτώθη καμμιά συνθήκη δεν έκαμε!
Η Φρουρά του είχεν παντοτινό πόλεμο με τους Τούρκους και δύο φρούρια ήταν πάντα ανυπότακτα!
Φρουρά του βασιλέως μας είναι οι λεγόμενοι κλέφτες και φρούρια η Μάνη και το Σούλι και τα Βουνά!" ΘΕΟΔΟΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ

==============================================
Υ.Γ. "ΝΑΟΣ"!